autor:

Manu_Alina

» » , , Retete de Pasti, Fripturi, Retete de Craciun

Curcan la cuptor

Autor: Manu_Alina (Bucatar sef)   
    Reteta postata pe: 09 martie 2014

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Manu_Alina (Bucatar sef)   
Reteta postata pe: 09 martie 2014

Ingrediente
un curcan mare, ciuperci, ardei de diferite culori si arome, conopida, cartofi, condimente (cimbru, busuioc, sare grunjoasa, piper verde, rosu, negru, rozmarin nemacinat), ulei masline, porumb la conserva, morcovi, usturoi, vin alb

Dificultate: Medie Timp: 3h 30 min

1 vot

Mod de preparare

Dupa ce spalati temeinic curcanul si curatati eventuale urme de piele si pene, acestuia i se fac buzunare micute si adanci, in care introduceti jumatati de catei de usturoi si chiar buchetele de condimente. Apoi, se unge bine cu ulei de masline si la urma se presara sarea. In interiorul curcanului introducem un amestec de legume fierte cateva minute (cuburi de cartofi,de telina, rondele de morcovi, ciuperci micute si porumb - toate condimentate din belsug cu sare,cimbru si busuioc). In jurul curcanului se asaza cu darnicie legume frumos colorate (ardei, conopida, cartofi, morcov si ciuperci), toate stropite cu minunatul ulei de masline extravirgin si un vin demisec, alb.

Se condimenteaza si se acopera cu o folie de aluminiu. Se da la cuptor pentru aprox. 1h si 30 min- 2 ore (depinde de cuptor). Indepartam folia si cu o lingura cu coada lunga, umezim din cand in cand curcanul, ce incepe sa capete crusta de culoare aurie, in timp ce aromele se amesteca si patrund si mai mult in carne. Se mai lasa atfel cel putin 1 ora si 30 min, la foc nu prea mare. Sigur veti primi felicitarile celor ce se vor bucura de festin!
Daca ti-a placut reteta noastra "Curcan la cuptor" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Retete de Craciun
curcan umplut cu portocale la cuptor

curcan umplut cu portocale la cuptor

se face din sare piper usturoi si vin alb un sos si se unge curcanul inauntru si pe dinafara.Apoi

12 voturi    7 comentarii
7h
Fripturi
Pulpe de curcan la cuptor cu legume si zatar

Pulpe de curcan la cuptor cu legume si zatar

Se spala si se curata pulpepe sub jet de apa rece. Se pun la foc in apa cu sare impreuna cu morcovii

12 voturi    7 comentarii
1h 15 min
Mancaruri cu carne

Recomandari pentru tine si casa ta


  • 1 comentariu

  • Marieta_Pall (Chef de cuisine) , 29 decembrie 2014

    Cred ca am sa incerc de revelion,multumesc,pana acum faceam umplutura cu nuci,alune si portocale.

Dificultate

Medie

Timp

3h 30 min

1 vot

Ingrediente

  • un curcan mare
  • ciuperci
  • ardei de diferite culori si arome
  • conopida
  • cartofi
  • condimente (cimbru
  • busuioc
  • sare grunjoasa
  • piper verde
  • rosu
  • negru
  • rozmarin nemacinat)
  • ulei masline
  • porumb la conserva
  • morcovi
  • usturoi
  • vin alb

Raporteaza reteta

Marieta_Pall (Chef de cuisine)

Cred ca am sa incerc de revelion,multumesc,pana acum faceam umplutura cu nuci,alune si portocale.

Retete

din Retete de Craciun

Aluat fraged cu untura si cidru Aluat fraged cu untura si cidru

Acest tip de aluat se pretează la cornulețe fragede, rulouri cu cremă și orice bunătăți mai doriți să preparați. Aluatul

0 voturi    0 comentarii
3h 10 min
Aluaturi si Foietaje
Cozonac cu aluat oparit Cozonac cu aluat oparit

Pentru inceput punem 100 g de faina intr-un lighean si turnam 200 ml de lapte fierbinte, amestecam si lasam sa se racoreasca putin. Dupa

0 voturi    0 comentarii
2h
Dulciuri diverse
Rulada de carne cu sunca si felii de branza