autor:

mihaela cecilia

» » Fripturi

CURCAN LA CUPTOR

Autor: mihaela cecilia (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 13 aprilie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: mihaela cecilia (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 13 aprilie 2009

Ingrediente
1 curcan de 4-5 kg, 1 mar, 200g telina, 1 ceapa, rozmarin proaspat, ulei de masline, sare, piper

Dificultate: Medie Timp: 3h

1 vot

Mod de preparare

Curcanul se spala, se curata daca este necesar, se sareaza, se pipereaza, se unge cu ulei de masline si in interiorul lui se introduce ceapa curatata, intreaga, marul intreg si telina curatata si intreaga. Se presara frunze de rozmarin peste curcan si se inveleste in folie de aluminiu. Se lasa la cuptor pentru 2 ore , dupa care se desface folia si se mai lasa 1/2 de ora pentru a se rumeni bine.
Daca ti-a placut reteta noastra "CURCAN LA CUPTOR" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Fripturi
curcan umplut cu portocale la cuptor

curcan umplut cu portocale la cuptor

se face din sare piper usturoi si vin alb un sos si se unge curcanul inauntru si pe dinafara.Apoi

12 voturi    7 comentarii
7h
Fripturi
Curcan la cuptor

Curcan la cuptor

Dupa ce spalati temeinic curcanul si curatati eventuale urme de piele si pene, acestuia i se fac

1 vot    1 comentariu
3h 30 min
Retete de Craciun

Recomandari pentru tine si casa ta

HeatSoft Hand Mixer

- 14 %
349.99 lei
299.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 3 comentarii

  • dicarmencitta1957

    dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 23 iulie 2009

    Reteta ta este foarte buna,felicitari.

  • Cely Snijec

    Cely Snijec (Chef de cuisine) , 23 iulie 2009

    Foarte bun

  • Mihaela76 (Chef de cuisine) , 07 mai 2009

    Pentru a se face cat mai bine, il umplu si cu masline sarate, usturoi si neaparat ii presaram si cimbru. Noua ne place impreuna cu un vin rosu sec.

Dificultate

Medie

Timp

3h

1 vot

Ingrediente

  • 1 curcan de 4-5 kg
  • 1 mar
  • 200g telina
  • 1 ceapa
  • rozmarin proaspat
  • ulei de masline
  • sare
  • piper

Raporteaza reteta

Retete
de mihaela cecilia
SALATA DE ARDEI COPTI CU PIEPT DE PUI

SALATA DE ARDEI COPTI CU PIEPT DE PUI

Pieptul de pui se taie fasii subtiri si se marineaza 15 minute in 2 linguri de ulei de masline si

11 voturi    8 comentarii
30 min
Salate cu carne
Ardei copti pane

Ardei copti pane

Ardeii se coc, se curata de pielita si se aseaza pe un platou pe care s-au asezat in prealabil servetele

9 voturi    5 comentarii
1h
Aperitive
MANCARICA DE MAZARE CU GALUSTE

MANCARICA DE MAZARE CU GALUSTE

Ceapa se curata, se spala si se taie marunt dupa care se caleste in putin ulei; morcovii se curata,

7 voturi    2 comentarii
1h
Mancaruri cu carne

dicarmencitta1957 (Chef de cuisine)

Reteta ta este foarte buna,felicitari.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Fripturi

Filet de porc invelit in bacon cu cartofi si rozmarin Filet de porc invelit in bacon cu cartofi si rozmarin

Se ia filetul, se spala, se usuca cu un pic de hartie de bucatarie, se taie in bucati mai potrivite, dupa care se condimenteaza cu sare+piper+2

0 voturi    0 comentarii
3h 30 min
Fripturi
Piept de pui, in stil italian, cu oregano si busuioc Piept de pui, in stil italian, cu oregano si busuioc

Se fierb ouale intr-un ibric, se pune sare de mare sa nu crape. Ouale se fierb tari, apoi se pun in apa rece, sa se curete mai usor. Pieptul

1 vot    0 comentarii
1h
Aperitive cu carne
Pui la cuptor