Taiem piersicile in felii si le scoatem samburele. Punem piersicile taiate intr-un bol. Adaugam visinele scurse, 3 linguri cu zahar si amidonul din porumb. Amestecam bine pana la omogenizare.
Pregatim o tava pentru cuptor cu dimensiunile de 25x20 cm pe care o ungem cu cubul de unt.
Rasturam in tava amestecul de fructe si nivelam, apoi o lasam deoparte.
Incalzim cuptorul.
Pregatim un bol in care punem faina. Adaugam fulgii de ovaz, zaharul vanilat, cele 4 linguri cu zahar ramase si un praf de sare.
Amestecam bine toate ingredientele uscate pentru crusta.
Punem untul rece rupt sau taiat in bucatele. Amestecam rapid, cu varful degetelor, pana cand obtinem un aluat ca niste frimituri. Trebuie sa amestecam foarte repede pentru ca altfel untul se va topi si nu vom mai obtine un aluat sfaramicios.
Presaram aluatul cu frimituri peste fructele din tava si apasam usor cu palmele.
Introducem tava in cuptorul incalzit la 190 de grade pentru aproximativ 35-40 de minute.
Cand crusta de deasupra prajiturii este rumenita, scoatem tava din cuptor.
Lasam placinta sa se racoreasca 15-20 de minute, apoi portionam desertul cat este caldut.
Servim cu inghetata sau cu sos de vanilie.
Reteta video completa o gasiti la: http://youtu.be/Y2jzL8844h8
POFTA BUNA!

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii