autor:

Alinutza

» » , Fripturi, Mancaruri cu carne

CURCAN UMPLUT CU CIUPERCI SI GARNITURA DE LEGUME

Autor: Alinutza (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 15 septembrie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Alinutza (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 15 septembrie 2009

Ingrediente
1 curcan de aproximativ 3, umplutura:, 2 cepe, ficatul curcanului sau 200g ficatei de pasare, 200g ciuperci cat mai mici, 200g carne de porc tocata, 1 ardei, 200g miez de paine, 1 ou, 50ml ulei, cimbru, sare, piper, garnitura:, 2 morcovi, 1 telina, 1 borcan mazare 800g, 1 borcanel porumb boabe, 2 ardei rosii, 1 legatura verdeata, 1 fir de praz, unt pentru uns tava

Dificultate: Ridicata Timp: 6h

11 voturi

Mod de preparare

Se pregateste umplutura astfel:
Se caleste ceapa taiata marunt impreuna cu ficatul taiat fasii, ciupercile intregi si carnea tocata,adaugand si putina apa fierbinte.Se lasa apoi sa se raceasca si se adauga ardeiul taiat fasii,franzelainmuiata si stoarsa,oul batut,sare si condimente dupa gust.Curcanul se umple cu aceasta compozitie apoi se coase si se aseaza in tava unsa cu unt si tapetata cu folie de aluminiu in doua straturi.
Se pregateste garnitura astfel:
In jurul curcanului se aseaza morcovii taiati bastonase,telina felii si se da la cuptor cu totul timp de 3-4 ore la foc potrivit,stropind din cand in cand cu zeama lasata.Cand friptura este aproape gata se adauga mazarea,boabele de porumb,ardeiul gras taiat fasii si verdeata sau prazul tocat marunt.
Daca ti-a placut reteta noastra "CURCAN UMPLUT CU CIUPERCI SI GARNITURA DE LEGUME" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Fazan cu smochine proaspete si scortisoara

Fazan cu smochine proaspete si scortisoara

Vă propun astazi ceva deosebit de delicios! Nu se face greu si nici nu durează mult! Iar dacă,

3 voturi    1 comentariu
20 min
Mancaruri cu carne
Saltimbocca cu capere si verzisoare de Bruxelles

Saltimbocca cu capere si verzisoare de Bruxelles

Se taie cotletul felii- aproximativ 8 felii - si se bat ca pentru snitele , intre doua folii de plastic. Pe

4 voturi    5 comentarii
1h 20 min
Mancaruri cu carne

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Ridicata

Timp

6h

11 voturi

Ingrediente

  • 1 curcan de aproximativ 3
  • umplutura:
  • 2 cepe
  • ficatul curcanului sau 200g ficatei de pasare
  • 200g ciuperci cat mai mici
  • 200g carne de porc tocata
  • 1 ardei
  • 200g miez de paine
  • 1 ou
  • 50ml ulei
  • cimbru
  • sare
  • piper
  • garnitura:
  • 2 morcovi
  • 1 telina
  • 1 borcan mazare 800g
  • 1 borcanel porumb boabe
  • 2 ardei rosii
  • 1 legatura verdeata
  • 1 fir de praz
  • unt pentru uns tava

Raporteaza reteta

Retete
de Alinutza
Mancare de ciuperci taraneasca

Mancare de ciuperci taraneasca

Ciupercile se spala si se taie in patru cele mari si jumatati cele mici,ceapa se toaca marunt,gogosarul

24 voturi    2 comentarii
40 min
Retete vegetariene
Rulada de porc cu spanac

Rulada de porc cu spanac

Spanacul se opareste si se scurge ,daca e congelat se pune direct in tigaia cu unt.Ceapa se taie

6 voturi    0 comentarii
1h
Aperitive cu carne
Chec cu jambon

Chec cu jambon

Se bat albusurile spuma cu un praf de sare.Se adauga galbenusurile frecate separatapoi faina amestecata

1 vot    0 comentarii
1h
Aperitive cu carne
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Rulada de miel umpluta cu legume Rulada de miel umpluta cu legume

Carnea de miel dezosata se spala foarte bine si se sterge cu un servet absorbant. Intr-un bol se amesteca vinul alb, condimentele si

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aperitive cu carne
Friptura de iepure cu legume la cuptor Friptura de iepure cu legume la cuptor

Carnea de iepure se spala si se lasa la scurs pe un servet absorbant. Legumele se curata, se spala si se pun intr-o tava. Se adauga

0 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Fripturi
Humus reţetă