Ingrediente
800 g carne curcan, 5 ardei iuti rosii, 5 cm ghimbir, 7 catei usturoi, 2 cepe, 1 lingurita chimen, 5 catei usturoi, 1 lingurita boabe de piper, 1 varf lingurita anason, 1 varf cutit curry, 1 baton scortisoara, 2 lingurite zeama de lamaie, 100 ml vin alb, 75 ml ulei, 1 cub zahar brun, sare, frunze patrunjel
Dificultate: Medie | Timp: 55 min
2 voturi
Mod de preparare
Din toate condimentele plus usturoi, ghimbir curatat si zeama de lamaie facem o pasta cu blenderul. Daca e nevoie adaugam si putin ulei. ca sa obtinem o pasta moale.Tot in blender taiem si ardeii iuti( cu sau fara seminte, cat de iute vreti sa fie mancarea) si ii omogenizam cu pasta obtinuta .
Cu jumatate din pasta ungem cuburile de carne pe care le acoperim si le dam la rece cateva ore.
Incalzim uleiul in tigaie si sotam ceapa tocata marunt.Asaugam apoi restul de pasta si sotam in continuare 5-7 minute.Daca este necesar adaugam putina apa.
Adaugam cuburile de carne si le prajim pe toate partile.
Adaugam vinul , acoperim si fierbem pina este facuta carnea.
Punem zaharul, curry, ceilalti 5 catei usturoi taiati felii si lasam sa fiarba inca 5 minute.Asezonam.
Presaram frunze de patrunjel verde tocat deasupra si servim cu garnitura de orez sau de cartofi.
Pofta mare !