autor:

Fara foto

» » , Dulciuri diverse, Prajituri

Cuburi cu vanilie

Autor: miha278 (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 01 aprilie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: miha278 (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 01 aprilie 2009

Ingrediente
Pentru blat avem nevoie de:, , 5 oua, 100 g zahar, 3 linguri ulei, 3 linguri sirop de zahar ars, 3 linguri cacao, 1 cana faina, 1 lingurita praf de copt, 2 plicuri zahar vanilat, , Pentru sirop avem nevoie de:, , 100 g zahar, 150 ml apa, Zaharul il caramelizam,dupa care il "stingem" cu apa. Lasam la racit. Din acest sirop 3 linguri le folosim la blat., , Pentru crema avem nevoie de:, 100 g unt, 1 budinca de vanilie, 300 ml lapte, 100 g zahar, , Pentru decor avem nevoie de:, 200 ml frisca lichida, 2 linguri de smantana, 1 lingura de cacao, 2 plicuri zahar vanilat

Dificultate: Redusa Timp: 2h

56 voturi

Mod de preparare

Blat:
Separam ouale.Albusurile le mixam bine impreuna cu un praf de sare.Adaugam zaharul si mixam in continuare pana obtinem o spuma tare,ca pentru bezea. Galbenusurile le amestecam cu uleiul,zaharul vanilat si siropul de zahar ars si le turnam peste albusuri.Adaugam faina amestecata cu praful de copt si cacaoa.
Turnam compozitia intr-o tava (20/30 cm)) tapetata cu hartie de copt si coacem in cuptorul incins la 180 de grade,pentru 30-35 de minute.

Crema:
Budinca o amestecam cu zaharul si cu 50 ml de lapte rece.Restul de lapte il punem la fiert si cand da in clocot adaugam compozitia de budinca.Amestecam sa nu se formeze cocoloase,pana se ingroasa si dam deoparte la racit.
Untul il topim,dupa care il mixam pana devine ca o crema.
Punem cate o lingura din budinca racita si mixam in continuare,pana la omogenizare.
Turnam crema peste blatul insiropat si intindem uniform.

Sirop:
Zaharul il caramelizam,dupa care il \"stingem\" cu apa. Lasam la racit. Din acest sirop 3 linguri le folosim la blat.

Decor:
Batem bine frisca impreuna cu zaharul vanilat.Cand e aproape gata punem cele 2 linguri de smantana si mixam in continuare.
Turnam totul peste blatul cu crema si pudram cu cacao.
Daca ti-a placut reteta noastra "Cuburi cu vanilie" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Gauffre cu caramel

Gauffre cu caramel

Zaharul il caramelizam si il stingem cu 100 ml apa. Lasam la racit. Ouale le mixam cu un praf

2 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Prajituri
Tort imbracat in Crema Caramel

Tort imbracat in Crema Caramel

Blatul: Separati albusurile de galbenusuri. Albusurile le bateti spuma, cand incep sa se intareasca

5 voturi    6 comentarii
2h
Prajituri

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 15 %
389.99 lei
331.49 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • Reteta testata de 1 utilizator Ai testat si tu reteta?
  • Diana_Dascalescu

    Diana_Dascalescu (Bucatar sef):

    ffffffff buna de nota 10, e un pic lunga , dar nu e complicata. Nu are ffff mult zahar si e ffffff pufoasa si lejera.

  • 17 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    aurelia , 13 mai 2015

    arata foarte bine

  • Fara foto

    Gabriel Voicu , 15 aprilie 2015

    Sorin Coserea Nu contrazic pe nimeni. Eu am o problema cu amidonul. In copilarie am mancat f multe creme la castronel din amidon. De vanilie, cacao, mere, visine, caise . Aducea cineva de la rusi si il fiebea mama cu lapte . F gustos dar, nu il m suport si-n cremeeee

  • Fara foto

    Sorin Coserea , 15 aprilie 2015

    Cea mai buna crema si mai fina este cea in care folosim amidon de porumb si nu faina

    • Fara foto

      alyna , 15 martie 2015

      Foarte buna mulțumim pt reteta

    • Fara foto

      Gabriel Voicu , 15 decembrie 2014

      Da d-na M Marinela, aveti dreptate, untul trebue mai moale.Si d-na Ionescu Corina are dreptate : din laptele din reteta putem face o super- crema cu faina + 2galbenusuri si la sfarsit , cand se raceste crema , adaugam untul frecat spuma. Multumim ptr reteta , este usoara si gustoasa.

