autor:

Laura Teodora

» » Mancaruri cu carne

Curcan cu ciuperci si hrean

Autor: Laura Teodora (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 20 iunie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Laura Teodora (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 20 iunie 2009

Ingrediente
450 g fileuri de curcan, fara piele, 1 lingura ulei de floarea-soarelui, 75 g ceapa tocata, 225 g ciuperci taiate felii, 50 g faina alba, 600 ml lapte degresat, 1-2 linguri de hrean ras, 2 linguri de patrunjel tocat, sare si piper

Dificultate: Medie Timp: 30 min

2 voturi

Mod de preparare

Se taie curcanul in suvite de 1 cm. Se incalzeste o lingura de ulei intr-o tigaie mare. Se rumeneste ceapa 5 minute, pana se inmoaie. Se ung fasiile de curcan cu cealalta lingurita de ulei. Se aduag la ceapa si se prajesc rapid 5 minute.
Se adauga ciupercile si restul de ulei si se mai lasa la prajit 3-4 minute. Se presara faina si se mai prajesc un minut. Dupa aceea, se adauga treptat laptele, frecand fundul tigaii. Se da in clocot si se mai fierbe un minut, apoi se reduce flacara si se lasa sa fiarba inabusit.
Se amesteca hreanul dupa gust, se adauga verdeata, se sareaza si pipereaza. Se mai lasa inca 5 minute la fiert, apoi se orneaza cu patrunjel si se serveste.
Sugestie pentru servit: cartofi dulci piurati.
Daca ti-a placut reteta noastra "Curcan cu ciuperci si hrean" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Curcan cu ciuperci si hrean

Curcan cu ciuperci si hrean

1. Se pun ciupercile la fiert pana ce devin moi, apoi se scurg si se pun deoparte intr-un bol. 2. Se

5 voturi    8 comentarii
40 min
Mancaruri cu carne
Tochitura moldoveneasca

Tochitura moldoveneasca

Carnea şi slăninuţa le-am tăiat bucăţele şi le-am pus la prăjit într-un ceaun de tuci. Am

8 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 26 %
269.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • Cely Snijec

    Cely Snijec (Chef de cuisine) , 27 august 2009

    Hreanul se adauga in timpul fierberii?

Dificultate

Medie

Timp

30 min

2 voturi

Ingrediente

  • 450 g fileuri de curcan
  • fara piele
  • 1 lingura ulei de floarea-soarelui
  • 75 g ceapa tocata
  • 225 g ciuperci taiate felii
  • 50 g faina alba
  • 600 ml lapte degresat
  • 1-2 linguri de hrean ras
  • 2 linguri de patrunjel tocat
  • sare si piper

Raporteaza reteta

Retete
de Laura Teodora
Briose cu ciocolata

Briose cu ciocolata

Mixăm într-un caston, ouăle şi zahărul. Apoi, adăugăm încet, treptat, uleiul. La final, punem

7 voturi    2 comentarii
1h
Prajituri
Dulceata de capsuni

Dulceata de capsuni

Se curata, spala si chiar maruntesc fructele in caz ca sunt prea mari. Se pun la clocotit intr-o

20 voturi    5 comentarii
1h
Sucuri si compoturi de fructe
Spumă de strugurei

Spumă de strugurei

Spălăm strugureii şi îi rupem de pe codiţe. Separat, batem albuşurile spumă cu zahărul alb

1 vot    1 comentariu
10 min
Dulciuri diverse
Cely Snijec

Cely Snijec (Chef de cuisine)

Hreanul se adauga in timpul fierberii?

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Pui exotic cu ulei de cocos Pui exotic cu ulei de cocos

Se amesteca boiaua dulce afumata cu sarea, turmericul, piperul mozaic proaspat macinat impreuna cu uleiul de cocos. Cu pasta obtinuta

0 voturi    0 comentarii
1h 25 min
Fripturi
Cotlet de porc cu sos de mustar Cotlet de porc cu sos de mustar

Se spala cotletele (neaparat cu os), se sterg, se ung cu mustar si se presara cu baza pentru mancaruri, sare si piper, dupa gust. Se

0 voturi    0 comentarii
50 min
Mancaruri cu carne
Fasole batuta cu parjoale