autor:

Florenta Dinu

» » Prajituri

Cuburi de gheata

Autor: Florenta Dinu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 01 aprilie 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Florenta Dinu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 01 aprilie 2011

Ingrediente
Pentru blat: 8 oua,2 linguri de zahar,un plic praf de copt,4 linguri cacao,4 linguri faina,plus faina pentru uns tava,ulei pentru uns tava., , Pentru crema: 12 pachet de margarina, o budinca cu gust de frisca(vanilie), 250 ml lapte, linguri de zahar., , Pentru sirop: 300ml apa,150g zahar,o esenta de rom., , Pentru decor: 200ml frisca lichida (2 plicuri de frisca plus 300ml lapte), o lingura cacao.

Dificultate: Redusa Timp: 50 min

8 voturi

Mod de preparare

Blatul: B ati albusurile cu zaharul,amesteci cu galbenusurile,apoi adaugi faina amestecata cu cacao si praf de copt. Torni compozitia in tava unsa si tapetata si o dai la cuptor timp de 20 de minute.

Siropul: Fierbi apa cu zaharul,pina se topeste acesta,apoi adaugi esenta de rom.Cind blatul s-a racit il insiropezi.

Crema: Prepari budinca conform instructiunilor dupa plic, iar dupa ce ai luat-o de pe foc adaugi si margarina si o amesteci pina se omogenizeaza bine. Torni crema peste blat si o intinzi unform.

Decor: bati frisca si o intizi uniform peste crema. Faci modele cu furculita,apoi o pudrezi cu cacao.

Se taie patratele si se serveste (puteti sa o tineti in frigider daca budinca a iesit prea moale).
Daca ti-a placut reteta noastra "Cuburi de gheata" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Cuburi de gheata

Cuburi de gheata

Amestecăm într-un castron, făina cu praful de copt. Într-un castron punem albușurile

4 voturi    0 comentarii
1h 45 min
Retete de Pasti
Prajitura

Prajitura "Cuburi de gheata"

Intr-un vas batem spuma albusurile cu zaharul, adaugam galbenusurile, praful de copt stins cu lamaie,cacao

31 voturi    18 comentarii
1h 30 min
Prajituri

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style White

- 17 %
299.99 lei
249.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • mirey

    mirey (Chef de cuisine) , 10 aprilie 2011

    Este delicioasa!

Dificultate

Redusa

Timp

50 min

8 voturi

Ingrediente

  • Pentru blat: 8 oua,2 linguri de zahar,un plic praf de copt,4 linguri cacao,4 linguri faina,plus faina pentru uns tava,ulei pentru uns tava.
  • Pentru crema: 12 pachet de margarina
  • o budinca cu gust de frisca(vanilie)
  • 250 ml lapte, linguri de zahar.
  • Pentru sirop: 300ml apa,150g zahar,o esenta de rom.
  • Pentru decor: 200ml frisca lichida (2 plicuri de frisca plus 300ml lapte)
  • o lingura cacao.

Raporteaza reteta

Retete
de Florenta Dinu
Tort Mickey Mouse

Tort Mickey Mouse

Faci blaturile de aceeasi marime (foloseste aceeasi forma). Separi albusurile si le bati spuma tare,adaugi

16 voturi    3 comentarii
2h 30 min
Torturi
Amandina

Amandina

Pt blat:freci galbenusurile cu uleiul pe care-l pui ca la maioneza.Albusurile le bati spuma cu zaharul

30 voturi    4 comentarii
1h 5 min
Prajituri
Tort cu foi coapte in tigaie

Tort cu foi coapte in tigaie

Pt foi:freci oul cu zaharul,apoi adaugi uleiul si laptele,1 lingurita bicarbonat stins cu otet si

29 voturi    6 comentarii
1h 15 min
Torturi
mirey

mirey (Chef de cuisine)

Este delicioasa!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Prajitura turnata cu mere Prajitura turnata cu mere

Ouale se mixeaza cu zaharul si aromele, bine. Se pune, apoi uleiul;se adauga faina (amestecata cu praful de copt) si laptele, cele doua

6 voturi    8 comentarii
2h
Prajituri
Prajitura Valurile Dunarii Prajitura Valurile Dunarii

Reteta prajiturii Valurile Dunarii, adica „Donauwelle” pe limba germana, este relativ noua, datand de la inceputul anilor

1 vot    0 comentarii
2h 30 min
Dulciuri diverse
Cornulete cu ciocolata