autor:

coco

» » Fripturi

curcan umplut cu portocale la cuptor

Autor: coco (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 08 aprilie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: coco (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 08 aprilie 2010

Ingrediente
5-7kg curcan.3 kg portocale,usturoi.sare piper, alb

Dificultate: Medie Timp: 7h

12 voturi

Mod de preparare

se face din sare piper usturoi si vin alb un sos si se unge curcanul inauntru si pe dinafara.Apoi se umple curcanu cu cele 3 kg de portocale,descojite si taiate in 4.timp de coacere 5,7 ore.....fiecare kg de curcan o ora la cuptor.La fiecare ora de coacere se stropeste curcanul cu sosul de vin alb.
Primele 3 ore se coace la 100 de grade;
Doua ore la 150 de grade.
si cam o ora,jumate la 180-200 de grade!!!!
Daca ti-a placut reteta noastra "curcan umplut cu portocale la cuptor" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Fripturi
Friptura din piept de curcan

Friptura din piept de curcan

Intr-o oala sub prsiune punem uleiul de masline la incins si condimentele. Adaugam piptul splat

0 voturi    2 comentarii
1h
Fripturi
File de vitel cu garnitura de legume.

File de vitel cu garnitura de legume.

Carnea o condimentam ,cu cimbru ,sare, piper si 3 catei de usturoi tocati marunt si bagam la frigider

9 voturi    6 comentarii
35 min
Fripturi

Recomandari pentru tine si casa ta

Slow Cooker 3.5L Red

- 32 %
219.99 lei
149.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 7 comentarii

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 12 aprilie 2010

    Un deliciu...Mi-ai facut pofta...

  • Varadi Silvia

    Varadi Silvia (Chef de cuisine) , 11 aprilie 2010

    Foarte frumos.

  • lucica mihaila

    lucica mihaila (Chef de cuisine) , 10 aprilie 2010

    Merita incercat! arata foarte bine!

    • mihaela cecilia

      mihaela cecilia (Chef de cuisine) , 10 aprilie 2010

      Minunata aceasta reteta!

    • Piri Piri e Canela

      Piri Piri e Canela (Chef de cuisine) , 10 aprilie 2010

      Arata super!a fost ceva de lucru dar a meritat.

    • licu pop , 09 aprilie 2010

      Foarte interesant!!!

    • ana catalina focsa

      ana catalina focsa (Chef de cuisine) , 09 aprilie 2010

      Ca aspect arata foarte bine,la gust imi imaginez ca e la fel de bun,cu toate ca nu am mancat inca curcan umplut cu portocale...pacat ca trebuie asa de mult sa stea la cuptor!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

7h

12 voturi

Ingrediente

  • 5-7kg curcan.3 kg portocale,usturoi.sare piper, alb

Raporteaza reteta

Retete
de coco
Prajitura cu rabarbura

Prajitura cu rabarbura

Separati cele 7 oua de albusuri, 4 albusuri se bat spuma,se adauga zaharul, cele 7 galbenusuri, faina,

3 voturi    8 comentarii
1h
Dulciuri diverse

valentina ionita (Chef de cuisine)

Un deliciu...Mi-ai facut pofta...

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Fripturi

Filet de porc invelit in bacon cu cartofi si rozmarin Filet de porc invelit in bacon cu cartofi si rozmarin

Se ia filetul, se spala, se usuca cu un pic de hartie de bucatarie, se taie in bucati mai potrivite, dupa care se condimenteaza cu sare+piper+2

0 voturi    0 comentarii
3h 30 min
Fripturi
Piept de pui, in stil italian, cu oregano si busuioc Piept de pui, in stil italian, cu oregano si busuioc

Se fierb ouale intr-un ibric, se pune sare de mare sa nu crape. Ouale se fierb tari, apoi se pun in apa rece, sa se curete mai usor. Pieptul

1 vot    0 comentarii
1h
Aperitive cu carne
Friptura de pui