autor:

Laura Teodora

» » Mancaruri cu carne

Curcan cu ciuperci si hrean

Autor: Laura Teodora (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 20 iunie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Laura Teodora (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 20 iunie 2009

Ingrediente
450 g fileuri de curcan, fara piele, 1 lingura ulei de floarea-soarelui, 75 g ceapa tocata, 225 g ciuperci taiate felii, 50 g faina alba, 600 ml lapte degresat, 1-2 linguri de hrean ras, 2 linguri de patrunjel tocat, sare si piper

Dificultate: Medie Timp: 30 min

2 voturi

Mod de preparare

Se taie curcanul in suvite de 1 cm. Se incalzeste o lingura de ulei intr-o tigaie mare. Se rumeneste ceapa 5 minute, pana se inmoaie. Se ung fasiile de curcan cu cealalta lingurita de ulei. Se aduag la ceapa si se prajesc rapid 5 minute.
Se adauga ciupercile si restul de ulei si se mai lasa la prajit 3-4 minute. Se presara faina si se mai prajesc un minut. Dupa aceea, se adauga treptat laptele, frecand fundul tigaii. Se da in clocot si se mai fierbe un minut, apoi se reduce flacara si se lasa sa fiarba inabusit.
Se amesteca hreanul dupa gust, se adauga verdeata, se sareaza si pipereaza. Se mai lasa inca 5 minute la fiert, apoi se orneaza cu patrunjel si se serveste.
Sugestie pentru servit: cartofi dulci piurati.
Daca ti-a placut reteta noastra "Curcan cu ciuperci si hrean" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Curcan cu ciuperci si hrean

Curcan cu ciuperci si hrean

1. Se pun ciupercile la fiert pana ce devin moi, apoi se scurg si se pun deoparte intr-un bol. 2. Se

5 voturi    8 comentarii
40 min
Mancaruri cu carne

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu

  • Cely Snijec

    Cely Snijec (Chef de cuisine) , 27 august 2009

    Hreanul se adauga in timpul fierberii?

Dificultate

Medie

Timp

30 min

2 voturi

Ingrediente

  • 450 g fileuri de curcan
  • fara piele
  • 1 lingura ulei de floarea-soarelui
  • 75 g ceapa tocata
  • 225 g ciuperci taiate felii
  • 50 g faina alba
  • 600 ml lapte degresat
  • 1-2 linguri de hrean ras
  • 2 linguri de patrunjel tocat
  • sare si piper

Raporteaza reteta

Retete
de Laura Teodora
Briose cu ciocolata

Briose cu ciocolata

Mixăm într-un caston, ouăle şi zahărul. Apoi, adăugăm încet, treptat, uleiul. La final, punem

7 voturi    2 comentarii
1h
Prajituri
Dulceata de capsuni

Dulceata de capsuni

Se curata, spala si chiar maruntesc fructele in caz ca sunt prea mari. Se pun la clocotit intr-o

20 voturi    5 comentarii
1h
Sucuri si compoturi de fructe
Spumă de strugurei

Spumă de strugurei

Spălăm strugureii şi îi rupem de pe codiţe. Separat, batem albuşurile spumă cu zahărul alb

1 vot    1 comentariu
10 min
Dulciuri diverse
Cely Snijec

Cely Snijec (Chef de cuisine)

Hreanul se adauga in timpul fierberii?

Retete

din Mancaruri cu carne

Pui cu ciuperci si sos de piper verde Pui cu ciuperci si sos de piper verde

Se taie pulpele de pui in bucati nu prea mari. Ceapa se taie marunt. Ciupercile se spala si se taie felii. Intr-o cratita antiaderenta

0 voturi    0 comentarii
30 min
Mancaruri cu carne
Rata la ceaun cu paine pe vatra si chipsuri din cartofi Rata la ceaun cu paine pe vatra si chipsuri din cartofi

Se portioneaza carnea si se pune intr-un ceaun de tuci,eu am un ceaun foarte mare,asa cam de 30 kg. pe care il folosesc la multe feluri

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Fripturi
Copanele de pasare in sos de chili