autor:

Alinutza

» » , Fripturi, Mancaruri cu carne

CURCAN UMPLUT CU CIUPERCI SI GARNITURA DE LEGUME

Autor: Alinutza (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 15 septembrie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Alinutza (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 15 septembrie 2009

Ingrediente
1 curcan de aproximativ 3, umplutura:, 2 cepe, ficatul curcanului sau 200g ficatei de pasare, 200g ciuperci cat mai mici, 200g carne de porc tocata, 1 ardei, 200g miez de paine, 1 ou, 50ml ulei, cimbru, sare, piper, garnitura:, 2 morcovi, 1 telina, 1 borcan mazare 800g, 1 borcanel porumb boabe, 2 ardei rosii, 1 legatura verdeata, 1 fir de praz, unt pentru uns tava

Dificultate: Ridicata Timp: 6h

12 voturi

Mod de preparare

Se pregateste umplutura astfel:
Se caleste ceapa taiata marunt impreuna cu ficatul taiat fasii, ciupercile intregi si carnea tocata,adaugand si putina apa fierbinte.Se lasa apoi sa se raceasca si se adauga ardeiul taiat fasii,franzelainmuiata si stoarsa,oul batut,sare si condimente dupa gust.Curcanul se umple cu aceasta compozitie apoi se coase si se aseaza in tava unsa cu unt si tapetata cu folie de aluminiu in doua straturi.
Se pregateste garnitura astfel:
In jurul curcanului se aseaza morcovii taiati bastonase,telina felii si se da la cuptor cu totul timp de 3-4 ore la foc potrivit,stropind din cand in cand cu zeama lasata.Cand friptura este aproape gata se adauga mazarea,boabele de porumb,ardeiul gras taiat fasii si verdeata sau prazul tocat marunt.
Daca ti-a placut reteta noastra "CURCAN UMPLUT CU CIUPERCI SI GARNITURA DE LEGUME" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Ciulama de pui cu  ciuperci

Ciulama de pui cu ciuperci

Se taie pieptul cubulete, se condimenteaza si se prajeste usor pana isi schimba culoarea. Separat

13 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne
Tocanita din ficat de pasare

Tocanita din ficat de pasare

Ficatul spalat ,il punem la frigider,intr-un bol cu lapte pentru 30’. Maruntim ceapa, usturoil

19 voturi    17 comentarii
1h
Mancaruri cu carne

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii

Dificultate

Ridicata

Timp

6h

12 voturi

Ingrediente

  • 1 curcan de aproximativ 3
  • umplutura:
  • 2 cepe
  • ficatul curcanului sau 200g ficatei de pasare
  • 200g ciuperci cat mai mici
  • 200g carne de porc tocata
  • 1 ardei
  • 200g miez de paine
  • 1 ou
  • 50ml ulei
  • cimbru
  • sare
  • piper
  • garnitura:
  • 2 morcovi
  • 1 telina
  • 1 borcan mazare 800g
  • 1 borcanel porumb boabe
  • 2 ardei rosii
  • 1 legatura verdeata
  • 1 fir de praz
  • unt pentru uns tava

Raporteaza reteta

Retete
de Alinutza
Mancare de ciuperci taraneasca

Mancare de ciuperci taraneasca

Ciupercile se spala si se taie in patru cele mari si jumatati cele mici,ceapa se toaca marunt,gogosarul

24 voturi    2 comentarii
40 min
Retete vegetariene
Rulada de porc cu spanac

Rulada de porc cu spanac

Spanacul se opareste si se scurge ,daca e congelat se pune direct in tigaia cu unt.Ceapa se taie

6 voturi    0 comentarii
1h
Aperitive cu carne
Chec cu jambon

Chec cu jambon

Se bat albusurile spuma cu un praf de sare.Se adauga galbenusurile frecate separatapoi faina amestecata

1 vot    0 comentarii
1h
Aperitive cu carne
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Rata la ceaun cu paine pe vatra si chipsuri din cartofi Rata la ceaun cu paine pe vatra si chipsuri din cartofi

Se portioneaza carnea si se pune intr-un ceaun de tuci,eu am un ceaun foarte mare,asa cam de 30 kg. pe care il folosesc la multe feluri

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Fripturi
Rata pe varza Rata pe varza

Varza se toaca marunt si se freaca cu sare. Ceapa tocata si un morcov ras se inabusa in putin ulei si 2 linguri apa.Se adauga apoi

7 voturi    7 comentarii
2h
Mancaruri cu carne
Placinta cu carne