autor:

» » Prajituri

Crostata bicolora

Autor: suzyk (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Italia


    Reteta postata pe: 15 noiembrie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: suzyk (Chef de cuisine)   
Specific:  

Italia


Reteta postata pe: 15 noiembrie 2010

Ingrediente
400 gr faina, 150 gr unt, 250 gr zahar, 3 galbenusuri, 1/2 pahar lapte, 1/2 drojdie uscata (praf) pt dulciuri, gem/marmelada prune,visine,caise,piersici etc

Dificultate: Medie Timp: 1h

0 voturi

Mod de preparare

Se pune faina intr-un bol cu drojdia si galbenusurile.

Se framanta,se adauga untul(moale,nu scos direct de la frigider), zaharul si laptele (daca e foarte moale aluatul se adauga putina faina).

Se tapeteaza o tava cu unt si faina se pune 3/4 de aluat inauntru si se intinde direct in tava, se adauga marmelada, jumatate de culoare inchisa, jumatate de culoare deschisa,

Deasupra se modeleaza din aluatul ramas in fasii oblice :).



Se incalzeste cuptorul cu 10 min inainte.

Se lasa la cuptor 30 min, pana devine aurie.
Daca ti-a placut reteta noastra "Crostata bicolora" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Prajitura cu capsuni si bezea

Prajitura cu capsuni si bezea

Amestecam zaharul cu galbenusurile, adaugam untul,smantana si restul ingredientelor. Se obtine o

38 voturi    27 comentarii
1h
Prajituri
Prajitura mea de Halloween

Prajitura mea de Halloween

Incepem asa: pentru un blat folosim: 4 galbenusuri amestecate cu 4 linguri de zahar si 6 linguri

1 vot    1 comentariu
1h
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii

Dificultate

Medie

Timp

1h

0 voturi

Ingrediente

  • 400 gr faina
  • 150 gr unt
  • 250 gr zahar
  • 3 galbenusuri
  • 1/2 pahar lapte
  • 1/2 drojdie uscata (praf) pt dulciuri
  • gem/marmelada prune,visine,caise,piersici etc

Raporteaza reteta

Retete
de suzyk
Tiramisu

Tiramisu

Se amesteca 5 galbenusuri cu 500g mascarpone si 1/2 cana de zahar. Separat se bat albusurile spuma,

3 voturi    2 comentarii
30 min
Prajituri
Tort cu capsuni si crema de ciocolata

Tort cu capsuni si crema de ciocolata

Pt blat: se separa albusurile de galbenusuri, albusurile se bat spuma, se adauga zaharul, galbenusurile

8 voturi    9 comentarii
1h 30 min
Torturi
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Pandispan zebra cu nectarine Pandispan zebra cu nectarine

Bați albușurile spumă tare împreună cu zahărul și praful de sare ,apoi adaugi pe rând galbenusurile, mixând

3 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Strudel cu visine si zmeura Strudel cu visine si zmeura

Incepeti cu pregatirea umpluturii, ca sa aiba timp sa se raceasca. Visinele spalate, le curatati de codite, scoateti samburii. Zmeura

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Prajitura cu crema de ness si bezea