autor:

brindusa

» » Mancaruri cu carne

Curry rosu de pui

Autor: brindusa (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Thailanda


    Reteta postata pe: 18 ianuarie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: brindusa (Chef de cuisine)   
Specific:  

Thailanda


Reteta postata pe: 18 ianuarie 2010

Ingrediente
# 500 g piept de pui taiat cubulete mici, # 2 borcane cu amestec de legume chinezesti (muguri de soia, porumb tanar, bambus felii, castane de apa felii), # 2 linguri pasta curry rosu, # 3 catei de usturoi taiati fin, # 2 cm ghimbir ras fin, # 2 linguri sos de peste (care e folosit in loc de sare), # 1 cutie lapte de cocos, # 1 lingurita zahar brun, # 1 mana de frunze de busuioc, # 3 cepe verzi taiate mic, # 1/2 lingurita praf de chilli (eu n-am avut ardei uscat chilli), # sucul de la 1/2 de lamaie, # 2 linguri ulei

Dificultate: Redusa Timp: 45 min

2 voturi

Mod de preparare

Pune uleiul intr-o tigaie mare incalzita in prealabil si lasa-l sa se incalzeasca. Adauga usturoiul si ghimbirul si prajeste putin. Adauga curry-ul rosu si amesteca2 minute. Pune bucatile de carne si 1/2 din laptele de cocos si gateste la foc mic pana ce carnea e facuta.
Adauga restul de lapte, sosul de peste, zaharul, legumele, chilli, ceapa, amesteca si gateste la foc mediu- mare 5-10 minute pana scade sosul.
Adauga sucul de lamaie si busuiocul, amesteca-le. Serveste cu taietei de orez.
Daca ti-a placut reteta noastra "Curry rosu de pui" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Ciulama de pui cu  ciuperci

Ciulama de pui cu ciuperci

Se taie pieptul cubulete, se condimenteaza si se prajeste usor pana isi schimba culoarea. Separat

13 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne
Tocanita din ficat de pasare

Tocanita din ficat de pasare

Ficatul spalat ,il punem la frigider,intr-un bol cu lapte pentru 30’. Maruntim ceapa, usturoil

19 voturi    17 comentarii
1h
Mancaruri cu carne

Dificultate

Redusa

Timp

45 min

2 voturi

Ingrediente

  • # 500 g piept de pui taiat cubulete mici
  • # 2 borcane cu amestec de legume chinezesti (muguri de soia
  • porumb tanar
  • bambus felii
  • castane de apa felii)
  • # 2 linguri pasta curry rosu
  • # 3 catei de usturoi taiati fin
  • # 2 cm ghimbir ras fin
  • # 2 linguri sos de peste (care e folosit in loc de sare)
  • # 1 cutie lapte de cocos
  • # 1 lingurita zahar brun
  • # 1 mana de frunze de busuioc
  • # 3 cepe verzi taiate mic
  • # 1/2 lingurita praf de chilli (eu n-am avut ardei uscat chilli)
  • # sucul de la 1/2 de lamaie
  • # 2 linguri ulei

Raporteaza reteta

Retete
de brindusa
Tort cu mascarpone

Tort cu mascarpone

Blatul: 1. Incalzeste cuptorul la 180 grade Celsius. Pe fundul unei forme rotunde (sau o cratita

14 voturi    2 comentarii
1h
Torturi
Pui glazurat cu miere

Pui glazurat cu miere

Amesteca bine intr-un castron mierea, sosul de soia, usturoiul, ghimbirul, chilli, amidonul. Marineaza

3 voturi    1 comentariu
20 min
Mancaruri cu carne
Creveti cu usturoi

Creveti cu usturoi

Incalzeste o tigaie mare si pune uleiul. Adauga usturoiul si ardeiul iute. Amesteca la foc mediu

4 voturi    3 comentarii
25 min
Mancaruri cu peste

burdulea maria elena (Chef de cuisine)

O reteta buna!

Retete

din Mancaruri cu carne

Pilaf cu cocos de tara Pilaf cu cocos de tara

Am taiat si parlit carnea. Am pus-o la fiert pana cand s-a format spuma. Apoi am aruncat prima apa. (Puteti doar sa aruncati spuma si

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Mancaruri cu carne
Pui cu ciuperci si sos de piper verde Pui cu ciuperci si sos de piper verde

Se taie pulpele de pui in bucati nu prea mari. Ceapa se taie marunt. Ciupercile se spala si se taie felii. Intr-o cratita antiaderenta

0 voturi    0 comentarii
30 min
Mancaruri cu carne
Pui cu rosii si ciuperci