autor:

Manu_Alina

» » , , Retete de Pasti, Fripturi, Retete de Craciun

Curcan la cuptor

Autor: Manu_Alina (Bucatar sef)   
    Reteta postata pe: 09 martie 2014

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Manu_Alina (Bucatar sef)   
Reteta postata pe: 09 martie 2014

Ingrediente
un curcan mare, ciuperci, ardei de diferite culori si arome, conopida, cartofi, condimente (cimbru, busuioc, sare grunjoasa, piper verde, rosu, negru, rozmarin nemacinat), ulei masline, porumb la conserva, morcovi, usturoi, vin alb

Dificultate: Medie Timp: 3h 30 min

1 vot

Mod de preparare

Dupa ce spalati temeinic curcanul si curatati eventuale urme de piele si pene, acestuia i se fac buzunare micute si adanci, in care introduceti jumatati de catei de usturoi si chiar buchetele de condimente. Apoi, se unge bine cu ulei de masline si la urma se presara sarea. In interiorul curcanului introducem un amestec de legume fierte cateva minute (cuburi de cartofi,de telina, rondele de morcovi, ciuperci micute si porumb - toate condimentate din belsug cu sare,cimbru si busuioc). In jurul curcanului se asaza cu darnicie legume frumos colorate (ardei, conopida, cartofi, morcov si ciuperci), toate stropite cu minunatul ulei de masline extravirgin si un vin demisec, alb.



Se condimenteaza si se acopera cu o folie de aluminiu. Se da la cuptor pentru aprox. 1h si 30 min- 2 ore (depinde de cuptor). Indepartam folia si cu o lingura cu coada lunga, umezim din cand in cand curcanul, ce incepe sa capete crusta de culoare aurie, in timp ce aromele se amesteca si patrund si mai mult in carne. Se mai lasa atfel cel putin 1 ora si 30 min, la foc nu prea mare. Sigur veti primi felicitarile celor ce se vor bucura de festin!
Daca ti-a placut reteta noastra "Curcan la cuptor" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Retete de Craciun
Curcan umplut, la cuptor cu lemne

Curcan umplut, la cuptor cu lemne

Preparare: Intr-un vas mare (in care sa incapa curcanul) am pregatit marinata din toate ingredientele

10 voturi    3 comentarii
4h 15 min
Mancaruri cu carne
Pulpã  de  curcan la cuptor ( reteta pitarului)   (Perna de Peru à Padeiro)

Pulpã de curcan la cuptor ( reteta pitarului) (Perna de Peru à Padeiro)

Acest fel de mâncare este traditional, si putem folosi orice tip de carne. Supa se pãstreazã

18 voturi    10 comentarii
1h 30 min
Fripturi

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 13 %
389.99 lei
339.99 lei

Sandwich Maker

- 20 %
149.99 lei
119.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • Fara foto

    Marieta_Pall (Chef de cuisine) , 29 decembrie 2014

    Cred ca am sa incerc de revelion,multumesc,pana acum faceam umplutura cu nuci,alune si portocale.

Dificultate

Medie

Timp

3h 30 min

1 vot

Ingrediente

Raporteaza reteta

Fara foto

Marieta_Pall (Chef de cuisine)

Cred ca am sa incerc de revelion,multumesc,pana acum faceam umplutura cu nuci,alune si portocale.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Retete de Craciun

Aperitive reci cu sunca si cascaval Aperitive reci cu sunca si cascaval

Spalam castravetele si il taiem felii rotunde potrivit de groase. Pe un tocator punem o felie sunca de praga, doua felii cascaval,

8 voturi    6 comentarii
15 min
Aperitive
Chisca umpluta cu crupe - Zona Moldova Chisca umpluta cu crupe - Zona Moldova

Intestinul gros de la porc se curata foarte bine, se spala si se freaca cu sare si malai, apoi iar se spala. Se pregateste un amestec

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aperitive
Cozonaci cu nuca - reteta buna