    • Fara foto

      Pavel Paulina , 15 octombrie 2014

      250 gr

    • Fara foto

      Mari Marinela , 27 iulie 2014

      untul, trebuie topit sau sa fie mai moale .....

    • Fara foto

      dinu , 30 mai 2014

      f buna

    • Fara foto

      Cristina Banda , 21 ianuarie 2014

      faina cat o cana dar ce gramaj??

    • Fara foto

      Muraru Ana , 20 ianuarie 2014

      nu doar arata, e superbuna... am facut-o deseori, sub numele de "Cuburi de gheata '... sirop trebuie mai mult, depinde si de gustul fiecaruia...

    • Fara foto

      Iulia Alexandra , 15 octombrie 2013

      250 gr

    • Fara foto

      Hauer Rozalia , 15 octombrie 2013

      super prajitura

    • Fara foto

      Ionescu Corina , 14 octombrie 2013

      arata bine !..dar de ce folositi budinca cand poti sa o faci ?!!!

    • Fara foto

      Iakab Mariana , 14 octombrie 2013

      arata foarte bine,, felicitari !!

    • Fara foto

      miha278 , 04 iunie 2009

      Multumesc Mirey!

    • mirey

      mirey (Chef de cuisine) , 03 iunie 2009

      Arata extraordinar.FELICITARI !

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 02 iunie 2009

      Cred ca este o prajitura fina. Felicitari!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

2h

56 voturi

Ingrediente

  • Pentru blat avem nevoie de:
  • 5 oua
  • 100 g zahar
  • 3 linguri ulei
  • 3 linguri sirop de zahar ars
  • 3 linguri cacao
  • 1 cana faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • Pentru sirop avem nevoie de:
  • 100 g zahar
  • 150 ml apa
  • Zaharul il caramelizam,dupa care il "stingem" cu apa. Lasam la racit. Din acest sirop 3 linguri le folosim la blat.
  • Pentru crema avem nevoie de:
  • 100 g unt
  • 1 budinca de vanilie
  • 300 ml lapte
  • 100 g zahar
  • Pentru decor avem nevoie de:
  • 200 ml frisca lichida
  • 2 linguri de smantana
  • 1 lingura de cacao
  • 2 plicuri zahar vanilat

Raporteaza reteta

Retete
de miha278
Smantanita

Smantanita

Foile: Se amesteca toate ingredientele pentru foi si se framanta un aluat elastic. Se imparte in

54 voturi    23 comentarii
1h
Prajituri
Pulpe in aluat de bere si tagliatelle cu sos de smantana

Pulpe in aluat de bere si tagliatelle cu sos de smantana

Ouale se bat bine impreuna cu condimentele.Eu am pus sare,piper si boia de ardei iute. Se adauga

7 voturi    2 comentarii
1h
Paste si pizza
Piept de pui crocant

Piept de pui crocant

Ouale se bat bine impreuna cu sarea,piperul si boiaua de ardei. Se adauga faina si se omogenizeaza. Fulgii

6 voturi    3 comentarii
2h
Mancaruri cu carne

aurelia

arata foarte bine

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Deliciu la pahar Deliciu la pahar

Facem un blat de pandispan din 6 oua, 6 linguri de zahar, 2 linguri de ulei, putina esenta de vanilie putina coaja de lamaie si 6 linguri

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse
Prajitura cu mac Prajitura cu mac

Siropul: In primul rand pregatim siropul si il lasam sa se racoreasca pana pregatim blatul de prajitura. Intr-o cratita turnati 500

0 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Prajitura Cu Lapte Condensat