autor:

» » , Dulciuri diverse, Prajituri

Cuburi cu vanilie

Autor: miha278 (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 01 aprilie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: miha278 (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 01 aprilie 2009

Ingrediente
Pentru blat avem nevoie de:, , 5 oua, 100 g zahar, 3 linguri ulei, 3 linguri sirop de zahar ars, 3 linguri cacao, 1 cana faina, 1 lingurita praf de copt, 2 plicuri zahar vanilat, , Pentru sirop avem nevoie de:, , 100 g zahar, 150 ml apa, Zaharul il caramelizam,dupa care il "stingem" cu apa. Lasam la racit. Din acest sirop 3 linguri le folosim la blat., , Pentru crema avem nevoie de:, 100 g unt, 1 budinca de vanilie, 300 ml lapte, 100 g zahar, , Pentru decor avem nevoie de:, 200 ml frisca lichida, 2 linguri de smantana, 1 lingura de cacao, 2 plicuri zahar vanilat

Dificultate: Redusa Timp: 2h

56 voturi

Mod de preparare

Blat:
Separam ouale.Albusurile le mixam bine impreuna cu un praf de sare.Adaugam zaharul si mixam in continuare pana obtinem o spuma tare,ca pentru bezea. Galbenusurile le amestecam cu uleiul,zaharul vanilat si siropul de zahar ars si le turnam peste albusuri.Adaugam faina amestecata cu praful de copt si cacaoa.
Turnam compozitia intr-o tava (20/30 cm)) tapetata cu hartie de copt si coacem in cuptorul incins la 180 de grade,pentru 30-35 de minute.

Crema:
Budinca o amestecam cu zaharul si cu 50 ml de lapte rece.Restul de lapte il punem la fiert si cand da in clocot adaugam compozitia de budinca.Amestecam sa nu se formeze cocoloase,pana se ingroasa si dam deoparte la racit.
Untul il topim,dupa care il mixam pana devine ca o crema.
Punem cate o lingura din budinca racita si mixam in continuare,pana la omogenizare.
Turnam crema peste blatul insiropat si intindem uniform.

Sirop:
Zaharul il caramelizam,dupa care il \"stingem\" cu apa. Lasam la racit. Din acest sirop 3 linguri le folosim la blat.

Decor:
Batem bine frisca impreuna cu zaharul vanilat.Cand e aproape gata punem cele 2 linguri de smantana si mixam in continuare.
Turnam totul peste blatul cu crema si pudram cu cacao.
Daca ti-a placut reteta noastra "Cuburi cu vanilie" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Prajitura cu capsuni si bezea

Prajitura cu capsuni si bezea

Amestecam zaharul cu galbenusurile, adaugam untul,smantana si restul ingredientelor. Se obtine o

38 voturi    27 comentarii
1h
Prajituri
Prajitura mea de Halloween

Prajitura mea de Halloween

Incepem asa: pentru un blat folosim: 4 galbenusuri amestecate cu 4 linguri de zahar si 6 linguri

1 vot    1 comentariu
1h
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • Reteta testata de 1 utilizator Ai testat si tu reteta?
  • Diana_Dascalescu

    Diana_Dascalescu (Bucatar sef):

    ffffffff buna de nota 10, e un pic lunga , dar nu e complicata. Nu are ffff mult zahar si e ffffff pufoasa si lejera.

  • 17 comentarii

  • aurelia , 13 mai 2015

    arata foarte bine

  • Gabriel Voicu , 15 aprilie 2015

    Sorin Coserea Nu contrazic pe nimeni. Eu am o problema cu amidonul. In copilarie am mancat f multe creme la castronel din amidon. De vanilie, cacao, mere, visine, caise . Aducea cineva de la rusi si il fiebea mama cu lapte . F gustos dar, nu il m suport si-n cremeeee

  • Sorin Coserea , 15 aprilie 2015

    Cea mai buna crema si mai fina este cea in care folosim amidon de porumb si nu faina

    • alyna , 15 martie 2015

      Foarte buna mulțumim pt reteta

    • Gabriel Voicu , 15 decembrie 2014

      Da d-na M Marinela, aveti dreptate, untul trebue mai moale.Si d-na Ionescu Corina are dreptate : din laptele din reteta putem face o super- crema cu faina + 2galbenusuri si la sfarsit , cand se raceste crema , adaugam untul frecat spuma. Multumim ptr reteta , este usoara si gustoasa.

