Dupa ce spalati temeinic curcanul si curatati eventuale urme de piele si pene, acestuia i se fac buzunare micute si adanci, in care introduceti jumatati de catei de usturoi si chiar buchetele de condimente. Apoi, se unge bine cu ulei de masline si la urma se presara sarea. In interiorul curcanului introducem un amestec de legume fierte cateva minute (cuburi de cartofi,de telina, rondele de morcovi, ciuperci micute si porumb - toate condimentate din belsug cu sare,cimbru si busuioc). In jurul curcanului se asaza cu darnicie legume frumos colorate (ardei, conopida, cartofi, morcov si ciuperci), toate stropite cu minunatul ulei de masline extravirgin si un vin demisec, alb.
Se condimenteaza si se acopera cu o folie de aluminiu. Se da la cuptor pentru aprox. 1h si 30 min- 2 ore (depinde de cuptor). Indepartam folia si cu o lingura cu coada lunga, umezim din cand in cand curcanul, ce incepe sa capete crusta de culoare aurie, in timp ce aromele se amesteca si patrund si mai mult in carne. Se mai lasa atfel cel putin 1 ora si 30 min, la foc nu prea mare. Sigur veti primi felicitarile celor ce se vor bucura de festin!

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii