autor:

Fara foto

» » Prajituri

Crostata bicolora

Autor: suzyk (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Italia


    Reteta postata pe: 15 noiembrie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: suzyk (Chef de cuisine)   
Specific:  

Italia


Reteta postata pe: 15 noiembrie 2010

Ingrediente
400 gr faina, 150 gr unt, 250 gr zahar, 3 galbenusuri, 1/2 pahar lapte, 1/2 drojdie uscata (praf) pt dulciuri, gem/marmelada prune,visine,caise,piersici etc

Dificultate: Medie Timp: 1h

0 voturi

Mod de preparare

Se pune faina intr-un bol cu drojdia si galbenusurile.

Se framanta,se adauga untul(moale,nu scos direct de la frigider), zaharul si laptele (daca e foarte moale aluatul se adauga putina faina).

Se tapeteaza o tava cu unt si faina se pune 3/4 de aluat inauntru si se intinde direct in tava, se adauga marmelada, jumatate de culoare inchisa, jumatate de culoare deschisa,

Deasupra se modeleaza din aluatul ramas in fasii oblice :).



Se incalzeste cuptorul cu 10 min inainte.

Se lasa la cuptor 30 min, pana devine aurie.
Daca ti-a placut reteta noastra "Crostata bicolora" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Prajitura Aurora

Prajitura Aurora

Am sa incep intii sa va povestesc cum a iesit aceasta reteta.Dupa cum am mai scris am trei copiii,care

12 voturi    11 comentarii
45 min
Prajituri
PERE IN CIOCOLATA

PERE IN CIOCOLATA

Perele se spala,se curata de coaja si se fierb intregi in apa cu scortisoara.Cand sunt patrunse,dar

9 voturi    16 comentarii
30 min
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

Pro 200 Wet & Dry

- 20 %
199.99 lei
159.99 lei

Trimmer T810E

- 20 %
229.99 lei
183.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

1h

0 voturi

Ingrediente

  • 400 gr faina
  • 150 gr unt
  • 250 gr zahar
  • 3 galbenusuri
  • 1/2 pahar lapte
  • 1/2 drojdie uscata (praf) pt dulciuri
  • gem/marmelada prune,visine,caise,piersici etc

Raporteaza reteta

Retete
de suzyk
Tiramisu

Tiramisu

Se amesteca 5 galbenusuri cu 500g mascarpone si 1/2 cana de zahar. Separat se bat albusurile spuma,

3 voturi    2 comentarii
30 min
Prajituri
Tort cu capsuni si crema de ciocolata

Tort cu capsuni si crema de ciocolata

Pt blat: se separa albusurile de galbenusuri, albusurile se bat spuma, se adauga zaharul, galbenusurile

8 voturi    9 comentarii
1h 30 min
Torturi
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Amandine Amandine

Separa albusurile de galbenusuri. Bate albusurile spuma, adauga zaharul, apoi galbenusurile unul cate unul, iar la final faina cernuta

35 voturi    10 comentarii
1h 30 min
Prajituri
Tarta cu mere caramelizate si frisca Tarta cu mere caramelizate si frisca

O reteta pentru familie si prieteni in care bineinteles ca am pus ingredientul secret dragoste. Am inceput cu zaharul caramelizat.

0 voturi    0 comentarii
45 min
Dulciuri diverse
Tort rafinat cu fructe