autor:

Vekas

» » Fripturi

CURCAN DE CRACIUN

Autor: Vekas (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 06 decembrie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Vekas (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 06 decembrie 2009

Ingrediente
1 curcan de 3,5-4 kg., Pentru umplut curcanul:, 1 lingurita sare,, 1 lingurita piper macinat,, 1 ceapa,, 2 mere,, 3-4 catei de usturoi, Pentru crema de unt:, 500g. unt,, 1 lingura sare,, 2 manunchiuri de busuioc,, 8-10 ramurele de cimbrisor,, 1 manunchi de salvie,, 1/2 manunchi de maghiran proaspat sau 1 lingurita de maghiran uscat,, 1 manunchi de arpagic,, 8-10 ramurele de rozmarin sau 1 lingurita de rozmarin,, 2 cepe rosii,, 4 catei de usturoi, 1 punga magica Knorr, pentru garnitura:, 500g.mure congelate,, 5 linguri miere, , 2 linguri unt,, 1 lingurita scortisoara

Dificultate: Medie Timp: 3h 30 min

6 voturi

Mod de preparare

1.Se spala in interior si exterior curcanul ,se usuca cu un servet de bucatarie, se sareaza si pipereaza.Cu degetul se ridica pielea curcanului pentru ca sa se sareaze si pipereaze sub piele.
2.Se freaca untul spuma, se adauga sarea.Toate ierburile aromatice proaspete se toaca marunt, se turmixeaza pentru ca ierburile sa se zdrobeasca fin,se pun ierburile uscate, ceapa si usturoiul fin tocate,arpagicul tocat,din nou se turmixeaza si se amesteca cu untul spumos.
3.Compozitia pentru umplutura se pune intr-o punga si se umple sub pielea curcanului.Cu mana se netezeste umplutura pentru ca aceasta sa fie bine repartizata .
4.Ceapa si usturoiul se curata si se taie in doua;merele se lasa intregi.Acestea se pun in interiorul curcanului;se prind pulpele cu ata ,se pune curcanul astfel pregatit intr-o punga magica Knorr,se inchide, se aseaza punga pe o tava si se coace in cuptorul preincalzit la 180*C cca. 10 minute, apoi la 165*C timp de 2,5-3 ore.
5.Intre timp, se prepara murele:intr-o tigaie se pune untul, se topeste ,se adauga murele si se fierb timp de 5 minute, se pune mierea si scortisoara si se serveste cu friptura de curcan.De asemenea, varzute de Bruxelles
sotate se servesc cu acest preparat, udat din belsug cu vin alb sec.
Daca ti-a placut reteta noastra "CURCAN DE CRACIUN" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Fripturi
Ceafa de porc in crusta de susan

Ceafa de porc in crusta de susan

Fierbem 10 min. ceafa de porc. Ungem bine cu sosul rezultat prin amestecarea mustarului cu mierea

4 voturi    2 comentarii
35 min
Fripturi
Vitel cu ananas

Vitel cu ananas

Se taie pulpa felii potrivite,se sărează şi se piperează,se presară cimbrul şi apoi ulei de

4 voturi    4 comentarii
2h 30 min
Fripturi

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 12 %
249.99 lei
219.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • dicarmencitta1957

    dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 11 decembrie 2009

    Un deliciu,sunt sigura ca este o bunatate.Nota 10 cu felicitari.

Dificultate

Medie

Timp

3h 30 min

6 voturi

Ingrediente

  • 1 curcan de 3,5-4 kg.
  • Pentru umplut curcanul:
  • 1 lingurita sare,
  • 1 lingurita piper macinat,
  • 1 ceapa,
  • 2 mere,
  • 3-4 catei de usturoi
  • Pentru crema de unt:
  • 500g. unt,
  • 1 lingura sare,
  • 2 manunchiuri de busuioc,
  • 8-10 ramurele de cimbrisor,
  • 1 manunchi de salvie,
  • 1/2 manunchi de maghiran proaspat sau 1 lingurita de maghiran uscat,
  • 1 manunchi de arpagic,
  • 8-10 ramurele de rozmarin sau 1 lingurita de rozmarin,
  • 2 cepe rosii,
  • 4 catei de usturoi
  • 1 punga magica Knorr
  • pentru garnitura:
  • 500g.mure congelate,
  • 5 linguri miere
  • 2 linguri unt,
  • 1 lingurita scortisoara

Raporteaza reteta

Retete
de Vekas
TORT LINZER CU CIRESE

TORT LINZER CU CIRESE

1.Se amesteca faina cu zaharul praf,untul, putina sare si galbenusul de ou.Aluatul obtinut se pune

3 voturi    4 comentarii
1h
Dulciuri diverse
BILUTE DE COCOS

BILUTE DE COCOS

1.Se pune laptele la fiert si se adauga 150g.nuca de cocos.Se ia de pe foc si se lasa la racit. 2.Se

3 voturi    5 comentarii
1h
Dulciuri diverse
STRUDEL CU VISINE

STRUDEL CU VISINE

1. Se amesteca untul cu zaharul vanilat, coaja de lamaie si putina scortisoara, pina cind amestecul

11 voturi    1 comentariu
1h
Dulciuri diverse
dicarmencitta1957

dicarmencitta1957 (Chef de cuisine)

Un deliciu,sunt sigura ca este o bunatate.Nota 10 cu felicitari.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Fripturi

Piept de pui, in stil italian, cu oregano si busuioc Piept de pui, in stil italian, cu oregano si busuioc

Se fierb ouale intr-un ibric, se pune sare de mare sa nu crape. Ouale se fierb tari, apoi se pun in apa rece, sa se curete mai usor. Pieptul

1 vot    0 comentarii
1h
Aperitive cu carne
piept de porc umplut piept de porc umplut

Se taie chiflele cubulete, se pun intr-o tava si se dau la cuptor pana se usuca putin. Se taie marunt carnea afumata, ceapa verde. Se

1 vot    0 comentarii
2h 10 min
Fripturi
Snitel pui cubulete