autor:

Fara foto

» » , , Aluaturi si Foietaje, Dulciuri diverse, Prajituri

Cuib de viespi

Autor: PETRUTA CARMEN JAVLA (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 27 octombrie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: PETRUTA CARMEN JAVLA (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 27 octombrie 2009

Ingrediente
pentru aluat:, 4 oua, 2 kg faina, 300 ml laptre,100 ml ulei, 300 grame zahar, drojdie, esente de lamaie, zahar vanilinat, pentru umplutura:, 300 gr nuca macinata, 100 gr zahar 100 ml lapte,

Dificultate: Redusa Timp: 1h 40 min

15 voturi

Mod de preparare

Intr-un vas se pune drojdia cu putina faina , zahar si lapte caldut se amesteca si se lasa putin la dospit.
Se adauga peste faina cernuta inainte. ouale se bat bine cu zaharul, laptele caldut, se adauga si ele peste faina se framinta un aluat potrivit de vartos. La final se adauga uleiul cat se poate suporta la mana de fierbinte si se mai framinta pana acesta intra in aluat.
Se lasa la dospit aproximativ 1 ora.
Se intinde o foaie cu sucitorul se unge cu umplutura apoi se ruleaza. Se taie felii de aproximativ 3 cm si se aseaza in tava.
Daca ti-a placut reteta noastra "Cuib de viespi" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Cuib de viespi

Cuib de viespi

Aluat: -punem faina intr-un vas -drojdia + putin din zahrul retetei + putin din laptele caldut

10 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Cuib de viespi

Cuib de viespi

Se framanta un aluat cu toate ingrdeientele (daca e prea moale mai adaugati un pumn de faina) si

6 voturi    3 comentarii
1h 30 min
Prajituri

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 3 comentarii
  • Fara foto

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 06 februarie 2013

    Foarte buni!

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 09 iulie 2011

    Dintotdeauna mi-au placut.

  • joly-gina

    joly-gina (Chef de cuisine) , 06 decembrie 2009

    interesant ,merita sa incerc

Dificultate

Redusa

Timp

1h 40 min

15 voturi

Ingrediente

  • pentru aluat:
  • 4 oua
  • 2 kg faina
  • 300 ml laptre,100 ml ulei
  • 300 grame zahar
  • drojdie
  • esente de lamaie
  • zahar vanilinat
  • pentru umplutura:
  • 300 gr nuca macinata
  • 100 gr zahar 100 ml lapte,

Raporteaza reteta

Retete
de PETRUTA CARMEN JAVLA
CHEC BRAN

CHEC BRAN

Se bate albusul spuma tare. se face siropul din zahar si apa si se toarna fierbinte peste albusul

7 voturi    3 comentarii
30 min
Dulciuri diverse
TORT DIPOLMAT CU FRUCTE EXOTICE

TORT DIPOLMAT CU FRUCTE EXOTICE

Blatul: Se freaca galbenusurile cu zaharul pana ce-si dubleaza volumul si se albesc,apoi se adauga

6 voturi    1 comentariu
24h
Torturi
spuma de fructe

spuma de fructe

Fructele coapte bine se curata foarte bine de frunze si se spala in strecuratoare, la un jet de apa

6 voturi    3 comentarii
20 min
Spume si creme dulci

burdulea maria elena (Chef de cuisine)

Foarte buni!

Adauga reteta
Retete

din Prajituri

Chec in doua culori Chec in doua culori

Separa albusurile de galbenusuri. Mixeaza spuma albusurile cu putina sare. Pune cele 300 g zahar impreuna cu apa la fiert intr-un

0 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Chec cu zmeura si glazura de ciocolata alba Chec cu zmeura si glazura de ciocolata alba

Se spala zmeura si se lasa intr-o strecuratoare, pentru a se scurge de apa. Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi. Se freaca

0 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Aluaturi si Foietaje
Pateuri cu nectarine