autor:

brindusa

» » Mancaruri cu carne

Curry de pui ca la mama lui acasa

Autor: brindusa (Chef de cuisine)   
   Specific: 

India


    Reteta postata pe: 16 ianuarie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: brindusa (Chef de cuisine)   
Specific:  

India


Reteta postata pe: 16 ianuarie 2010

Ingrediente
Intrucat lucrez intr-o comunitate multiculturala, m-am gandit sa vad cum gatesc colegii mei. Aceasta este o reteata originara din India., , * 500 g carne pui, * 250 g ceapa (tocata marunt), * 2-3 rosii medii (taiate mic), * 2 cm ghimbir, ras fin, * 2 catei de usturoi, ras fin, * 1/2 lingurita chilli pudra, * 1/2 lingurita curcuma (tumeric) pudra, * 2 linguri iaurt, * 1/2 lingurita piper negru, pudra, * sare dupa gust, * 50 ml ulei (din care pui deoparte o lingura), * o legatura de patrunjel, frunzele taiate

Dificultate: Redusa Timp: 45 min

3 voturi

Mod de preparare

Marineaza puiul in iaurt, jumatate din chilli, sare, piper pentru 1/2 de ora. Pune uleiul intr-o tigaie si incalzeste-l. Prajeste putin ghimbirul si usturoiul, apoi ceapa pana cand e aurie. Adauga rosiile, pudra de chilli ramasa, pudra de curcuma si gateste 1 minut, amestecand sa nu se prinda.

Intr-o tigaie separata pune lingura de ulei si gateste carnea pana cand e facuta. Pune carnea peste sos, amesteca si mai gateste 5- 10 minute. Cand e gata, pune frunzele de patrunjel si serveste cu orez sau paine.
Daca ti-a placut reteta noastra "Curry de pui ca la mama lui acasa" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Ciulama de pui cu  ciuperci

Ciulama de pui cu ciuperci

Se taie pieptul cubulete, se condimenteaza si se prajeste usor pana isi schimba culoarea. Separat

13 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne
Tocanita din ficat de pasare

Tocanita din ficat de pasare

Ficatul spalat ,il punem la frigider,intr-un bol cu lapte pentru 30’. Maruntim ceapa, usturoil

19 voturi    17 comentarii
1h
Mancaruri cu carne

Recomandari pentru tine si casa ta

Crockpot Express

- 20 %
999.99 lei
799.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 4 comentarii

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 07 iunie 2010

    Merita incercata !

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 06 februarie 2010

    In mod sigue este tare gustos...

  • brindusa

    brindusa (Chef de cuisine) , 19 ianuarie 2010

    curcuma este un condiment care, pe langa aroma specifica da o culoare galbena foarte frumoasa mancarurilor.

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 19 ianuarie 2010

      Interesanta reteta. Ce este curcuma?

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

45 min

3 voturi

Ingrediente

  • Intrucat lucrez intr-o comunitate multiculturala
  • m-am gandit sa vad cum gatesc colegii mei. Aceasta este o reteata originara din India.
  • * 500 g carne pui
  • * 250 g ceapa (tocata marunt)
  • * 2-3 rosii medii (taiate mic)
  • * 2 cm ghimbir
  • ras fin
  • * 2 catei de usturoi
  • ras fin
  • * 1/2 lingurita chilli pudra
  • * 1/2 lingurita curcuma (tumeric) pudra
  • * 2 linguri iaurt
  • * 1/2 lingurita piper negru
  • pudra
  • * sare dupa gust
  • * 50 ml ulei (din care pui deoparte o lingura)
  • * o legatura de patrunjel
  • frunzele taiate

Raporteaza reteta

Retete
de brindusa
Tort cu mascarpone

Tort cu mascarpone

Blatul: 1. Incalzeste cuptorul la 180 grade Celsius. Pe fundul unei forme rotunde (sau o cratita

14 voturi    2 comentarii
1h
Torturi
Pui glazurat cu miere

Pui glazurat cu miere

Amesteca bine intr-un castron mierea, sosul de soia, usturoiul, ghimbirul, chilli, amidonul. Marineaza

3 voturi    1 comentariu
20 min
Mancaruri cu carne
Creveti cu usturoi

Creveti cu usturoi

Incalzeste o tigaie mare si pune uleiul. Adauga usturoiul si ardeiul iute. Amesteca la foc mediu

4 voturi    3 comentarii
25 min
Mancaruri cu peste

constanta proca (Chef de cuisine)

Merita incercata !

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Rata la ceaun cu paine pe vatra si chipsuri din cartofi Rata la ceaun cu paine pe vatra si chipsuri din cartofi

Se portioneaza carnea si se pune intr-un ceaun de tuci,eu am un ceaun foarte mare,asa cam de 30 kg. pe care il folosesc la multe feluri

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Fripturi
Rata pe varza Rata pe varza

Varza se toaca marunt si se freaca cu sare. Ceapa tocata si un morcov ras se inabusa in putin ulei si 2 linguri apa.Se adauga apoi

7 voturi    7 comentarii
2h
Mancaruri cu carne
Chiftelute cu lamaie la gratar