autor:

Fara foto

» » Prajituri

Crostata bicolora

Autor: suzyk (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Italia


    Reteta postata pe: 15 noiembrie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: suzyk (Chef de cuisine)   
Specific:  

Italia


Reteta postata pe: 15 noiembrie 2010

Ingrediente
400 gr faina, 150 gr unt, 250 gr zahar, 3 galbenusuri, 1/2 pahar lapte, 1/2 drojdie uscata (praf) pt dulciuri, gem/marmelada prune,visine,caise,piersici etc

Dificultate: Medie Timp: 1h

0 voturi

Mod de preparare

Se pune faina intr-un bol cu drojdia si galbenusurile.

Se framanta,se adauga untul(moale,nu scos direct de la frigider), zaharul si laptele (daca e foarte moale aluatul se adauga putina faina).

Se tapeteaza o tava cu unt si faina se pune 3/4 de aluat inauntru si se intinde direct in tava, se adauga marmelada, jumatate de culoare inchisa, jumatate de culoare deschisa,

Deasupra se modeleaza din aluatul ramas in fasii oblice :).



Se incalzeste cuptorul cu 10 min inainte.

Se lasa la cuptor 30 min, pana devine aurie.
Daca ti-a placut reteta noastra "Crostata bicolora" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Chec zebră din albușuri cu nuci

Chec zebră din albușuri cu nuci

-Se pregătesc 2 tăvi de copt speciale pentru chec, care se tapetează fie cu hârtie de copt, fie

5 voturi    1 comentariu
1h
Prajituri
PERE IN CIOCOLATA

PERE IN CIOCOLATA

Perele se spala,se curata de coaja si se fierb intregi in apa cu scortisoara.Cand sunt patrunse,dar

9 voturi    16 comentarii
30 min
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

Ondulator Easy Curl

- 20 %
179.99 lei
143.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

1h

0 voturi

Ingrediente

  • 400 gr faina
  • 150 gr unt
  • 250 gr zahar
  • 3 galbenusuri
  • 1/2 pahar lapte
  • 1/2 drojdie uscata (praf) pt dulciuri
  • gem/marmelada prune,visine,caise,piersici etc

Raporteaza reteta

Retete
de suzyk
Tiramisu

Tiramisu

Se amesteca 5 galbenusuri cu 500g mascarpone si 1/2 cana de zahar. Separat se bat albusurile spuma,

3 voturi    2 comentarii
30 min
Prajituri
Tort cu capsuni si crema de ciocolata

Tort cu capsuni si crema de ciocolata

Pt blat: se separa albusurile de galbenusuri, albusurile se bat spuma, se adauga zaharul, galbenusurile

8 voturi    9 comentarii
1h 30 min
Torturi
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Chec rapid de ciocolata si orez expandat Chec rapid de ciocolata si orez expandat

Intr-un bol punem ciocolatile taiate bucati, adaugam margarina taiata bucati-si punem bolul pe o cratita cu apa fierbinte, amestecam

0 voturi    0 comentarii
50 min
Dulciuri diverse
Cremsnit cu foi de pandispan Cremsnit cu foi de pandispan

Intr-un bol batem bine 3 oua cu 3 linguri de zahar si 1 lingurita de zahar vanilat pana compozitia devine spumoasa si mai deschisa

0 voturi    0 comentarii
1h 50 min
Dulciuri diverse
Pandispan cu visine