Blat:
Separam ouale.Albusurile le mixam bine impreuna cu un praf de sare.Adaugam zaharul si mixam in continuare pana obtinem o spuma tare,ca pentru bezea. Galbenusurile le amestecam cu uleiul,zaharul vanilat si siropul de zahar ars si le turnam peste albusuri.Adaugam faina amestecata cu praful de copt si cacaoa.
Turnam compozitia intr-o tava (20/30 cm)) tapetata cu hartie de copt si coacem in cuptorul incins la 180 de grade,pentru 30-35 de minute.
Crema:
Budinca o amestecam cu zaharul si cu 50 ml de lapte rece.Restul de lapte il punem la fiert si cand da in clocot adaugam compozitia de budinca.Amestecam sa nu se formeze cocoloase,pana se ingroasa si dam deoparte la racit.
Untul il topim,dupa care il mixam pana devine ca o crema.
Punem cate o lingura din budinca racita si mixam in continuare,pana la omogenizare.
Turnam crema peste blatul insiropat si intindem uniform.
Sirop:
Zaharul il caramelizam,dupa care il \"stingem\" cu apa. Lasam la racit. Din acest sirop 3 linguri le folosim la blat.
Decor:
Batem bine frisca impreuna cu zaharul vanilat.Cand e aproape gata punem cele 2 linguri de smantana si mixam in continuare.
Turnam totul peste blatul cu crema si pudram cu cacao.

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii