autor:

Doina  Varga

» » Fripturi

Curcan cu oua Ochi de paun

Autor: Doina Varga (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 17 decembrie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Doina Varga (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 17 decembrie 2009

Ingrediente
700 g piept de curcan, 400 g carne tocata de curcan, 5 oua fierte tari, 30 g branza topita/cascaval, 1-2 cepe, 1 ardei gras rosu, 10 ml ulei, 2 linguri ulei de masline, 1 legatura verdeata (marar, patrunjel), 1 cartof, 1 mar, 1 morcov, 1 gutuie, 1 pahar vin, 5 catei de usturoi, 3-4 foi de dafin, sare, piper, paprika

Dificultate: Medie Timp: 1h 30 min

12 voturi

Mod de preparare

Taiati si bateti pieptul de curcan, ca sa obtineti un dreptunghi de aproximativ 30 x 20 cm si condimentati, apoi intindeti-l pe o folie de aluminiu unsa cu ulei de masline (cine doreste il poate intinde pe 2-3 foi de placinta unse intre ele cu ulei de masline).
Preparam umplutura astfel: puneti la calit in ulei, intr-o tigaie antiaderenta, ceapa tocata, jumatate de ardei gras rosu tocat cubulete mici, carnea tocata de curcan si amestecati cu o lingura de lemn pana scade zeama, apoi condimentati si adaugati verdeata tocata.
Distribuiti uniform umplutura peste pieptul de curcan, pe latura lunga puneti branza topita (felii de cascaval), apoi ouale fierte tari, curatate de coaja.
Incepeti sa infasurati un rulou din partea cu branza si ouale in folia de aluminiu (procedati la fel ca la ruloul din piept de pui – vezi video). Asezati ruloul intr-o tava mai inalta, apoi fructele si legumele taiate felii sau bucati mai mari, usturoiul, verdeata, condimente si 350 ml apa. Dati la cuptorul preincalzit, la foc mic, pentru aproximativ 25-30 minute. Adaugati vinul si mai lasati in cuptor inca 15 minute. Scoateti tava din cuptor si indepartati folia de pe rulou, crestand-o usor cu un cutit.
Lasati sa se racoreasca, taiati ruloul in doua-trei bucati mai mari si asezati-le pe un platou cu garnitura si sos din tava. Garnisiti cu fasii de ardei rosu si felii de morcov din tava, frunze de patrunjel.
Cu un cutit bine ascutit taiati apoi felii de rulou de 15-20 mm grosime, asezati cate doua-trei felii pe o farfurie cu bucati de fructe si legume, sos si frunze de patrunjel.
E un deliciu !!! Pofta buna.
Daca ti-a placut reteta noastra "Curcan cu oua Ochi de paun" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Fripturi
Pulpe de pui umplute cu masline, kaizer si busuioc

Pulpe de pui umplute cu masline, kaizer si busuioc

Batem usor pulpele si deasupra lor punem maslinele taiate feliute, fasiile de kaizer, busuiocul.

11 voturi    8 comentarii
1h
Fripturi
Potarnichii cu dafin si orez

Potarnichii cu dafin si orez

Potarnichile se prajesc in friteuza sau in tigaie, legumele se toaca marunt, se calesc in ulei de

0 voturi    2 comentarii
15 min
Fripturi

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 28 %
249.99 lei
179.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • murigneau

    murigneau (Chef de cuisine) , 20 decembrie 2009

    Foarte interesant! Merita incercat de Revelion! Sarbatori Fericite!

  • Cely Snijec

    Cely Snijec (Chef de cuisine) , 20 decembrie 2009

    Felicitari sincere,Doina!!!

Dificultate

Medie

Timp

1h 30 min

12 voturi

Ingrediente

  • 700 g piept de curcan
  • 400 g carne tocata de curcan
  • 5 oua fierte tari
  • 30 g branza topita/cascaval
  • 1-2 cepe
  • 1 ardei gras rosu
  • 10 ml ulei
  • 2 linguri ulei de masline
  • 1 legatura verdeata (marar
  • patrunjel)
  • 1 cartof
  • 1 mar
  • 1 morcov
  • 1 gutuie
  • 1 pahar vin
  • 5 catei de usturoi
  • 3-4 foi de dafin
  • sare
  • piper
  • paprika

Raporteaza reteta

Retete
de Doina Varga
Praz umplut

Praz umplut

Se taie prazul, pana la frunze , in bucati lungi de 6-8 cm desfacandu-se in tubulete de cate 2 straturi.

41 voturi    8 comentarii
1h 25 min
Retete vegetariene
Gratar special de pui

Gratar special de pui

1. Se taie pieptul de pui in lung in sase fasii, se condimenteaza, se bate putin. 2. Se toaca pulpele

32 voturi    7 comentarii
45 min
Fripturi
Prajitura rapida (simpla) cu mere fara aluat

Prajitura rapida (simpla) cu mere fara aluat

Intr-o tava puneti 1/2 pachet margarina (100g), turnati 1/2 din Compozitia 1, puneti merele stoarse,

125 voturi    20 comentarii
40 min
Prajituri

murigneau (Chef de cuisine)

Foarte interesant! Merita incercat de Revelion! Sarbatori Fericite!

Adauga reteta
Retete

din Fripturi

Piept de pui, in stil italian, cu oregano si busuioc Piept de pui, in stil italian, cu oregano si busuioc

Se fierb ouale intr-un ibric, se pune sare de mare sa nu crape. Ouale se fierb tari, apoi se pun in apa rece, sa se curete mai usor. Pieptul

0 voturi    0 comentarii
1h
Aperitive cu carne
piept de porc umplut piept de porc umplut

Se taie chiflele cubulete, se pun intr-o tava si se dau la cuptor pana se usuca putin. Se taie marunt carnea afumata, ceapa verde. Se

1 vot    0 comentarii
2h 10 min
Fripturi
Pulpe de pui cu legume by copilou