autor:

Adelina Damian-Fekete

» » Fripturi

Curcan la cuptor

Autor: Adelina Damian-Fekete (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 27 decembrie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Adelina Damian-Fekete (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 27 decembrie 2009

Ingrediente
Un curcan de 3-4 kg, 2 cepe, 2 mere, 2 morcovi, Piper, Sare, Salvie, Cimbru, Dafin, Rozmarin, Ghimbir, Boia, Unsoare de porc, Rom

Dificultate: Redusa Timp: 5h

8 voturi

Mod de preparare

Se pune curcanul curăţat într-o oală şi se adaugă apa de izvor să-l acopere. In apă se pun 2 linguri cu sare mare, 4 foi de dafin, câteva boabe de piper şi de ienibahar. Se pune la rece pe balcon până a doua zi.
Se spala bine, se zvântă cu prosoape de hârtie. Se unge cu mirodenii şi cu unsoare(interior şi exterior), Merele şi cepele se taie felii si se pun în curcan, Intr-o tavă mare se pune curcanul peste morcovii taiaţi rondele. Se adauga apa cam până la jumătatea tăvii. Se acoperă cu folie de aliminiu. Se da la foc mare în cuptorul încalzit cam o oră, apoi la foc mediu cam 2 ore. Se ia folia, se întoarce cu pieptul în sus, se desfac pulpele de corp pentru a se face mai bine, se unge cu putin ulei si se lasă să se rumenească cam 40 de minute. Se stropeşte cu rom, se presară boia si se mai dă cam 15 minute la cuptor. Se încearcă dacă este făcut.
Se serveşte cu piure de cartofi, sos de mere sau gutui, după preferinţă.
Daca ti-a placut reteta noastra "Curcan la cuptor" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Fripturi
Pulpe de curcan la cuptor  impanat cu usturoi

Pulpe de curcan la cuptor impanat cu usturoi

Intr-o tava de yena le-am asezat cumintele, le-am crestat si in locul crestat am pus bucati de usturoi.Am

1 vot    1 comentariu
1h 5 min
Mancaruri cu carne
curcan umplut cu portocale la cuptor

curcan umplut cu portocale la cuptor

se face din sare piper usturoi si vin alb un sos si se unge curcanul inauntru si pe dinafara.Apoi

11 voturi    7 comentarii
7h
Fripturi

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 20 %
149.99 lei
119.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 4 comentarii
  • Fara foto

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 17 februarie 2010

    E foarte buna carnea de curcan.

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 17 februarie 2010

    Imi place tare mult...

  • mihaela cecilia

    mihaela cecilia (Chef de cuisine) , 17 februarie 2010

    Foarte bun curcanul la cuptor!

    • lumi

      lumi (Chef de cuisine) , 27 decembrie 2009

      am facut si eu si e o bunatate!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

5h

8 voturi

Ingrediente

Raporteaza reteta

Retete
de Adelina Damian-Fekete
Cozonac uşor de făcut

Cozonac uşor de făcut

Se freaca zaharul cu ouale intregi si cu sarea pana se face ca o crema. Se amesteca treptat laptele

81 voturi    16 comentarii
2h
Aluaturi si Foietaje
Sirop de căpşuni de la Filo,de la Cluj

Sirop de căpşuni de la Filo,de la Cluj

Se pun laolata ( intr-un vailing/castron mare) si se lasa 2-3 zile. Se mai amesteca la trecerea prin

6 voturi    3 comentarii
1h 30 min
Conserve si muraturi
Marinata de peste

Marinata de peste

Se aşază astfel:1 rând de morcovi+ ceapa taiată( eu pun şi o jumătate de ţelină cubuleţe) 1

3 voturi    0 comentarii
2h
Conserve si muraturi

burdulea maria elena (Chef de cuisine)

E foarte buna carnea de curcan.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Fripturi

Piept de pui, in stil italian, cu oregano si busuioc Piept de pui, in stil italian, cu oregano si busuioc

Se fierb ouale intr-un ibric, se pune sare de mare sa nu crape. Ouale se fierb tari, apoi se pun in apa rece, sa se curete mai usor. Pieptul

1 vot    0 comentarii
1h
Aperitive cu carne
piept de porc umplut piept de porc umplut

Se taie chiflele cubulete, se pun intr-o tava si se dau la cuptor pana se usuca putin. Se taie marunt carnea afumata, ceapa verde. Se

1 vot    0 comentarii
2h 10 min
Fripturi
Pui cu legume si sos de smantana