autor:

Vekas

» » Fripturi

CURCAN DE CRACIUN (II)

Autor: Vekas (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 11 decembrie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Vekas (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 11 decembrie 2009

Ingrediente
1 curcan,(3,5-4 kg.), 200g. carne de porc,tocata,, 50g. slanina,, 1 ou,, sare,, piper,, 1 lingura de condimente pentru carne tocata, , 3/4 kg castane,fierte ,, 2 linguri ulei,, 2 linguri rom

Dificultate: Medie Timp: 3h 20 min

4 voturi

Mod de preparare

1.Se amesteca carnea de porc ,tocata, cu slanina proaspata,data prin masina de tocat. Se adauga un ou, sare, piper si condimentele pentru carne tocata.
2. Se curata castanele, se fierb cu 3 cesti de zeama de carne cca. 20 de minute, se scurg bine, se amesteca incet cu amestecul de carne tocata si slanina ca sa nu se zdrobeasca castanele.
3. Se umple curcanul cu aceasta compozitie, se coase, si se aseaza intr-o tava cu 2-3 linguri de apa si se da la cuptor,preicalzit in prealabil.Se lasa la foc mai mic, ca sa se fragezeasca cu incetul, dupa care se mareste temperatura , iar curcanul se unge cu un amestec de ulei cu rom,ca sa prinda o crusta frumoasa,apoi , din cand in cand , se stropeste cu jiul din tava .Cu o jumatate de ora inainte de a se scoate din cuptor, nu se mai stropeste deloc.Se coace 3 ore. Se serveste cu garnitura dupa gust .
Daca ti-a placut reteta noastra "CURCAN DE CRACIUN (II)" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Fripturi
Pui cu bere neagra

Pui cu bere neagra

Taiem puiul pe langa sira spinarii, cu o foarfeca, astfel incat sa il putem desface intr-o bucata.

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Fripturi
Rulouri din pulpa de pui la cuptor

Rulouri din pulpa de pui la cuptor

Pulpele dezosate se condimenteaza cu sare, piper, usturoi tocat marunt/zdrobit. Se adauga in straturi

5 voturi    6 comentarii
1h 30 min
Fripturi

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 12 %
249.99 lei
219.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 10 comentarii
  • Fara foto

  • Marian

    Marian (Chef de cuisine) , 16 octombrie 2010

    nu ma indoiesc ca e buna...dar era buna si o poza!

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 02 mai 2010

    Foarte gustos!

  • Cely Snijec

    Cely Snijec (Chef de cuisine) , 17 ianuarie 2010

    MMMMM CE BUNATATE!!!!!!

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 05 ianuarie 2010

      Bun, foarte bun.

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 04 ianuarie 2010

      Trebuie sa fie tare gustos.

    • Fara foto

      Vekas Maria , 13 decembrie 2009

      Indiferent cat de mare este curcanul, il poti prepara dupa aceasta reteta.Sigur, calculezi cantitatile necesare umpluturii in functie de marimea curcanului, cat si timpul necesar coacerii.Sincera sa fiu, prefer curcanii mai mici si atunci pregatesc 2 daca am mai multi musafiri.

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 13 decembrie 2009

      Deja miroase a sarbatori daca vorbim de curcan. Abia astept.

    • lumi

      lumi (Chef de cuisine) , 13 decembrie 2009

      foarte bun si curcanul si umplutura!

    • Sidy

      Sidy (Chef de cuisine) , 13 decembrie 2009

      Maria dar trebuie sa fie tare gustos curcanul tau.... Chiar am cimandat un curcan pentru Craciun dar al meu este de la 9 kg in sus, asa ca e prea mare pentru asa ceva.Dar....salvez reteta !

    • dicarmencitta1957

      dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 11 decembrie 2009

      Un adevarat festin,prepararea curcanului de Craciun.Sunt sigura ca este un deliciu.Nota 10 cu felicitari.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

3h 20 min

4 voturi

Ingrediente

  • 1 curcan,(3,5-4 kg.)
  • 200g. carne de porc,tocata,
  • 50g. slanina,
  • 1 ou,
  • sare,
  • piper,
  • 1 lingura de condimente pentru carne tocata
  • 3/4 kg castane,fierte ,
  • 2 linguri ulei,
  • 2 linguri rom

Raporteaza reteta

Retete
de Vekas
TORT LINZER CU CIRESE

TORT LINZER CU CIRESE

1.Se amesteca faina cu zaharul praf,untul, putina sare si galbenusul de ou.Aluatul obtinut se pune

3 voturi    4 comentarii
1h
Dulciuri diverse
BILUTE DE COCOS

BILUTE DE COCOS

1.Se pune laptele la fiert si se adauga 150g.nuca de cocos.Se ia de pe foc si se lasa la racit. 2.Se

3 voturi    5 comentarii
1h
Dulciuri diverse
STRUDEL CU VISINE

STRUDEL CU VISINE

1. Se amesteca untul cu zaharul vanilat, coaja de lamaie si putina scortisoara, pina cind amestecul

11 voturi    1 comentariu
1h
Dulciuri diverse

Marian (Chef de cuisine)

nu ma indoiesc ca e buna...dar era buna si o poza!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Fripturi

Piept de pui, in stil italian, cu oregano si busuioc Piept de pui, in stil italian, cu oregano si busuioc

Se fierb ouale intr-un ibric, se pune sare de mare sa nu crape. Ouale se fierb tari, apoi se pun in apa rece, sa se curete mai usor. Pieptul

1 vot    0 comentarii
1h
Aperitive cu carne
piept de porc umplut piept de porc umplut

Se taie chiflele cubulete, se pun intr-o tava si se dau la cuptor pana se usuca putin. Se taie marunt carnea afumata, ceapa verde. Se

1 vot    0 comentarii
2h 10 min
Fripturi
Friptura de curcan in vin cu piure de cartofi si chutney de merisoare