autor:

Fara foto

» » , , Aperitive, Aperitive, Salate

Cus-cus exotic

Autor: Adina (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Maroc


    Reteta postata pe: 04 iunie 2012

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Adina (Chef de cuisine)   
Specific:  

Maroc


Reteta postata pe: 04 iunie 2012

Ingrediente
300 gr cuscus, 600 gr piept de pui, 1 avocado, 1 lamaie, 2 portocale, 1 legatura de patrunjel, 3 linguri cu ulei de masline pentru dressing + 3 linguri pentru fript piept de pui, sare si piper, ,

Dificultate: Redusa Timp: 1h

8 voturi

Mod de preparare

Pieptul de pui se spala, se sterge si se asezoneaza cu sare si piper. Incingem, intr-o tigaie, putin ulei de masline si frigem pieptul de pui, la foc mic. Cand este gata se taie in bucatele si se lasa deoparte pana pregatim celelalte ingrediente. Pregatim cuscus-ul conform instructiunilor dupa plic (prin fierbere, 5 minute ) sau se toarna 3 litri de apa clocotita peste el, acoperim cu folie de plastic si lasam sa se umfle. Se scurge surplusul de apa. Am taiat marunt patrunjelul, am curatat un avocado si o portocala (fara partea alba, doar pulpa) pe care le-am taiat cubulete.

Am stors o portocala si o lamaie, am adaugat peste zeama lor ulei de masline, sare si piper. Acest dresing l-am turnat peste cuscus. Am amestecat usor si am continuat cu pieptul de pui taiat cubulete, patrunjelul, avocado si portocala. Am servit alaturi de un Cocktail Campari Orange (50 ml bitter Campari, 150 ml suc natural de portocale, cuburi de gheata). Deosebit de gustos! Pofta buna!


Daca ti-a placut reteta noastra "Cus-cus exotic" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Salate de legume
Salata cu telemea de vaca taiata cubulete

Salata cu telemea de vaca taiata cubulete

Se spala toate verdeturile si se pun la scurs. Se taie salata fasiute. Apoi peste salata se pune

14 voturi    13 comentarii
45 min
Salate de legume
Salata de cartofi- specific tarilor arabe

Salata de cartofi- specific tarilor arabe

Cartofii se curata de coaja si se pun la fiert in apa cu sare 25 de minute. Se trec prin presa de

16 voturi    20 comentarii
35 min
Salate de legume

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 3 comentarii
  • Fara foto

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 03 septembrie 2012

    Gustos si sanatos...

  • Mihaela11

    Mihaela11 (Chef de cuisine) , 10 iunie 2012

    Foarte aromat!*****

  • Lucia

    Lucia (Chef de cuisine) , 06 iunie 2012

    Cred ca este foarte gustos.

Dificultate

Redusa

Timp

1h

8 voturi

Ingrediente

  • 300 gr cuscus
  • 600 gr piept de pui
  • 1 avocado
  • 1 lamaie
  • 2 portocale
  • 1 legatura de patrunjel
  • 3 linguri cu ulei de masline pentru dressing + 3 linguri pentru fript piept de pui
  • sare si piper

Raporteaza reteta

Retete
de Adina
Ciorbita de vitel cu taitei de casa

Ciorbita de vitel cu taitei de casa

Se spala foarte bine carnea si se pune la fiert in 3-4 litri de apa .Se mai adauga apa fiarta pe

1 vot    0 comentarii
2h
Borsuri si Ciorbe
Spaghete cu carne

Spaghete cu carne

Prima data punem carnea la fiert iar apoi o maruntim la robot sau de mana. Tocam ceapa si zdrobim

4 voturi    0 comentarii
1h
Paste si pizza
Flanc cu capsuni

Flanc cu capsuni

Crema: Punem laptele la incalzit impreuna cu vanilia .Frecam galbenusurile cu zahar, amidon si

0 voturi    2 comentarii
1h
Aluaturi si Foietaje

valentina ionita (Chef de cuisine)

Gustos si sanatos...

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Salate de legume

Gogosari umpluti cu varza Gogosari umpluti cu varza

Varza verde si cea rosie, le spalati, le scuturati bine de apa. O taiati fideluta. Morcovii ii decojiti, ii dati pe razatoarea mare. Amestecati

0 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Conserve si muraturi
Vinete calite - baza pentru diverse preparate Vinete calite - baza pentru diverse preparate

Spalam vinetele si le dam pe razatoare. Incingem ulei intr-o oala incapatoare, adaugam vinetele, potrivim gustul de sare si le calim,

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Bucate la borcan
Piept de pui in cratita cu legume