autor:

Manu_Alina

» » , , Retete de Pasti, Fripturi, Retete de Craciun

Curcan la cuptor

Autor: Manu_Alina (Bucatar sef)   
    Reteta postata pe: 09 martie 2014

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Manu_Alina (Bucatar sef)   
Reteta postata pe: 09 martie 2014

Ingrediente
un curcan mare, ciuperci, ardei de diferite culori si arome, conopida, cartofi, condimente (cimbru, busuioc, sare grunjoasa, piper verde, rosu, negru, rozmarin nemacinat), ulei masline, porumb la conserva, morcovi, usturoi, vin alb

Dificultate: Medie Timp: 3h 30 min

1 vot

Mod de preparare

Dupa ce spalati temeinic curcanul si curatati eventuale urme de piele si pene, acestuia i se fac buzunare micute si adanci, in care introduceti jumatati de catei de usturoi si chiar buchetele de condimente. Apoi, se unge bine cu ulei de masline si la urma se presara sarea. In interiorul curcanului introducem un amestec de legume fierte cateva minute (cuburi de cartofi,de telina, rondele de morcovi, ciuperci micute si porumb - toate condimentate din belsug cu sare,cimbru si busuioc). In jurul curcanului se asaza cu darnicie legume frumos colorate (ardei, conopida, cartofi, morcov si ciuperci), toate stropite cu minunatul ulei de masline extravirgin si un vin demisec, alb.



Se condimenteaza si se acopera cu o folie de aluminiu. Se da la cuptor pentru aprox. 1h si 30 min- 2 ore (depinde de cuptor). Indepartam folia si cu o lingura cu coada lunga, umezim din cand in cand curcanul, ce incepe sa capete crusta de culoare aurie, in timp ce aromele se amesteca si patrund si mai mult in carne. Se mai lasa atfel cel putin 1 ora si 30 min, la foc nu prea mare. Sigur veti primi felicitarile celor ce se vor bucura de festin!
Daca ti-a placut reteta noastra "Curcan la cuptor" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Retete de Craciun
curcan umplut cu portocale la cuptor

curcan umplut cu portocale la cuptor

se face din sare piper usturoi si vin alb un sos si se unge curcanul inauntru si pe dinafara.Apoi

12 voturi    7 comentarii
7h
Fripturi
Pulpe de curcan la cuptor cu legume si zatar

Pulpe de curcan la cuptor cu legume si zatar

Se spala si se curata pulpepe sub jet de apa rece. Se pun la foc in apa cu sare impreuna cu morcovii

12 voturi    7 comentarii
1h 15 min
Mancaruri cu carne

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu

  • Marieta_Pall (Chef de cuisine) , 29 decembrie 2014

    Cred ca am sa incerc de revelion,multumesc,pana acum faceam umplutura cu nuci,alune si portocale.

Dificultate

Medie

Timp

3h 30 min

1 vot

Ingrediente

  • un curcan mare
  • ciuperci
  • ardei de diferite culori si arome
  • conopida
  • cartofi
  • condimente (cimbru
  • busuioc
  • sare grunjoasa
  • piper verde
  • rosu
  • negru
  • rozmarin nemacinat)
  • ulei masline
  • porumb la conserva
  • morcovi
  • usturoi
  • vin alb

Raporteaza reteta

Marieta_Pall (Chef de cuisine)

Cred ca am sa incerc de revelion,multumesc,pana acum faceam umplutura cu nuci,alune si portocale.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Retete de Craciun

Prajitura Televizor Prajitura Televizor

Foi: Intr-un castron se pun zaharul, untul, laptele, cacaua, ouale, amoniacul stins cu otet si putina faina. Se amesteca toate ingredientele

1 vot    0 comentarii
2h
Dulciuri diverse
Carnati din carne de porc si vitel Carnati din carne de porc si vitel

Carnea si grasimea se taie in bucati mari si se dau prin masina de tocat carne (am dat o parte din carne si prin robotul de bucatarie

2 voturi    0 comentarii
3h
Aperitive cu carne
Picior de porc cu sos de hrean si smantana