    • Pavel Paulina , 15 octombrie 2014

      250 gr

    • Mari Marinela , 27 iulie 2014

      untul, trebuie topit sau sa fie mai moale .....

    • dinu , 30 mai 2014

      f buna

    • Cristina Banda , 21 ianuarie 2014

      faina cat o cana dar ce gramaj??

    • Muraru Ana , 20 ianuarie 2014

      nu doar arata, e superbuna... am facut-o deseori, sub numele de "Cuburi de gheata '... sirop trebuie mai mult, depinde si de gustul fiecaruia...

    • Iulia Alexandra , 15 octombrie 2013

      250 gr

    • Hauer Rozalia , 15 octombrie 2013

      super prajitura

    • Ionescu Corina , 14 octombrie 2013

      arata bine !..dar de ce folositi budinca cand poti sa o faci ?!!!

    • Iakab Mariana , 14 octombrie 2013

      arata foarte bine,, felicitari !!

    • miha278 , 04 iunie 2009

      Multumesc Mirey!

    • mirey

      mirey (Chef de cuisine) , 03 iunie 2009

      Arata extraordinar.FELICITARI !

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 02 iunie 2009

      Cred ca este o prajitura fina. Felicitari!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

2h

56 voturi

Ingrediente

  • Pentru blat avem nevoie de:
  • 5 oua
  • 100 g zahar
  • 3 linguri ulei
  • 3 linguri sirop de zahar ars
  • 3 linguri cacao
  • 1 cana faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • Pentru sirop avem nevoie de:
  • 100 g zahar
  • 150 ml apa
  • Zaharul il caramelizam,dupa care il "stingem" cu apa. Lasam la racit. Din acest sirop 3 linguri le folosim la blat.
  • Pentru crema avem nevoie de:
  • 100 g unt
  • 1 budinca de vanilie
  • 300 ml lapte
  • 100 g zahar
  • Pentru decor avem nevoie de:
  • 200 ml frisca lichida
  • 2 linguri de smantana
  • 1 lingura de cacao
  • 2 plicuri zahar vanilat

Raporteaza reteta

Retete
de miha278
Smantanita

Smantanita

Foile: Se amesteca toate ingredientele pentru foi si se framanta un aluat elastic. Se imparte in

59 voturi    23 comentarii
1h
Prajituri
Pulpe in aluat de bere si tagliatelle cu sos de smantana

Pulpe in aluat de bere si tagliatelle cu sos de smantana

Ouale se bat bine impreuna cu condimentele.Eu am pus sare,piper si boia de ardei iute. Se adauga

7 voturi    2 comentarii
1h
Paste si pizza
Piept de pui crocant

Piept de pui crocant

Ouale se bat bine impreuna cu sarea,piperul si boiaua de ardei. Se adauga faina si se omogenizeaza. Fulgii

6 voturi    3 comentarii
2h
Mancaruri cu carne

aurelia

arata foarte bine

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Pandispan zebra cu nectarine Pandispan zebra cu nectarine

Bați albușurile spumă tare împreună cu zahărul și praful de sare ,apoi adaugi pe rând galbenusurile, mixând

3 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Strudel cu visine si zmeura Strudel cu visine si zmeura

Incepeti cu pregatirea umpluturii, ca sa aiba timp sa se raceasca. Visinele spalate, le curatati de codite, scoateti samburii. Zmeura

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Rulada cu frisca si kiwi