Aluat:
-punem faina intr-un vas
-drojdia + putin din zahrul retetei + putin din laptele caldut + 2 liguri din faina din reteta se amesteca si se lasa la loc cald sa creasca.
-intre timp in alt vas se amesteca galbenusurile + restul de lapte caldut,nu fierbinte,+ praful vanilat + restul de zahar si sarea.
-dupa ce a crescut drojdia se adauga toata compozitia peste faina pe care am pus-o in vasul separat si se adauga si compozitia de galbenusuri se amesteca bine pana se obtine un aluat moale dar nu lipicios.
-daca se lipeste se mai adauga putina faina pana se obtine un aluat nelipicios.
-se lasa la crescut aproximativ 40 de minute.
Crema:
se mixeaza untul + zaharul + vanilia (cantitatile din crema )pana se obtine o compozitie omogena si moale.
Siropul: se incalzeste laptele + zaharul + vanilia si se lasa de o parte pana va vor fi pe jumatate coapte cuiburile( mai bine se incalzeste laptele putin inainta de utilizare ca sa nu se raceasca).
- dupa ce a crescut aluatul si si-a dublat volumul se intinde o foaie, pe masa de lucru, de 5 mm, se unge cu crema de unt, se ruleaza si se taie in felii de 2 cm, se intind pe tava unsa cu unt si se coc la un foc de 170 de grade pana se rumenesc pe suprafata,10 minute inaite de a fi gata coapte se stropeste fiecare cuib cu 2 liguri din siropul caldut se mai lasa in cuptor 10 minute ca sa se caramelizeze partea inferioara a cuiburilor.
- eu de la inceput put tava in cea mai inferiorara treapta a cuptorului ca sa nu se rumeneasca foatre tare.
-se servesc cu zahar praf pe deasupra.

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii