autor:

» » Prajituri

Cuiburi cu nuca si scortisoara

Autor: miha278 (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 04 ianuarie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: miha278 (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 04 ianuarie 2010

Ingrediente
* Pentru aluat avem nevoie de:, * 500 g faina, * 80 g zahar, * 1 lingurita miere, * 50 g unt, * 1 si 1/2 lingurita drojdie uscata, * 2 oua, * 150 ml lapte, * 4 linguri ulei, * sare, * vanilie, * Caramel:, * 100 g zahar, * 100 g nuca rupta bucati, * 1 lingura unt, * Pentru umplutura avem nevoie de:, * 100 g nuca macinata, * 80 g zahar, * 1 lingura scortisoara, * 30 g cacao

Dificultate: Medie Timp: 2h

10 voturi

Mod de preparare

Facem o maia din 100 g faina, drojdia si mierea dizolvate in 100 ml lapte caldut,pe care o lasam la crescut pana apar gaurele la suprafata.

Punem maiaua in cuva masinii de paine,adaugam peste ouale,zaharul,untul,uleiul si vanilia,laptele ramas si faina cate putin.Framantam pana se inglobeaza toate ingredientele si obtinem un aluat elastic.

Lasam la crescut 1 ora,pana isi dubleaza volumul.

Intre timp pregatim caramelul.

Caramelizam zaharul la foc mic si cand devine auriu adaugam untul. Omogenizam si turnam intr-un vas termorezistent.Deasupra presaram nucile rupte bucati. Lasam la racit.

Umplutura:

Amestecam toate ingredientele intr-un castron.Daca vreti mai dulce umplutura,se mai poate adauga zahar.

Din aluatul crescut intindem pe masa infainata o foaie dreptunghiulara,de circa 0.5 cm grosime.
Presaram pe deasupra amestecul de nuca si scortisoara si presam putin cu mana,sa se lipeasca putin de aluat.

Rulam foaia de aluat cat mai strans posibil,apoi cu un cutit bine ascutit taiem fasii de 2-3 cm latime.

Aceste fasii le asezam in vasul termorezistent,peste nucile caramelizate.

Lasam la crescut,in jur de jumatate de ora,apoi dam la cuptor la foc mediu,pana se rumeneste prajitura.

Imediat ce o scoatem din cuptor,o rasturnam pe un platou si servim dupa ce se raceste.
Daca ti-a placut reteta noastra "Cuiburi cu nuca si scortisoara" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Prajitura cu capsuni si bezea

Prajitura cu capsuni si bezea

Amestecam zaharul cu galbenusurile, adaugam untul,smantana si restul ingredientelor. Se obtine o

38 voturi    27 comentarii
1h
Prajituri
Prajitura mea de Halloween

Prajitura mea de Halloween

Incepem asa: pentru un blat folosim: 4 galbenusuri amestecate cu 4 linguri de zahar si 6 linguri

1 vot    1 comentariu
1h
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 8 comentarii

  • Petronela Danca , 07 noiembrie 2014

    am sa fac si eu maine arata super sper sa fie si la gust la fel

  • Domnica Harasemiuc , 07 noiembrie 2014

    arata foarte bine

  • Szabo_Ioana

    Szabo_Ioana (Chef de cuisine) , 09 aprilie 2014

    O bunatate :)

    • Florica Ionita , 09 aprilie 2014

      adevarat e foarte bun

    • Gina Pirvu , 08 aprilie 2014

      adevarat! cozonac cu nuci caramelizate o sa fac si eu

    • Mirela Munteanu , 08 aprilie 2014

      si daca nu avem masina de facut paine??

    • lia , 08 februarie 2010

      Foarte gustoase...ai votul meu.

    • mihaela idriceanu

      mihaela idriceanu (Chef de cuisine) , 03 februarie 2010

      sau cozonac rosenkranz,fffff bun!!!!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

2h

10 voturi

Ingrediente

  • * Pentru aluat avem nevoie de:
  • * 500 g faina
  • * 80 g zahar
  • * 1 lingurita miere
  • * 50 g unt
  • * 1 si 1/2 lingurita drojdie uscata
  • * 2 oua
  • * 150 ml lapte
  • * 4 linguri ulei
  • * sare
  • * vanilie
  • * Caramel:
  • * 100 g zahar
  • * 100 g nuca rupta bucati
  • * 1 lingura unt
  • * Pentru umplutura avem nevoie de:
  • * 100 g nuca macinata
  • * 80 g zahar
  • * 1 lingura scortisoara
  • * 30 g cacao

Raporteaza reteta

Retete
de miha278
Smantanita

Smantanita

Foile: Se amesteca toate ingredientele pentru foi si se framanta un aluat elastic. Se imparte in

59 voturi    23 comentarii
1h
Prajituri
Pulpe in aluat de bere si tagliatelle cu sos de smantana

Pulpe in aluat de bere si tagliatelle cu sos de smantana

Ouale se bat bine impreuna cu condimentele.Eu am pus sare,piper si boia de ardei iute. Se adauga

7 voturi    2 comentarii
1h
Paste si pizza
Piept de pui crocant

Piept de pui crocant

Ouale se bat bine impreuna cu sarea,piperul si boiaua de ardei. Se adauga faina si se omogenizeaza. Fulgii

6 voturi    3 comentarii
2h
Mancaruri cu carne

Szabo_Ioana (Chef de cuisine)

O bunatate :)

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Pandispan zebra cu nectarine Pandispan zebra cu nectarine

Bați albușurile spumă tare împreună cu zahărul și praful de sare ,apoi adaugi pe rând galbenusurile, mixând

3 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Strudel cu visine si zmeura Strudel cu visine si zmeura

Incepeti cu pregatirea umpluturii, ca sa aiba timp sa se raceasca. Visinele spalate, le curatati de codite, scoateti samburii. Zmeura

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Prajitura acadea (cake pops)