Cuscus cu legume

Timp pregatire
15 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1 cub de legume deshidratate
  • 300 ml de apa calda
  • 250g de cuscus
  • 3 cepe verzi
  • 1 ardei rosu
  • 75g castravete
  • 75g caise uscate
  • 125 mazare din conserva, scursa de zeama
  • 25g stafide
  • Pentru sos:
  • 2 linguri de ulei de masline
  • 4 linguri de suc de portocale
  • 1 lingura de miere

Mod de preparare

1. Se zdrobeste cubul de legume intr-o cana. Se adauga apa calda. Se amesteca pana la dizolvarea cubului. Se pune cuscusul intr-un bol larg. Se adauga zeama de legume in cana si se amesteca bine. Se lasa cuscusul deoparte 5 minute pentru a absorbi lichidul.

2. Intre timp, se curata ceapa verde si se taie marunt. Se taie ardeiul in jumatate, se curata si se taie in cubulete. Se taie castravetele in cuburi. Se adauga legumele peste cuscus.

3. Se taie caisele in sferturi si se adauga peste cuscus impreuna cu mazarea si stafidele.

4. Se amesteca uleiul de masline, sucul de portocale si mierea si se toarna peste cuscus. Se amesteca bine salata si se serveste cu carne, peste sau simplu!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Ghiveci de legume cu oua romanesti

Ghiveci de legume cu oua romanesti

Se taie ceapa pestisor si se caleste in 2 linguri ulei.

Ghiveci de legume cu oua romanesti
Ciorba de fasole cu rasol si costita afumata

Ciorba de fasole cu rasol si costita afumata

Ceapa verde o curatam, o taiem rondele, ceapa uscata o curatam si o tocam marunt.

Ciorba de fasole cu rasol si costita afumata
Negresa cu glazura de ciocolata.

Negresa cu glazura de ciocolata.

Negresa cu glazura de ciocolata.
Parteneri
Desert briose cu ciocolata si ness
Bucataras.RO

Desert briose cu ciocolata si ness

Daca iubiti ciocolata, nu aveti cum sa nu iubiti si aceste briose. De fapt, daca va plac chestiile insiropate, cu creme, e...

Desert briose cu ciocolata si ness
Evantai de vinete cu rosii la cuptor
Culinar.RO

Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Retete dietetice

Evantai de vinete cu rosii la cuptor