autor:

Oana

» » Dulciuri diverse

Cum se face pandispanul

Autor: Oana (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 09 iulie 2015

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Oana (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 09 iulie 2015

Ingrediente
oua - 6 buc., zahar - 200 g, ulei - 60 ml, faina - 200 g, praf de copt - 1 lingurita, putina sare, zeama de lamaie - 1 lingurita, coaja rasa de lamaie - o lingurita, extract de vanilie - 1 lingurita

Dificultate: Medie Timp: 1h

1 vot

Mod de preparare

Bate albusurile cu putina sare si zeama de lamaie, apoi adauga treptat zaharul, pana obtii o bezea lucioasa.

Bate cu un tel galbenusurile cu uleiul, putin cate putin, ca la maioneza, pana se umfla.

Toarna galbenusurile peste bezea si amesteca usor, cu o spatula, apoi adauga coaja de lamaie si extractul de vanilie.

Amesteca faina cu praful de copt si cerne-le peste compozitie.

Amesteca usor cu spatula, de jos in sus, pana se incorporeaza toata faina.

Tapeteaza cu ulei si faina doua tavi dreptunghiulare si imparte compozitia in doua

coace pandispanul la 180 de grade, in cuptorul preincalzit, pentru 40 de minute si poti sa verifici daca este copt cu scobitoarea.

Scoate pandispanul din cuptor si lasa-l la racit in tava, apoi scoate-l pe un gratar sa se raceasca de tot.

La final poti sa-l pudrezi cu zahar pudra sau cacao.
Daca ti-a placut reteta noastra "Cum se face pandispanul" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Prajitura rapida

Prajitura rapida

Incorporez galbenusurile cu zaharul, adaug pe rand celelalte ingreDiente. Albusurile batute spuma

678 voturi    24 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse
Cozonac glazurat

Cozonac glazurat

Amestecam toate ingredientele pentru aluat si framantam aluatul pana ce devine elastic. Il lasam

0 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

1h

1 vot

Ingrediente

  • oua - 6 buc.
  • zahar - 200 g
  • ulei - 60 ml
  • faina - 200 g
  • praf de copt - 1 lingurita
  • putina sare
  • zeama de lamaie - 1 lingurita
  • coaja rasa de lamaie - o lingurita
  • extract de vanilie - 1 lingurita

Raporteaza reteta

Retete
de Oana
Pasca

Pasca

Dupa ce aluatul s-a dospit la masina de paine, l-am scos si l-am impartit in doua. Cu jumatate am

3 voturi    0 comentarii
3h 30 min
Retete de Pasti
Frigarui asortate

Frigarui asortate

Ttaiati pieptul de pui si somonul afumat in cubulete de 2 cm Ttaiati ardeiul gras in cuburi de

5 voturi    4 comentarii
30 min
Fripturi
Negresa cu nuci si cirese

Negresa cu nuci si cirese

Mixati untul moale cu zaharul, apoi adaugati pe rand galbenusurile. Adaugati nuca, esenta de rom

11 voturi    2 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Dulceata de coacaze negre Dulceata de coacaze negre

Coacazele se spala, se scurg si se pun in cratita. Adaugam zaharul, apoi apa si fierbem 20 minute, spumam. Cand este gata, o punem

0 voturi    0 comentarii
20 min
Conserve si muraturi
Dulceata de cirese amare cu aroma de menta Dulceata de cirese amare cu aroma de menta

Se scot samburii de la cirese, se masoara, la doua cani de cirese fara samburi pline varf se adauga o cana rasa de zahar, se adauga

0 voturi    0 comentarii
2h
Conserve si muraturi
Placinta cu gutui