autor:

» » Prajituri

Croissants

Autor: Cristian B (Bucatar sef)   
   Specific: 

Franta


    Reteta postata pe: 02 august 2005

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Cristian B (Bucatar sef)   
Specific:  

Franta


Reteta postata pe: 02 august 2005

Ingrediente
250 grame faina, 5 grame sare, 150 ml lapte, 50 grame zahar, 10 grame drojdie proaspata, 125 grame unt, 1 ou (pentru uns croissantele), ,

Dificultate: Ridicata Timp: 2h

23 voturi

Mod de preparare

Untul se lasa sa se inmoaie, se pune intr-o punga curata, se modeleaza in forma de dreptunghi cu grosimea de un deget si se da la frigider. Din faina, drojdie, lapte, sare si zahar se modeleaza o coca, ce se lasa la crescut la temperatura camerei cca. 2 ore (trebuie sa-si dubleze volumul). Dupa acest interval, coca se modeleaza in forma de dreptunghi si se da la frigider peste noapte. A doua zi se scoate din timp untul din frigider si se lasa sa se inmoaie putin (consistenta untului trebuie sa fie medie). Din coca se modeleaza o foaie in forma de dreptunghi. Untul se pune in mijlocul foii, se impatureste si se da la frigider cel putin 1/2 ora. Dupa aceea, coca se intinde din nou, se impatureste in trei si se da din nou 1/2 ora la frigider. Operatia se repeta de inca doua ori, iar ultima oara se lasa o ora la frigider (de fiecare data, foaia trebuie intinsa imediat dupa ce o scoatem din frigider, in caz contrar untul se va inmuia si coca va deveni lipicioasa si dificil de modelat). Dupa acest interval se intinde un dreptunghi de 20X50 cm si se taie 10 triunghiuri. Triunghiurile se ruleaza avand grija sa nu le presam prea tare, cu o miscare a mainilor catre exterior. Croissantele astfel obtinute se lasa la crescut 1 1/2 -2 ore intr-un loc caldut. Cuptorul se preincalzeste la 200 grade Celsius. Croissantele se pun in tava, se ung cu ou batut si se dau la cuptor cca. 20 minute, urmarind cu atentie coacerea (daca e cazul se micsoreaza flacara). Cand sunt frumos rumenite se scot cu grija si se lasa la racit.
Croissantele se pot prepara si cu diverse umpluturi (ciocolata, gem etc).
Daca ti-a placut reteta noastra "Croissants" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Prajitura cu capsuni si bezea

Prajitura cu capsuni si bezea

Amestecam zaharul cu galbenusurile, adaugam untul,smantana si restul ingredientelor. Se obtine o

38 voturi    27 comentarii
1h
Prajituri
Prajitura mea de Halloween

Prajitura mea de Halloween

Incepem asa: pentru un blat folosim: 4 galbenusuri amestecate cu 4 linguri de zahar si 6 linguri

1 vot    1 comentariu
1h
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

Crockpot Express

- 20 %
999.99 lei
799.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii

Dificultate

Ridicata

Timp

2h

23 voturi

Ingrediente

  • 250 grame faina
  • 5 grame sare
  • 150 ml lapte
  • 50 grame zahar
  • 10 grame drojdie proaspata
  • 125 grame unt
  • 1 ou (pentru uns croissantele)

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Pandispan zebra cu nectarine Pandispan zebra cu nectarine

Bați albușurile spumă tare împreună cu zahărul și praful de sare ,apoi adaugi pe rând galbenusurile, mixând

3 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Strudel cu visine si zmeura Strudel cu visine si zmeura

Incepeti cu pregatirea umpluturii, ca sa aiba timp sa se raceasca. Visinele spalate, le curatati de codite, scoateti samburii. Zmeura

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Placintele cu mere si stafide