Se fierb spaghetele (“al dente”) in apa cu sare, se rastoarna intr-o strecuratoare si se stropesc cu ulei (1-2 linguri), intorcandu-le de cateva ori ca sa se patrunda. Se curata de coaja o lamaie si se taie feliute subtiri. Fileurile de ansoa se taie marunt, iar patrunjelul verde se spala si se toaca. Se amesteca intr-un castron lamaia cu feliile de ansoa, patrunjelul tocat si caperele scurse, iar intr-un bol se prepara un sos din zeama stoarsa de la cealalta lamaie, uleiul ramas, sare, piper si mustar. Se toarna spaghetele si sosul in castron, se amesteca bine si se invart cu o furculita, formand un fel de cuiburi. Acestea se asaza pe farfurii si se stropesc cu putin sos (pus deoparte).

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii