autor:

Oana

» » Dulciuri diverse

Cum se face pandispanul

Autor: Oana (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 09 iulie 2015

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Oana (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 09 iulie 2015

Ingrediente
oua - 6 buc., zahar - 200 g, ulei - 60 ml, faina - 200 g, praf de copt - 1 lingurita, putina sare, zeama de lamaie - 1 lingurita, coaja rasa de lamaie - o lingurita, extract de vanilie - 1 lingurita

Dificultate: Medie Timp: 1h

2 voturi

Mod de preparare

Bate albusurile cu putina sare si zeama de lamaie, apoi adauga treptat zaharul, pana obtii o bezea lucioasa.

Bate cu un tel galbenusurile cu uleiul, putin cate putin, ca la maioneza, pana se umfla.

Toarna galbenusurile peste bezea si amesteca usor, cu o spatula, apoi adauga coaja de lamaie si extractul de vanilie.

Amesteca faina cu praful de copt si cerne-le peste compozitie.

Amesteca usor cu spatula, de jos in sus, pana se incorporeaza toata faina.

Tapeteaza cu ulei si faina doua tavi dreptunghiulare si imparte compozitia in doua

coace pandispanul la 180 de grade, in cuptorul preincalzit, pentru 40 de minute si poti sa verifici daca este copt cu scobitoarea.

Scoate pandispanul din cuptor si lasa-l la racit in tava, apoi scoate-l pe un gratar sa se raceasca de tot.

La final poti sa-l pudrezi cu zahar pudra sau cacao.
Daca ti-a placut reteta noastra "Cum se face pandispanul" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Fursecuri cu nuci si coaja de portocala

Fursecuri cu nuci si coaja de portocala

Blat: Se mixeaza toate ingredientele, in ordine, pana se obtine o pasta, care se lasa la frigider

11 voturi    1 comentariu
2h 15 min
Dulciuri diverse
Chec rotund cu cacao

Chec rotund cu cacao

Se incalzeste cuptorul la 180 de grade si se unge o tava de guguluf cu putin ulei.Intr-un bol frecam

7 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • Fara foto

    Felix , 09 septembrie 2018

    Nu va supărați dar la pandispan nu se pune ulei.Ulei eventual la chek

Dificultate

Medie

Timp

1h

2 voturi

Ingrediente

  • oua - 6 buc.
  • zahar - 200 g
  • ulei - 60 ml
  • faina - 200 g
  • praf de copt - 1 lingurita
  • putina sare
  • zeama de lamaie - 1 lingurita
  • coaja rasa de lamaie - o lingurita
  • extract de vanilie - 1 lingurita

Raporteaza reteta

Retete
de Oana
Pasca

Pasca

Dupa ce aluatul s-a dospit la masina de paine, l-am scos si l-am impartit in doua. Cu jumatate am

3 voturi    0 comentarii
3h 30 min
Retete de Pasti
Frigarui asortate

Frigarui asortate

Ttaiati pieptul de pui si somonul afumat in cubulete de 2 cm Ttaiati ardeiul gras in cuburi de

5 voturi    4 comentarii
30 min
Fripturi
Negresa cu nuci si cirese

Negresa cu nuci si cirese

Mixati untul moale cu zaharul, apoi adaugati pe rand galbenusurile. Adaugati nuca, esenta de rom

12 voturi    2 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Fara foto

Felix

Nu va supărați dar la pandispan nu se pune ulei.Ulei eventual la chek

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Ciocolata de casa Ciocolata de casa

Intr-o craticioara se pune zaharul si apa si se fierbe pana se topeste zaharul. Se ia de pe foc si se adauga untul. Se amesteca pana

0 voturi    0 comentarii
10 min
Dulciuri diverse
Gem de capsuni Gem de capsuni

Se spală căpşunile, se acoperă cu zahăr şi se lasă peste noapte, pentru a-şi lăsa sucul. A doua zi, se pun la fiert, pe foc

1 vot    0 comentarii
45 min
Conserve si muraturi
Nuci