autor:

Oana

» » Dulciuri diverse

Cum se face pandispanul

Autor: Oana (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 09 iulie 2015

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Oana (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 09 iulie 2015

Ingrediente
oua - 6 buc., zahar - 200 g, ulei - 60 ml, faina - 200 g, praf de copt - 1 lingurita, putina sare, zeama de lamaie - 1 lingurita, coaja rasa de lamaie - o lingurita, extract de vanilie - 1 lingurita

Dificultate: Medie Timp: 1h

1 vot

Mod de preparare

Bate albusurile cu putina sare si zeama de lamaie, apoi adauga treptat zaharul, pana obtii o bezea lucioasa.

Bate cu un tel galbenusurile cu uleiul, putin cate putin, ca la maioneza, pana se umfla.

Toarna galbenusurile peste bezea si amesteca usor, cu o spatula, apoi adauga coaja de lamaie si extractul de vanilie.

Amesteca faina cu praful de copt si cerne-le peste compozitie.

Amesteca usor cu spatula, de jos in sus, pana se incorporeaza toata faina.

Tapeteaza cu ulei si faina doua tavi dreptunghiulare si imparte compozitia in doua

coace pandispanul la 180 de grade, in cuptorul preincalzit, pentru 40 de minute si poti sa verifici daca este copt cu scobitoarea.

Scoate pandispanul din cuptor si lasa-l la racit in tava, apoi scoate-l pe un gratar sa se raceasca de tot.

La final poti sa-l pudrezi cu zahar pudra sau cacao.
Daca ti-a placut reteta noastra "Cum se face pandispanul" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Fructe in sos de caramel cu inghetata

Fructe in sos de caramel cu inghetata

Se topeste untul, se adauga zaharul pana se caramelizeaza si apoi se adauga si fructele taiate cubulete.

2 voturi    2 comentarii
30 min
Dulciuri diverse
Crema de vanilie cu fructe

Crema de vanilie cu fructe

Se curata merele de coaja (pastrati cateva bucati cu coaja pentru garnisit), se dau pe razatoarea

5 voturi    10 comentarii
20 min
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

Ondulator Easy Waves

- 35 %
259.99 lei
169.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

1h

1 vot

Ingrediente

  • oua - 6 buc.
  • zahar - 200 g
  • ulei - 60 ml
  • faina - 200 g
  • praf de copt - 1 lingurita
  • putina sare
  • zeama de lamaie - 1 lingurita
  • coaja rasa de lamaie - o lingurita
  • extract de vanilie - 1 lingurita

Raporteaza reteta

Retete
de Oana
Pasca

Pasca

Dupa ce aluatul s-a dospit la masina de paine, l-am scos si l-am impartit in doua. Cu jumatate am

3 voturi    0 comentarii
3h 30 min
Retete de Pasti
Frigarui asortate

Frigarui asortate

Ttaiati pieptul de pui si somonul afumat in cubulete de 2 cm Ttaiati ardeiul gras in cuburi de

5 voturi    4 comentarii
30 min
Fripturi
Negresa cu nuci si cirese

Negresa cu nuci si cirese

Mixati untul moale cu zaharul, apoi adaugati pe rand galbenusurile. Adaugati nuca, esenta de rom

10 voturi    2 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Placinte cu visine -din compot sau congelate Placinte cu visine -din compot sau congelate

Aluatul il pregatim de cu seara. Topim untul sau margarina in lapte sau lapte vegetarian la bain marie si lasam sa fie caldut. In oala

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Fondante de curmale cu cocos Fondante de curmale cu cocos

Curmalele le curatam de samburi si le punem intr-un bol cu apa fierbinte, le lasam 1 ora pana se inmoaie-le strecuram bine si le punem

0 voturi    0 comentarii
45 min
Dulciuri diverse
Chec rotund (Tulband cake )