Se separa ouale. Galbenusurile se bat cu zaharul pe aburi. Se amesteca apoi cu faina, untul topit si racit, albusele batute spuma tare,praful de copt. Se pun intr-o forma de tort unsa si tapetata cu hartie. Se coace 35-40 min la 180 grade. Se rastoarna si se lasa sa se raceasca. Capsunile se spala si se lasa la scurs. Se bate frisca cu un pachet intaritor. Blatul de tort se taie pe 3 nivele. Blatul de jos se unge cu gem si se pune deasupra al doilea blat. Se asaza capsunile si se repartizeaza pe ele 1/3 din frisca. Stratul de sus se taie raze, dinspre margini spre centru si se asaza peste fructe, formind astfel o cupola. Totul se acopera cu frisca.
Se pune la rece pina in momentul servirii
Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparatCarnea se curata de pielite si se toaca la robotul de bucatarie.
Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu mentaReteta de salata de primavara cu oua. Salata de primavara cu oua, spanac tanar, salata creata si loboda. Retete de salate....
Salata de primavara cu ouaRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii