Curcan Vindaloo

Timp pregatire
55 minute
Complexitate
medie
Curcan Vindaloo

Ingrediente

  • 800 g carne curcan
  • 5 ardei iuti rosii
  • 5 cm ghimbir
  • 7 catei usturoi
  • 2 cepe
  • 1 lingurita chimen
  • 5 catei usturoi
  • 1 lingurita boabe de piper
  • 1 varf lingurita anason
  • 1 varf cutit curry
  • 1 baton scortisoara
  • 2 lingurite zeama de lamaie
  • 100 ml vin alb
  • 75 ml ulei
  • 1 cub zahar brun
  • sare
  • frunze patrunjel

Mod de preparare

ndepartam pielita de pe carne si o taiem cuburi.

Din toate condimentele plus usturoi, ghimbir curatat si zeama de lamaie facem o pasta cu blenderul. Daca e nevoie adaugam si putin ulei. ca sa obtinem o pasta moale.Tot in blender taiem si ardeii iuti( cu sau fara seminte, cat de iute vreti sa fie mancarea) si ii omogenizam cu pasta obtinuta .

Cu jumatate din pasta ungem cuburile de carne pe care le acoperim si le dam la rece cateva ore.

Incalzim uleiul in tigaie si sotam ceapa tocata marunt.Asaugam apoi restul de pasta si sotam in continuare 5-7 minute.Daca este necesar adaugam putina apa.

Adaugam cuburile de carne si le prajim pe toate partile.

Adaugam vinul , acoperim si fierbem pina este facuta carnea.

Punem zaharul, curry, ceilalti 5 catei usturoi taiati felii si lasam sa fiarba inca 5 minute.Asezonam.

Presaram frunze de patrunjel verde tocat deasupra si servim cu garnitura de orez sau de cartofi.

Pofta mare !

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise