autor:

gheli1

» » Aluaturi si Foietaje

Cuib de viespi

Autor: gheli1 (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 27 iunie 2013

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: gheli1 (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 27 iunie 2013

Ingrediente
pentru aluat:, 250-300 ml lapte, 500 gr faina, 25 gr drojdie proaspata, 30 gr zahar, 1 praf vanilat, 3 galbenusuri, putina sare, , pentru crema:, 150 gr unt, 150 gr zahar, 2 plicuri de vanilie, , pentru sirop:, 250 ml lapte caldut, 1 ligura de zahar, 1 vanilie

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

10 voturi

Mod de preparare

Aluat:

-punem faina intr-un vas

-drojdia + putin din zahrul retetei + putin din laptele caldut + 2 liguri din faina din reteta se amesteca si se lasa la loc cald sa creasca.

-intre timp in alt vas se amesteca galbenusurile + restul de lapte caldut,nu fierbinte,+ praful vanilat + restul de zahar si sarea.

-dupa ce a crescut drojdia se adauga toata compozitia peste faina pe care am pus-o in vasul separat si se adauga si compozitia de galbenusuri se amesteca bine pana se obtine un aluat moale dar nu lipicios.

-daca se lipeste se mai adauga putina faina pana se obtine un aluat nelipicios.

-se lasa la crescut aproximativ 40 de minute.



Crema:

se mixeaza untul + zaharul + vanilia (cantitatile din crema )pana se obtine o compozitie omogena si moale.



Siropul: se incalzeste laptele + zaharul + vanilia si se lasa de o parte pana va vor fi pe jumatate coapte cuiburile( mai bine se incalzeste laptele putin inainta de utilizare ca sa nu se raceasca).

- dupa ce a crescut aluatul si si-a dublat volumul se intinde o foaie, pe masa de lucru, de 5 mm, se unge cu crema de unt, se ruleaza si se taie in felii de 2 cm, se intind pe tava unsa cu unt si se coc la un foc de 170 de grade pana se rumenesc pe suprafata,10 minute inaite de a fi gata coapte se stropeste fiecare cuib cu 2 liguri din siropul caldut se mai lasa in cuptor 10 minute ca sa se caramelizeze partea inferioara a cuiburilor.

- eu de la inceput put tava in cea mai inferiorara treapta a cuptorului ca sa nu se rumeneasca foatre tare.

-se servesc cu zahar praf pe deasupra.
Daca ti-a placut reteta noastra "Cuib de viespi" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aluaturi si Foietaje
Cuib de viespi

Cuib de viespi

Se framanta un aluat cu toate ingrdeientele (daca e prea moale mai adaugati un pumn de faina) si

6 voturi    3 comentarii
1h 30 min
Prajituri
Cuib de viespi

Cuib de viespi

Intr-un vas se pune drojdia cu putina faina , zahar si lapte caldut se amesteca si se lasa putin

15 voturi    3 comentarii
1h 40 min
Prajituri

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style White

- 17 %
299.99 lei
249.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • COSTEO

    COSTEO (Chef de cuisine) , 27 septembrie 2013

    Deliocios!!!!!!

Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

10 voturi

Ingrediente

  • pentru aluat:
  • 250-300 ml lapte
  • 500 gr faina
  • 25 gr drojdie proaspata
  • 30 gr zahar
  • 1 praf vanilat
  • 3 galbenusuri
  • putina sare
  • pentru crema:
  • 150 gr unt
  • 150 gr zahar
  • 2 plicuri de vanilie
  • pentru sirop:
  • 250 ml lapte caldut
  • 1 ligura de zahar
  • 1 vanilie

Raporteaza reteta

Retete
de gheli1
Strudel cu mere impletit

Strudel cu mere impletit

-se face un aluat din ingredientele din reteta in afara de unt+faina -se pune la frigider 30 minute -se

2 voturi    0 comentarii
3h
Aluaturi si Foietaje
Prajitura cu mere

Prajitura cu mere

Se framanta un aluat din toate componentele,ultimul va fi untul care trebuie taiat in felii asa inghetat

2 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Dulciuri diverse
Choux a la creme

Choux a la creme

Pentru aluat se pun la fiert toate componentele in afara de oua si faina. faina se adauga toata

1 vot    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
COSTEO

COSTEO (Chef de cuisine)

Deliocios!!!!!!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aluaturi si Foietaje

Pita deosebita Pita deosebita

Pregatim alautul Eu pun in oala mixerului faina cernuta adaug zaharul,drojdia si uleiul si las ca mixerul sa lucreze adaug treptat

1 vot    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Covrigi bavarezi Covrigi bavarezi

Se pune faina intr-un bol, in mijloc se pune drojdia cu apa, se amesteca si se lasa 20 minute sa creasca maiaua. Dupa ce a crescut se

20 voturi    7 comentarii
2h
Aluaturi si Foietaje
Placinta de cartofi