Curcan la cuptor

Timp pregatire
210 minute
Complexitate
medie
Curcan la cuptor

Ingrediente

  • un curcan mare
  • ciuperci
  • ardei de diferite culori si arome
  • conopida
  • cartofi
  • condimente (cimbru
  • busuioc
  • sare grunjoasa
  • piper verde
  • rosu
  • negru
  • rozmarin nemacinat)
  • ulei masline
  • porumb la conserva
  • morcovi
  • usturoi
  • vin alb

Mod de preparare

Dupa ce spalati temeinic curcanul si curatati eventuale urme de piele si pene, acestuia i se fac buzunare micute si adanci, in care introduceti jumatati de catei de usturoi si chiar buchetele de condimente. Apoi, se unge bine cu ulei de masline si la urma se presara sarea. In interiorul curcanului introducem un amestec de legume fierte cateva minute (cuburi de cartofi,de telina, rondele de morcovi, ciuperci micute si porumb - toate condimentate din belsug cu sare,cimbru si busuioc). In jurul curcanului se asaza cu darnicie legume frumos colorate (ardei, conopida, cartofi, morcov si ciuperci), toate stropite cu minunatul ulei de masline extravirgin si un vin demisec, alb.

Se condimenteaza si se acopera cu o folie de aluminiu. Se da la cuptor pentru aprox. 1h si 30 min- 2 ore (depinde de cuptor). Indepartam folia si cu o lingura cu coada lunga, umezim din cand in cand curcanul, ce incepe sa capete crusta de culoare aurie, in timp ce aromele se amesteca si patrund si mai mult in carne. Se mai lasa atfel cel putin 1 ora si 30 min, la foc nu prea mare. Sigur veti primi felicitarile celor ce se vor bucura de festin!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Mini eclere umplute cu crema de vanilie si glazurate cu ciocolata alba si neagra

Mini eclere umplute cu crema de vanilie si glazurate cu ciocolata alba si neagra

Incearca reteta noastra delicioasa de mini eclere umplute cu crema de vanilie si glazurate cu ciocolata alba si neagra....

Mini eclere umplute cu crema de vanilie si glazurate cu ciocolata alba si neagra
Ciorba de Conopida

Ciorba de Conopida

Ciorba de Conopida
Friptura de porc cu legume la cuptor

Friptura de porc cu legume la cuptor

Reteta de friptura de porc cu legume la cuptor. Friptura de porc la cuptor reteta simpla si usor de facut. Reteta de pulpa de...

Friptura de porc cu legume la cuptor
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise