Ingrediente
1 curcan de aproximativ 3, umplutura:, 2 cepe, ficatul curcanului sau 200g ficatei de pasare, 200g ciuperci cat mai mici, 200g carne de porc tocata, 1 ardei, 200g miez de paine, 1 ou, 50ml ulei, cimbru, sare, piper, garnitura:, 2 morcovi, 1 telina, 1 borcan mazare 800g, 1 borcanel porumb boabe, 2 ardei rosii, 1 legatura verdeata, 1 fir de praz, unt pentru uns tava
Dificultate: Ridicata | Timp: 6h
12 voturi
Mod de preparare
Se caleste ceapa taiata marunt impreuna cu ficatul taiat fasii, ciupercile intregi si carnea tocata,adaugand si putina apa fierbinte.Se lasa apoi sa se raceasca si se adauga ardeiul taiat fasii,franzelainmuiata si stoarsa,oul batut,sare si condimente dupa gust.Curcanul se umple cu aceasta compozitie apoi se coase si se aseaza in tava unsa cu unt si tapetata cu folie de aluminiu in doua straturi.
Se pregateste garnitura astfel:
In jurul curcanului se aseaza morcovii taiati bastonase,telina felii si se da la cuptor cu totul timp de 3-4 ore la foc potrivit,stropind din cand in cand cu zeama lasata.Cand friptura este aproape gata se adauga mazarea,boabele de porumb,ardeiul gras taiat fasii si verdeata sau prazul tocat marunt.