autor:

alldaycooking

» » Mancaruri cu carne

Curcan cu sampanie, mazare si piure de sfecla rosie

Autor: alldaycooking (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 17 ianuarie 2012

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: alldaycooking (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 17 ianuarie 2012

Ingrediente
Friptura:, 1 pulpa de curcan, 2 linguri de unt, piper alb, frunze de patrunjel verde, 1 pahar sampanie, , , Piure de sfecla rosie:, 3 sfecle rosii, 2 linguri otet balsamic, sare, 1 lingura de unt, , , Mazare cu unt:, 300 gr mazare, 1 lingura de unt, sare

Dificultate: Redusa Timp: 2h 15 min

0 voturi

Mod de preparare

Am desfacut cu grija pielita ce acoperea pulpa de curcan, fara a o desprinde complet. Sub pielita am introdus bucatele de unt amestecat cu piper alb si patrunjel verde taiat marunt. Aam asezat pulpa de curcan intr-o tava ceramica, am adaugat sampanie si am acoperit carnea cu hartie de copt umezita. Am copt la 250 de grade Celsius timp de aproximativ 1 ora, dupa care am redus temperatura la 200 grade Celsius. Pulpa pe care am pregatit-o eu era destul de mare si timpul de coacere a fost mai lung. O proba rapida pentru a stii daca e facuta carnea e intepatul cu furculita, daca sucul care se scurge e rozaliu ar trebui prelungit timpul de coacere. Inainte de a felia pulpa de curcan, eu am inlaturat pielita.


Pentru piure, am curatat sfeclele si le-am taiat cubulete. Am acoperit sfeclele cu apa si le-am pus la fiert impreuna cu 2 linguri de otet balsamic. Cand a fost fierta sfecla, lichidul scazuse destul de mult, dar a fost necesar sa mai arunc din apa pentru a nu avea un piure prea lichid. Cu ajutorul blender-ului stick am pasat sfecla, iar la final am adaugat 1 lingura de unt si putina sare. Langa piure-ul de sfecla am adaugat putin sos de hrean.


Mazarea am fiert-o in foarte putina apa. Cand apa s-a evaporat am adaugat untul si sarea si am lasat pe foc pana cand untul s-a topit complet.
Daca ti-a placut reteta noastra "Curcan cu sampanie, mazare si piure de sfecla rosie" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Rulada din carne de vita

Rulada din carne de vita

• Carnea de vitel se taie in asa fel incat sa ramana cam de 1 cm grosime, se bate cu un tocator

106 voturi    10 comentarii
5h
Mancaruri cu carne
PIEPT DE PUI CU MARAR

PIEPT DE PUI CU MARAR

Pieptul de pui se taie pe lat,se sareaza,se da prin marar,prin pesmet si se prajeste in ulei incins.

1 vot    4 comentarii
20 min
Mancaruri cu carne

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • alldaycooking

    alldaycooking (Chef de cuisine) , 18 ianuarie 2012

    Noua ne-a placut! Multumesc frumos!

  • www.divainbucatarie.ro

    www.divainbucatarie.ro (Chef de cuisine) , 18 ianuarie 2012

    Pare tare gustoasa mancarica...

Dificultate

Redusa

Timp

2h 15 min

0 voturi

Ingrediente

  • Friptura:
  • 1 pulpa de curcan
  • 2 linguri de unt
  • piper alb
  • frunze de patrunjel verde
  • 1 pahar sampanie
  • Piure de sfecla rosie:
  • 3 sfecle rosii
  • 2 linguri otet balsamic
  • sare
  • 1 lingura de unt
  • Mazare cu unt:
  • 300 gr mazare
  • 1 lingura de unt
  • sare

Raporteaza reteta

Retete
de alldaycooking
Rulada cu carne de curcan

Rulada cu carne de curcan

Carnea de curcan am batut-o cu ciocanul, apoi am uns-o cu 3/4 din albusul batut spuma. Am presarat

2 voturi    2 comentarii
2h
Mancaruri cu carne

alldaycooking (Chef de cuisine)

Noua ne-a placut! Multumesc frumos!

Adauga reteta
Retete

din Mancaruri cu carne

Aperitiv din muschiulet de porc Aperitiv din muschiulet de porc

Ungem muschiuletul cu 40 ml ulei de masline, apoi il condimentam cu sare, piper, cimbru, boia si usturoi (pisat sau strivit cu lama

7 voturi    4 comentarii
1h 30 min
Aperitive
Paprikas de pui, ca la mama si bunica in Banat Paprikas de pui, ca la mama si bunica in Banat

se incinge untura sau uleiul, se prajeste puiul taiat bucati, se adauga ceapa taiata marunt, se stinge cu vinul ( pana nu mai are miros

3 voturi    2 comentarii
3h
Mancaruri cu carne
Aripioare de pui la tava - Ostropel