Crostata bicolora

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 400 gr faina
  • 150 gr unt
  • 250 gr zahar
  • 3 galbenusuri
  • 1/2 pahar lapte
  • 1/2 drojdie uscata (praf) pt dulciuri
  • gem/marmelada prune,visine,caise,piersici etc

Mod de preparare

Se pune faina intr-un bol cu drojdia si galbenusurile.

Se framanta,se adauga untul(moale,nu scos direct de la frigider), zaharul si laptele (daca e foarte moale aluatul se adauga putina faina).

Se tapeteaza o tava cu unt si faina se pune 3/4 de aluat inauntru si se intinde direct in tava, se adauga marmelada, jumatate de culoare inchisa, jumatate de culoare deschisa,

Deasupra se modeleaza din aluatul ramas in fasii oblice :).

Se incalzeste cuptorul cu 10 min inainte.

Se lasa la cuptor 30 min, pana devine aurie.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Budinca de must

Budinca de must

Reteta de budinca de must. Cum se prepara budinca de must reteta delicioasa de toamna.

Budinca de must
Pasta de ardei kapia si gogosari

Pasta de ardei kapia si gogosari

Reteta de pasta de ardei kapia si gogosari. Cum se prepara pasta de ardei kapia si gogosari reteta fara conservanti.

Pasta de ardei kapia si gogosari
Gogosi rasucite

Gogosi rasucite

Reteta de gogosi rasucite. Cum prepari acasa reteta de gogosi rasucite.

Gogosi rasucite
Parteneri
Desert briose cu ciocolata si ness
Bucataras.RO

Desert briose cu ciocolata si ness

Daca iubiti ciocolata, nu aveti cum sa nu iubiti si aceste briose. De fapt, daca va plac chestiile insiropate, cu creme, e...

Desert briose cu ciocolata si ness
Evantai de vinete cu rosii la cuptor
Culinar.RO

Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Retete dietetice

Evantai de vinete cu rosii la cuptor