autor:

Fara foto

» » Prajituri

Crostata bicolora

Autor: suzyk (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Italia


    Reteta postata pe: 15 noiembrie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: suzyk (Chef de cuisine)   
Specific:  

Italia


Reteta postata pe: 15 noiembrie 2010

Ingrediente
400 gr faina, 150 gr unt, 250 gr zahar, 3 galbenusuri, 1/2 pahar lapte, 1/2 drojdie uscata (praf) pt dulciuri, gem/marmelada prune,visine,caise,piersici etc

Dificultate: Medie Timp: 1h

0 voturi

Mod de preparare

Se pune faina intr-un bol cu drojdia si galbenusurile.

Se framanta,se adauga untul(moale,nu scos direct de la frigider), zaharul si laptele (daca e foarte moale aluatul se adauga putina faina).

Se tapeteaza o tava cu unt si faina se pune 3/4 de aluat inauntru si se intinde direct in tava, se adauga marmelada, jumatate de culoare inchisa, jumatate de culoare deschisa,

Deasupra se modeleaza din aluatul ramas in fasii oblice :).



Se incalzeste cuptorul cu 10 min inainte.

Se lasa la cuptor 30 min, pana devine aurie.
Daca ti-a placut reteta noastra "Crostata bicolora" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Chec de cacao cu banane

Chec de cacao cu banane

Cuptorul se incinge la 175°C (electric) sau la treapta a-2a (gaz). Untul se freaca spuma pina

51 voturi    12 comentarii
30 min
Prajituri
Prajitura cu prune si armagnac

Prajitura cu prune si armagnac

Taiem prunele si le punem la macerat cu armagnac timp de 30 de min Rupem ciocolata bucati si impreuna

5 voturi    3 comentarii
2h
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

Crockpot Express

- 10 %
999.99 lei
899.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

1h

0 voturi

Ingrediente

  • 400 gr faina
  • 150 gr unt
  • 250 gr zahar
  • 3 galbenusuri
  • 1/2 pahar lapte
  • 1/2 drojdie uscata (praf) pt dulciuri
  • gem/marmelada prune,visine,caise,piersici etc

Raporteaza reteta

Retete
de suzyk
Tiramisu

Tiramisu

Se amesteca 5 galbenusuri cu 500g mascarpone si 1/2 cana de zahar. Separat se bat albusurile spuma,

3 voturi    2 comentarii
30 min
Prajituri
Tort cu capsuni si crema de ciocolata

Tort cu capsuni si crema de ciocolata

Pt blat: se separa albusurile de galbenusuri, albusurile se bat spuma, se adauga zaharul, galbenusurile

8 voturi    9 comentarii
1h 30 min
Torturi
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Prajitura cremoasa cu dovleac si paste, desert perfect de toamna Prajitura cremoasa cu dovleac si paste, desert perfect de toamna

Pornim cuptorul la treapta medie. Pregatim o tava cu dimensiunea de 20/30 cm.O tapetam pe fund cu hartie de copt si marginile le gresam

0 voturi    0 comentarii
2h
Dulciuri diverse
Prajitura magica Prajitura magica

Este intr-adevar o prajitura "magica" datorita faptului ca se face foarte repede, se topeste in gura, si asa cum observati,

0 voturi    0 comentarii
15 min
Dulciuri diverse
Pandispan cu cirese