autor:

Dachman Laura

» » , , Retete de Pasti, Dulciuri diverse, Prajituri

Cuiburi cu oua de Pasti

Autor: Dachman Laura (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 06 aprilie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Dachman Laura (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 06 aprilie 2010

Ingrediente
* 400 gr fidea, * 150 gr unt, * 400 ml lapte, * 400 gr zahar, * 2 lingurite scortisora macinata, * 2 plicuri zahar vanilat bourbon, * 2 linguri zahar pudra cu aroma de vanilie, * bomboane in forma de ou

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

7 voturi

Mod de preparare

1. Se incinge cuptorul la 200⁰C.Se unge cu grasime o tava de 12 briose.

2. Se imparte fideaua in cele 12 locuri din tava.Se pune untul cu laptele, zaharul, scortisoara si zaharul vanilat bourbon intr-o cratita, pe foc potrivit.Se lasa sa fiarba pana cand untul s-a topit apoi se ia cratita de pe foc.Se toarna, in mod egal, siropul obtinut peste cataiful din tava.Se pudreaza cuiburile cu zahar pudra cu aroma de vanilie si se dau la copt 10-15 minute pana cand s-au rumenit.

3. Se lasa cuiburile sa se raceasca in tava apoi se scot si se aseza in fiecare bomboane in forma de ou.



http://lauradfood2.blogspot.com/
Daca ti-a placut reteta noastra "Cuiburi cu oua de Pasti" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Retete de Pasti
Parjolute marinate

Parjolute marinate

Mod de preparare a parjolutelor: Intr-un vas, punem carnea de porc tocata, peste ea adaugam faina

18 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Retete de Pasti
Budinca de cozonac

Budinca de cozonac

Intr-un vas se pune laptele la incalzit, impreuna cu zaharul vanilat si pastaia de vanilie (se poate

0 voturi    0 comentarii
1h
Retete de Pasti

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Gabriela-Nicoleta (Chef de cuisine) , 18 ianuarie 2014

    fideaua se lasa asa? nu se fierbe inainte?

  • ana catalina focsa

    ana catalina focsa (Chef de cuisine) , 06 aprilie 2010

    Ce idei minunate!Foarte frumoase cuiburile...!

Dificultate

Redusa

Timp

30 min

7 voturi

Ingrediente

  • * 400 gr fidea
  • * 150 gr unt
  • * 400 ml lapte
  • * 400 gr zahar
  • * 2 lingurite scortisora macinata
  • * 2 plicuri zahar vanilat bourbon
  • * 2 linguri zahar pudra cu aroma de vanilie
  • * bomboane in forma de ou

Raporteaza reteta

Retete
de Dachman Laura
Bagels

Bagels

Se amesteca faina cu sarea si drojdia, apoi se face o adancitura la mijloc.Intr-un castronas se amesteca

14 voturi    8 comentarii
2h
Aluaturi si Foietaje
Peste in stil mediteraneean

Peste in stil mediteraneean

Se incalzesc uleiul si vinul sau bulionul intr-o cratita, se adauga telina, usturoiul si ceapa si

20 voturi    8 comentarii
1h
Mancaruri cu peste
Marble Bundt Cake

Marble Bundt Cake

Incalzeste cuptorul la 150°, unge cu unt si da cu faina o tava pentru chec rotund.Bate cu mixerul

4 voturi    7 comentarii
2h
Prajituri

Gabriela-Nicoleta (Chef de cuisine)

fideaua se lasa asa? nu se fierbe inainte?

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Retete de Pasti

Muschi de porc sibian Muschi de porc sibian

Feliile de carne le batem ca pentru snitele, apoi le condimentam cu sare si piper. Pe fiecare bucata de carne asezam o felie subtire

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Retete de Pasti
Cozonac Leopard Cozonac Leopard

Cozonacul leopard nu numai ca este usor de preparat, dar este si un deliciu cu care va puteti impresiona musafirii oricand, dar mai

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Retete de Pasti
Friptura de miel la cuptor