autor:

Vekas

» » Fripturi

CURCAN IN PUNGA

Autor: Vekas (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 25 noiembrie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Vekas (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 25 noiembrie 2009

Ingrediente
1 curcan mare de cca 5kg.,, sare,, piper,, 1 lingurita boia ,, 1 mar,, 1 lingurita rozmarin,, 1 lingurita cimbru ,, 2 linguri unt pentru uns curcanul, , 2 lingurite ierburi aromatice,, 2 cepe mari,taiate in sferturi,, 5 tulpini de telina

Dificultate: Medie Timp: 3h 20 min

7 voturi

Mod de preparare

1.Se preincalzeste cuptorul la 175*C.
2.Se spala curcanul si se usuca cu un servet de bucatarie.Se unge curcanul cu unt,se sareaza ,se pipereaza atat in interior,cat si exterior.Se presara boia peste curcan.Se pune marul taiat in doua si rozmarinul in interiorul curcanului.Se prind aripile si picioarele curcanului cu o sfoara de bucatarie.
3.Se pune ceapa , tulpinile de telina si se presara ierburi aromatice,cimbru in punga magica Knorr,apoi se aseaza curcanul in punga, se inchide si se inteapa punga de mai multe ori cu o furculita.
4.Se coace curcanul 3-3 1/2 pana cand carnea se patrunde si curcanul este rumenit.
5.Se serveste cu garnitura dupa plac .Un vin Chardonnay merge excelent cu acest preparat.
Daca ti-a placut reteta noastra "CURCAN IN PUNGA" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Fripturi
Pui pe Sticla

Pui pe Sticla

Se ia puiul se curata, parleste si se spala, se scot maruntaiele si se spala bine inauntru, dupa

27 voturi    5 comentarii
1h 30 min
Fripturi
Kalua Pig

Kalua Pig

Este o reteta traditionala din Hawai, in care carnea este preparata, mult timp, intr-o groapa adanca

2 voturi    0 comentarii
3h
Fripturi

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 5 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Vekas Maria , 29 noiembrie 2009

    Pacat, Lenuta, si eu locuiesc intr-un orasel, dar multe magazine prezinta preparate pe baza de carne de curcan:intreg, aripi, pulpe , piept de curcan,ficat de curcan, pipote de curcan etc.Saptamanal ,gatesc curcan.Ne plac mult raciturile de curcan.

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 29 noiembrie 2009

    Foarte gustos, curcanul are carne buna, dar in oraselul nostru gasesc mai rar.

  • dicarmencitta1957

    dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 26 noiembrie 2009

    O bunatate.Carnea de curcan, este foarte buna.

    • Vekas

      Vekas (Chef de cuisine) , 26 noiembrie 2009

      Asa este .Il gatesc atat de Craciun, cat si cu ocazia Zilei Recunostintei.Cum ne-am obisnuit si cu aceasta sarbatoare de peste ocean-chiar astazi este-nu pierd ocazia de a-i incanta pe ai mei cu aceasta delicatesa.

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 25 noiembrie 2009

      Delicios

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

3h 20 min

7 voturi

Ingrediente

  • 1 curcan mare de cca 5kg.,
  • sare,
  • piper,
  • 1 lingurita boia ,
  • 1 mar,
  • 1 lingurita rozmarin,
  • 1 lingurita cimbru ,
  • 2 linguri unt pentru uns curcanul
  • 2 lingurite ierburi aromatice,
  • 2 cepe mari,taiate in sferturi,
  • 5 tulpini de telina

Raporteaza reteta

Retete
de Vekas
TORT LINZER CU CIRESE

TORT LINZER CU CIRESE

1.Se amesteca faina cu zaharul praf,untul, putina sare si galbenusul de ou.Aluatul obtinut se pune

3 voturi    4 comentarii
1h
Dulciuri diverse
BILUTE DE COCOS

BILUTE DE COCOS

1.Se pune laptele la fiert si se adauga 150g.nuca de cocos.Se ia de pe foc si se lasa la racit. 2.Se

3 voturi    5 comentarii
1h
Dulciuri diverse
STRUDEL CU VISINE

STRUDEL CU VISINE

1. Se amesteca untul cu zaharul vanilat, coaja de lamaie si putina scortisoara, pina cind amestecul

11 voturi    1 comentariu
1h
Dulciuri diverse

Vekas Maria

Pacat, Lenuta, si eu locuiesc intr-un orasel, dar multe magazine prezinta preparate pe baza de carne de curcan:intreg, aripi, pulpe , piept de curcan,ficat de curcan, pipote de curcan etc.Saptamanal ,gatesc curcan.Ne plac mult raciturile de curcan.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Fripturi

Piept de pui, in stil italian, cu oregano si busuioc Piept de pui, in stil italian, cu oregano si busuioc

Se fierb ouale intr-un ibric, se pune sare de mare sa nu crape. Ouale se fierb tari, apoi se pun in apa rece, sa se curete mai usor. Pieptul

1 vot    0 comentarii
1h
Aperitive cu carne
piept de porc umplut piept de porc umplut

Se taie chiflele cubulete, se pun intr-o tava si se dau la cuptor pana se usuca putin. Se taie marunt carnea afumata, ceapa verde. Se

1 vot    0 comentarii
2h 10 min
Fripturi
Porc la gratar