autor:

autor

» » Torturi

Cupola de portocale

    Reteta postata pe: 18 martie 2005

Alte retete din aceeasi categorie
Reteta postata pe: 18 martie 2005

Ingrediente
Blat: 6 oua, 180 g zahar, un zahar vanilat, 120 g faina, 80 g amidon., Umplutura: 2 portocale, 2 plicuri zahar vanilat, 250 ml lapte, 10 g gelatina, 4 galbenuse, 100 g zahar, 250 ml frisca., In plus: 5 linguri gem de portocale, 2 plicuri glazura de gelatina, 2 linguri zahar, 250 ml suc de portocale.

Dificultate: Ridicata Timp: 1h 40 min

0 voturi

Mod de preparare

Galbenusele se bat cu 90 g zahar si zahar vanilat. Se inglobeaza albusul batut cu 90g zahar. Faina si amidonul se amesteca cu praful de copt, se toarna deasupra si se amesteca.se tapeteaza cu hirtie 2 tavi. Se repartizeaza aluatul si se coace 10-12 min la 220 grade. Foile se rastoarna pe 2 prosoape de bucatarie cu zahar, se desprinde hartia. o foaie se unge cu gem si se ruleaza. Portocalele se taie cuburi si se pastreaza sucul. Laptele se da in fiert cu zaharul vanilat. Galbenusele se bat in baie de aburi cu zaharul. Se inglobeaza laptele si gelatina dizolvata. Se aseaza in apa rece castronul si se amesteca pina ce crema se raceste. Se inglobeaza in crema frisca batuta, portocalele bucatele si sucul de portocale. Se imbraca un castron cu folie. Rulada cu gem e taie felii de 1 cm grosime. Se tapeteaza forma cu felii de rulada. Se aseaza 1/3 din crema. Din a doua foaie se decupeaza 2 cercuri, unul de marimea castronului si altul ceva mai mic. Se aseaza blatul mic, restul de crema si al doilea cerc. Se da la rece 3 ore. Se rastoarna si se desprinde folia. Se pregateste glazura din praf, zahar si suc si se orneaza tortul.
Daca ti-a placut reteta noastra "Cupola de portocale" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Mini tort cu migdale si iaurt

Mini tort cu migdale si iaurt

Pentru blat, se topeste glazura dupa instructiunile de pe plic, apoi se amesteca cu mixul de alune,

0 voturi    0 comentarii
1h
Torturi
Tort de caise fara foc, cu glazura de ciocolata

Tort de caise fara foc, cu glazura de ciocolata

*Daca adaugati interiorul de la nuca de cocos (2-3 lei/buc) cat si apa, va fi foarte delicat si apropiat

11 voturi    5 comentarii
20 min
Torturi

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Ridicata

Timp

1h 40 min

0 voturi

Ingrediente

  • Blat: 6 oua
  • 180 g zahar
  • un zahar vanilat
  • 120 g faina
  • 80 g amidon.
  • Umplutura: 2 portocale
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 250 ml lapte
  • 10 g gelatina
  • 4 galbenuse
  • 100 g zahar
  • 250 ml frisca.
  • In plus: 5 linguri gem de portocale
  • 2 plicuri glazura de gelatina
  • 2 linguri zahar
  • 250 ml suc de portocale.

Raporteaza reteta

Retete
de Madgirl Madgirl
Ciorba de cartofi cu carnati afumati

Ciorba de cartofi cu carnati afumati

Intr-o oala de 3l (de preferat teflonata) se pun carnatii taiati felii cat de subtiri posibil. Se

100 voturi    17 comentarii
40 min
Borsuri si Ciorbe
Cotlete St. Prex (vitel)

Cotlete St. Prex (vitel)

Cotletele se bat usor, se pipereaza si se stropesc cu zeama de lamaie dupa care se dau prin faina,

4 voturi    3 comentarii
30 min
Mancaruri cu carne
Rulada Simona

Rulada Simona

Se pune pe foc mic , margarina la topit, se adauga faina ,laptele si condimentele si se amesteca

60 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Aperitive
Adauga reteta
Retete

din Torturi

Tort de inghetata cu coacaze rosii, caise si zmeura Tort de inghetata cu coacaze rosii, caise si zmeura

Se spala fructele (caisele se curata de piele si samburi), se maruntesc, pe rand, in robotul de bucatarie, dupa care se dau prin strecuratoare

0 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Tort cu fructe de padure Tort cu fructe de padure

Se spala fructele de padure si se lasa sa se scurga. Branza mascarpone se mixeaza cu zaharul si esenta de vanilie. Intr-un alt

0 voturi    0 comentarii
30 min
Dulciuri diverse
Tortulet acrisor cu gris si bezea