autor:

» » Prajituri

Cuburi ciocolatoase

Autor: miha278 (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 03 ianuarie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: miha278 (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 03 ianuarie 2010

Ingrediente
6 oua, 100 g zahar, 3 linguri de sirop din zahar caramelizat (2-3 linguri de zahar caramelizat si "stins" cu 3 linguri de apa), 30 ml ulei, 1 cana de faina amestecata cu o lingurita de praf de copt, 2-3 linguri cacao, esenta de rom, , Crema:, 100 g ciocolata amaruie, 200 ml frisca lichida, 1 lingurita gelatina, , Pentru sirop avem nevoie de:, 100 g zahar, 100 ml apa, , Glazura:, 100 g ciocolata, 50 g unt, 50 ml frisca lichida, esenta de rom

Dificultate: Medie Timp: 2h

2 voturi

Mod de preparare

Blat:
Se separa albusurile de galbenusuri si se bat spuma tare cu zaharul,ca la bezea. Galbenusurile se amesteca cu uleiul,esenta si siropul de zahar. Se toarna totul peste albusul batut, apoi se pune faina amestecata cu praful de copt si cacaoa si se amesteca pana la omogenizare.
Compozitia se toarna in tava (20/30 cm) tapetata cu hartie de copt si se coace la 180 de grade pentru aproximativ 30 de minute.

Crema:
Gelatina o hidratam in cateva linguri de apa rece.
Ciocolata o topim la foc mic impreuna cu frisca.Omogenizam si lasam la racit.Cand a ajuns la o temperatura suportabila la deget adaugam gelatina hidratata si amestecam pana la dizolvarea acesteia.

Sirop:
Zaharul il caramelizam dupa care il \"stingem\" cu 100 ml apa rece.Lasam la racit,pana se dizolva complet.

Blatul copt si racit il taiem in 2,il insiropam si repartizam crema.Uniformizam si acoperim cu cel de-al doilea blat insiropat.

Glazura:
Topim ciocolata cu untul si frisca,omogenizam si lasam la racit.Inainte de a turna pe prajitura adaugam si esenta de rom.

Acoperim prajitura cu glazura de ciocolata.
Daca ti-a placut reteta noastra "Cuburi ciocolatoase" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Prajitura cu capsuni si bezea

Prajitura cu capsuni si bezea

Amestecam zaharul cu galbenusurile, adaugam untul,smantana si restul ingredientelor. Se obtine o

38 voturi    27 comentarii
1h
Prajituri
Prajitura mea de Halloween

Prajitura mea de Halloween

Incepem asa: pentru un blat folosim: 4 galbenusuri amestecate cu 4 linguri de zahar si 6 linguri

1 vot    1 comentariu
1h
Prajituri

  • 3 comentarii

  • miha278 (Chef de cuisine) , 04 ianuarie 2010

    Multumesc!

  • Alexandrina

    Alexandrina (Chef de cuisine) , 03 ianuarie 2010

    Sunt tare dragute, de fapt toate retetele tale sunt de incredere, merita testate. Felicitari!

  • Cely Snijec

    Cely Snijec (Chef de cuisine) , 03 ianuarie 2010

    Delicioase

Dificultate

Medie

Timp

2h

2 voturi

Ingrediente

  • 6 oua
  • 100 g zahar
  • 3 linguri de sirop din zahar caramelizat (2-3 linguri de zahar caramelizat si "stins" cu 3 linguri de apa)
  • 30 ml ulei
  • 1 cana de faina amestecata cu o lingurita de praf de copt
  • 2-3 linguri cacao
  • esenta de rom
  • Crema:
  • 100 g ciocolata amaruie
  • 200 ml frisca lichida
  • 1 lingurita gelatina
  • Pentru sirop avem nevoie de:
  • 100 g zahar
  • 100 ml apa
  • Glazura:
  • 100 g ciocolata
  • 50 g unt
  • 50 ml frisca lichida
  • esenta de rom

Raporteaza reteta

Retete
de miha278
Smantanita

Smantanita

Foile: Se amesteca toate ingredientele pentru foi si se framanta un aluat elastic. Se imparte in

59 voturi    23 comentarii
1h
Prajituri
Pulpe in aluat de bere si tagliatelle cu sos de smantana

Pulpe in aluat de bere si tagliatelle cu sos de smantana

Ouale se bat bine impreuna cu condimentele.Eu am pus sare,piper si boia de ardei iute. Se adauga

7 voturi    2 comentarii
1h
Paste si pizza
Piept de pui crocant

Piept de pui crocant

Ouale se bat bine impreuna cu sarea,piperul si boiaua de ardei. Se adauga faina si se omogenizeaza. Fulgii

6 voturi    3 comentarii
2h
Mancaruri cu carne

miha278 (Chef de cuisine)

Multumesc!

Retete

din Prajituri

Biscuiti cofeinizati Biscuiti cofeinizati

Se amestecă untul cu zahărul, gălbenușul de ou până se omogenizează, apoi se adaugă amidonul, praful de copt și făină,

0 voturi    0 comentarii
1h 5 min
Dulciuri diverse
Prajitura Opera Prajitura Opera

Foi: ouăle se mixează întregi cu un praf de sare şi vanilia. Se adaugă ingredientele uscate ( migdalele măcinate foarte fin,

0 voturi    0 comentarii
3h
Dulciuri diverse
Prajiture de mere cu nuca si branza dulce