autor:

brindusa

» » Mancaruri cu carne

Curry de pui ca la mama lui acasa

Autor: brindusa (Chef de cuisine)   
   Specific: 

India


    Reteta postata pe: 16 ianuarie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: brindusa (Chef de cuisine)   
Specific:  

India


Reteta postata pe: 16 ianuarie 2010

Ingrediente
Intrucat lucrez intr-o comunitate multiculturala, m-am gandit sa vad cum gatesc colegii mei. Aceasta este o reteata originara din India., , * 500 g carne pui, * 250 g ceapa (tocata marunt), * 2-3 rosii medii (taiate mic), * 2 cm ghimbir, ras fin, * 2 catei de usturoi, ras fin, * 1/2 lingurita chilli pudra, * 1/2 lingurita curcuma (tumeric) pudra, * 2 linguri iaurt, * 1/2 lingurita piper negru, pudra, * sare dupa gust, * 50 ml ulei (din care pui deoparte o lingura), * o legatura de patrunjel, frunzele taiate

Dificultate: Redusa Timp: 45 min

3 voturi

Mod de preparare

Marineaza puiul in iaurt, jumatate din chilli, sare, piper pentru 1/2 de ora. Pune uleiul intr-o tigaie si incalzeste-l. Prajeste putin ghimbirul si usturoiul, apoi ceapa pana cand e aurie. Adauga rosiile, pudra de chilli ramasa, pudra de curcuma si gateste 1 minut, amestecand sa nu se prinda.

Intr-o tigaie separata pune lingura de ulei si gateste carnea pana cand e facuta. Pune carnea peste sos, amesteca si mai gateste 5- 10 minute. Cand e gata, pune frunzele de patrunjel si serveste cu orez sau paine.
Daca ti-a placut reteta noastra "Curry de pui ca la mama lui acasa" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
PLACINTA DE CARNE CU CARTOFI SI PASTARNAC

PLACINTA DE CARNE CU CARTOFI SI PASTARNAC

Se pune la incalzit uleiul intr-o tigaie,adaugati ceapa si usturoiul sa se inmoaie timp de 3-4 min.Adaugati

10 voturi    4 comentarii
1h
Mancaruri cu carne
Piftie de porc

Piftie de porc

Am bagat urechile si piciorusul in oala cu apa cat sa le acopere, si atat! Le-am lasat sa fiarba

94 voturi    10 comentarii
4h 20 min
Mancaruri cu carne

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 26 %
269.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 4 comentarii
  • Fara foto

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 07 iunie 2010

    Merita incercata !

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 06 februarie 2010

    In mod sigue este tare gustos...

  • brindusa

    brindusa (Chef de cuisine) , 19 ianuarie 2010

    curcuma este un condiment care, pe langa aroma specifica da o culoare galbena foarte frumoasa mancarurilor.

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 19 ianuarie 2010

      Interesanta reteta. Ce este curcuma?

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

45 min

3 voturi

Ingrediente

  • Intrucat lucrez intr-o comunitate multiculturala
  • m-am gandit sa vad cum gatesc colegii mei. Aceasta este o reteata originara din India.
  • * 500 g carne pui
  • * 250 g ceapa (tocata marunt)
  • * 2-3 rosii medii (taiate mic)
  • * 2 cm ghimbir
  • ras fin
  • * 2 catei de usturoi
  • ras fin
  • * 1/2 lingurita chilli pudra
  • * 1/2 lingurita curcuma (tumeric) pudra
  • * 2 linguri iaurt
  • * 1/2 lingurita piper negru
  • pudra
  • * sare dupa gust
  • * 50 ml ulei (din care pui deoparte o lingura)
  • * o legatura de patrunjel
  • frunzele taiate

Raporteaza reteta

Retete
de brindusa
Tort cu mascarpone

Tort cu mascarpone

Blatul: 1. Incalzeste cuptorul la 180 grade Celsius. Pe fundul unei forme rotunde (sau o cratita

11 voturi    2 comentarii
1h
Torturi
Pui glazurat cu miere

Pui glazurat cu miere

Amesteca bine intr-un castron mierea, sosul de soia, usturoiul, ghimbirul, chilli, amidonul. Marineaza

3 voturi    1 comentariu
20 min
Mancaruri cu carne
Creveti cu usturoi

Creveti cu usturoi

Incalzeste o tigaie mare si pune uleiul. Adauga usturoiul si ardeiul iute. Amesteca la foc mediu

4 voturi    3 comentarii
25 min
Mancaruri cu peste

constanta proca (Chef de cuisine)

Merita incercata !

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Platou cu afumatura, cartofi, oua, mazare si ciuperci Platou cu afumatura, cartofi, oua, mazare si ciuperci

Se desface carnea de porc cu un cuţit pentru a-i mări suprafaţa de lucru. Într-o tavă cu un strat subţire de ulei se aşază

0 voturi    0 comentarii
1h 50 min
Aperitive
Taci si inghite Taci si inghite

Intr-un tuci se pune 1 l lapte dulce, 200 gr smantana dulce, sare si o lingura malai, se lasa sa dea clocot si se pune malai in ploaie,

0 voturi    0 comentarii
1h 40 min
Aperitive
PULPE DE PUI LA CUPTOR CU CARTOFI NOI