autor:

Fara foto

» » Prajituri

Croissants

Autor: Cristian B (Bucatar sef)   
   Specific: 

Franta


    Reteta postata pe: 02 august 2005

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Cristian B (Bucatar sef)   
Specific:  

Franta


Reteta postata pe: 02 august 2005

Ingrediente
250 grame faina, 5 grame sare, 150 ml lapte, 50 grame zahar, 10 grame drojdie proaspata, 125 grame unt, 1 ou (pentru uns croissantele), ,

Dificultate: Ridicata Timp: 2h

23 voturi

Mod de preparare

Untul se lasa sa se inmoaie, se pune intr-o punga curata, se modeleaza in forma de dreptunghi cu grosimea de un deget si se da la frigider. Din faina, drojdie, lapte, sare si zahar se modeleaza o coca, ce se lasa la crescut la temperatura camerei cca. 2 ore (trebuie sa-si dubleze volumul). Dupa acest interval, coca se modeleaza in forma de dreptunghi si se da la frigider peste noapte. A doua zi se scoate din timp untul din frigider si se lasa sa se inmoaie putin (consistenta untului trebuie sa fie medie). Din coca se modeleaza o foaie in forma de dreptunghi. Untul se pune in mijlocul foii, se impatureste si se da la frigider cel putin 1/2 ora. Dupa aceea, coca se intinde din nou, se impatureste in trei si se da din nou 1/2 ora la frigider. Operatia se repeta de inca doua ori, iar ultima oara se lasa o ora la frigider (de fiecare data, foaia trebuie intinsa imediat dupa ce o scoatem din frigider, in caz contrar untul se va inmuia si coca va deveni lipicioasa si dificil de modelat). Dupa acest interval se intinde un dreptunghi de 20X50 cm si se taie 10 triunghiuri. Triunghiurile se ruleaza avand grija sa nu le presam prea tare, cu o miscare a mainilor catre exterior. Croissantele astfel obtinute se lasa la crescut 1 1/2 -2 ore intr-un loc caldut. Cuptorul se preincalzeste la 200 grade Celsius. Croissantele se pun in tava, se ung cu ou batut si se dau la cuptor cca. 20 minute, urmarind cu atentie coacerea (daca e cazul se micsoreaza flacara). Cand sunt frumos rumenite se scot cu grija si se lasa la racit.
Croissantele se pot prepara si cu diverse umpluturi (ciocolata, gem etc).
Daca ti-a placut reteta noastra "Croissants" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Prăjitură cu cremă de nucă și lămâie

Prăjitură cu cremă de nucă și lămâie

Pentru blat am mixat ouale cu zaharul, esenta si sarea, timp de 25 de minute; am adaugat faina cernuta,

8 voturi    5 comentarii
1h 30 min
Prajituri
Chec rapid

Chec rapid

Se mixeaza ouale cu zaharul si zaharul vanilat; Se adauga faina si un praful de copt si se

11 voturi    1 comentariu
1h
Prajituri

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Ridicata

Timp

2h

23 voturi

Ingrediente

  • 250 grame faina
  • 5 grame sare
  • 150 ml lapte
  • 50 grame zahar
  • 10 grame drojdie proaspata
  • 125 grame unt
  • 1 ou (pentru uns croissantele)

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Chec marmorat Chec marmorat

Se separa albusurile de galbenusuri, punandu-se fiecare in cate un vas mare de mixer. Se bat albusurile spuma tare, se adauga zeama

0 voturi    0 comentarii
25 min
Dulciuri diverse
Dulce cu curmale Dulce cu curmale

Intr-o tigaie, punem la incalzit curmalele macinate cu zaharul si adaugam si margarina si lasam sa se topeasca impreuna pana devine

0 voturi    0 comentarii
50 min
Dulciuri diverse
Prajiturica cu afine