CURCAN DE CRACIUN (II)

Timp pregatire
200 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1 curcan,(3,5-4 kg.)
  • 200g. carne de porc,tocata,
  • 50g. slanina,
  • 1 ou,
  • sare,
  • piper,
  • 1 lingura de condimente pentru carne tocata,
  • 3/4 kg castane,fierte ,
  • 2 linguri ulei,
  • 2 linguri rom;

Mod de preparare

1.Se amesteca carnea de porc ,tocata, cu slanina proaspata,data prin masina de tocat. Se adauga un ou, sare, piper si condimentele pentru carne tocata.

2. Se curata castanele, se fierb cu 3 cesti de zeama de carne cca. 20 de minute, se scurg bine, se amesteca incet cu amestecul de carne tocata si slanina ca sa nu se zdrobeasca castanele.

3. Se umple curcanul cu aceasta compozitie, se coase, si se aseaza intr-o tava cu 2-3 linguri de apa si se da la cuptor,preicalzit in prealabil.Se lasa la foc mai mic, ca sa se fragezeasca cu incetul, dupa care se mareste temperatura , iar curcanul se unge cu un amestec de ulei cu rom,ca sa prinda o crusta frumoasa,apoi , din cand in cand , se stropeste cu jiul din tava .Cu o jumatate de ora inainte de a se scoate din cuptor, nu se mai stropeste deloc.Se coace 3 ore. Se serveste cu garnitura dupa gust .

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise