autor:

Oana

» » Dulciuri diverse

Cum se face pandispanul

Autor: Oana (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 09 iulie 2015

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Oana (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 09 iulie 2015

Ingrediente
oua - 6 buc., zahar - 200 g, ulei - 60 ml, faina - 200 g, praf de copt - 1 lingurita, putina sare, zeama de lamaie - 1 lingurita, coaja rasa de lamaie - o lingurita, extract de vanilie - 1 lingurita

Dificultate: Medie Timp: 1h

8 voturi

Mod de preparare

Bate albusurile cu putina sare si zeama de lamaie, apoi adauga treptat zaharul, pana obtii o bezea lucioasa.

Bate cu un tel galbenusurile cu uleiul, putin cate putin, ca la maioneza, pana se umfla.

Toarna galbenusurile peste bezea si amesteca usor, cu o spatula, apoi adauga coaja de lamaie si extractul de vanilie.

Amesteca faina cu praful de copt si cerne-le peste compozitie.

Amesteca usor cu spatula, de jos in sus, pana se incorporeaza toata faina.

Tapeteaza cu ulei si faina doua tavi dreptunghiulare si imparte compozitia in doua

coace pandispanul la 180 de grade, in cuptorul preincalzit, pentru 40 de minute si poti sa verifici daca este copt cu scobitoarea.

Scoate pandispanul din cuptor si lasa-l la racit in tava, apoi scoate-l pe un gratar sa se raceasca de tot.

La final poti sa-l pudrezi cu zahar pudra sau cacao.
Daca ti-a placut reteta noastra "Cum se face pandispanul" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Fructe cu sos caramel si paine in ou

Fructe cu sos caramel si paine in ou

Se curata fructele si se taie bucatele mici. Se pun 5 linguri de zahar si se lasa sa se topeasca.

1 vot    0 comentarii
25 min
Dulciuri diverse
Mere umplute cu portocale

Mere umplute cu portocale

Scoatem cotorul de la fiecare mar, le asezam intr-o cratita,in care pune folie de aluminiu, curatam

4 voturi    4 comentarii
45 min
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • Fara foto

    Felix , 09 septembrie 2018

    Nu va supărați dar la pandispan nu se pune ulei.Ulei eventual la chek

Dificultate

Medie

Timp

1h

8 voturi

Ingrediente

  • oua - 6 buc.
  • zahar - 200 g
  • ulei - 60 ml
  • faina - 200 g
  • praf de copt - 1 lingurita
  • putina sare
  • zeama de lamaie - 1 lingurita
  • coaja rasa de lamaie - o lingurita
  • extract de vanilie - 1 lingurita

Raporteaza reteta

Retete
de Oana
Pasca

Pasca

Dupa ce aluatul s-a dospit la masina de paine, l-am scos si l-am impartit in doua. Cu jumatate am

3 voturi    0 comentarii
3h 30 min
Retete de Pasti
Frigarui asortate

Frigarui asortate

Ttaiati pieptul de pui si somonul afumat in cubulete de 2 cm Ttaiati ardeiul gras in cuburi de

5 voturi    4 comentarii
30 min
Fripturi
Negresa cu nuci si cirese

Negresa cu nuci si cirese

Mixati untul moale cu zaharul, apoi adaugati pe rand galbenusurile. Adaugati nuca, esenta de rom

21 voturi    5 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Fara foto

Felix

Nu va supărați dar la pandispan nu se pune ulei.Ulei eventual la chek

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Gem de mure Gem de mure

Spălăm fructele și le scurgem bine de apă, apoi le punem la fiert cu zahărul, zeama de lămâie și esența de migdale. Lăsăm

1 vot    0 comentarii
45 min
Conserve si muraturi
Patratele cu branza si capsuni Patratele cu branza si capsuni

Aluatul il lasam sa se decongeleze la temperatura camerei. Intre timp mixam ouale cu indulcitorul,adaugam branza de vaci,grisul,esenta

0 voturi    0 comentarii
40 min
Dulciuri diverse
Apple popover ( popover de mere)