Se pune curcanul curăţat într-o oală şi se adaugă apa de izvor să-l acopere. In apă se pun 2 linguri cu sare mare, 4 foi de dafin, câteva boabe de piper şi de ienibahar. Se pune la rece pe balcon până a doua zi.
Se spala bine, se zvântă cu prosoape de hârtie. Se unge cu mirodenii şi cu unsoare(interior şi exterior), Merele şi cepele se taie felii si se pun în curcan, Intr-o tavă mare se pune curcanul peste morcovii taiaţi rondele. Se adauga apa cam până la jumătatea tăvii. Se acoperă cu folie de aliminiu. Se da la foc mare în cuptorul încalzit cam o oră, apoi la foc mediu cam 2 ore. Se ia folia, se întoarce cu pieptul în sus, se desfac pulpele de corp pentru a se face mai bine, se unge cu putin ulei si se lasă să se rumenească cam 40 de minute. Se stropeşte cu rom, se presară boia si se mai dă cam 15 minute la cuptor. Se încearcă dacă este făcut.
Se serveşte cu piure de cartofi, sos de mere sau gutui, după preferinţă.

Cornete sau rulouri crocante din foietaj umplute cu o crema fina de vanilie si frisca. O reteta usoara, rapida si...
Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa
Incearca o reteta simpla de turta dulce! Usor de facut impreuna cu copiii sau nepotii, aromata si delicioasa. Perfecta pentru...
Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata
Descopera reteta traditionala de carnati de casa din carne de porc si vita, cu boia, usturoi si condimente . Simpli,...
Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii