autor:

www.Reteta-Video.ro

» » Dulciuri diverse

Crumble cu Fructe (Piersici si Visine)

Autor: www.Reteta-Video.ro (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 04 septembrie 2014

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: www.Reteta-Video.ro (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 04 septembrie 2014

Ingrediente
6 piersici curatate de coaja, 3-4 linguri de visine fara samburi, 150 g. de faina, 7 linguri cu zahar, 100 g. de unt foarte rece, o lingura cu amidon din porumb, o lingura cu fulgi din ovaz, un plic cu zahar vanilat, sare, un cub de unt

Dificultate: Redusa Timp: 1h 5 min

0 voturi

Mod de preparare

Taiem piersicile in felii si le scoatem samburele. Punem piersicile taiate intr-un bol. Adaugam visinele scurse, 3 linguri cu zahar si amidonul din porumb. Amestecam bine pana la omogenizare.



Pregatim o tava pentru cuptor cu dimensiunile de 25x20 cm pe care o ungem cu cubul de unt.

Rasturam in tava amestecul de fructe si nivelam, apoi o lasam deoparte.

Incalzim cuptorul.



Pregatim un bol in care punem faina. Adaugam fulgii de ovaz, zaharul vanilat, cele 4 linguri cu zahar ramase si un praf de sare.

Amestecam bine toate ingredientele uscate pentru crusta.



Punem untul rece rupt sau taiat in bucatele. Amestecam rapid, cu varful degetelor, pana cand obtinem un aluat ca niste frimituri. Trebuie sa amestecam foarte repede pentru ca altfel untul se va topi si nu vom mai obtine un aluat sfaramicios.

Presaram aluatul cu frimituri peste fructele din tava si apasam usor cu palmele.



Introducem tava in cuptorul incalzit la 190 de grade pentru aproximativ 35-40 de minute.

Cand crusta de deasupra prajiturii este rumenita, scoatem tava din cuptor.



Lasam placinta sa se racoreasca 15-20 de minute, apoi portionam desertul cat este caldut.

Servim cu inghetata sau cu sos de vanilie.



Reteta video completa o gasiti la: http://youtu.be/Y2jzL8844h8

POFTA BUNA!
Daca ti-a placut reteta noastra "Crumble cu Fructe (Piersici si Visine)" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Rotunjoare cu dulceata de zmeura si visine

Rotunjoare cu dulceata de zmeura si visine

Acest tip de fursecuri sunt pufoase, usoare si potrivite pentru pauza de la serviciu sau de la scoala. Se

1 vot    0 comentarii
50 min
Dulciuri diverse
Briose (muffins) cu ciocolata cu forme homemade

Briose (muffins) cu ciocolata cu forme homemade

Una din diferentele intre cupcakes si muffins consta indeosebi in faptul ca la muffins se foloseste,

3 voturi    1 comentariu
15 min
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h 5 min

0 voturi

Ingrediente

  • 6 piersici curatate de coaja
  • 3-4 linguri de visine fara samburi
  • 150 g. de faina
  • 7 linguri cu zahar
  • 100 g. de unt foarte rece
  • o lingura cu amidon din porumb
  • o lingura cu fulgi din ovaz
  • un plic cu zahar vanilat
  • sare
  • un cub de unt

Raporteaza reteta

Retete
de www.Reteta-Video.ro
Paste cu Sos de Dovlecei

Paste cu Sos de Dovlecei

Pasul 1 Taiem dovleceii in cubulete mici. Tocam ceapa julien. Taiem ardeiul in fasii subtiri. Tocam

0 voturi    2 comentarii
35 min
Paste si pizza
Rulouri de Dovlecei cu Branza

Rulouri de Dovlecei cu Branza

Pasul 1 Incalzim cuptorul. Taiem dovleceii in felii foarte subtiri, pe lungime, cu ajutorul cutitului

1 vot    7 comentarii
1h
Aperitive cu brinza
Prajitura cu Mere Rase

Prajitura cu Mere Rase

Incalzim cuptorul. Punem praful de copt peste faina si omogenizam. Radem merele pe razatoarea mare. Pregatim

16 voturi    14 comentarii
1h
Prajituri
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Gem de visine Gem de visine

Visinele se spala bine. Se scot samburii si se adauga peste ele zaharul. Se amesteca intr-un ceaun de tuci cu zaharul pana isi lasa

1 vot    0 comentarii
2h 30 min
Conserve si muraturi
Dulceata de coacaze negre Dulceata de coacaze negre

Coacazele se spala, se scurg si se pun in cratita. Adaugam zaharul, apoi apa si fierbem 20 minute, spumam. Cand este gata, o punem

4 voturi    0 comentarii
20 min
Conserve si muraturi
Gogosi - Ciambelle