autor:

» » Prajituri

DELICIU AFRICAN

Autor: focsa vlad george (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 02 iulie 2008

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: focsa vlad george (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 02 iulie 2008

Ingrediente
100 g nuca, 4 oua, 250 g zahar, 200 ml ulei, 200 ml suc de portocala, 300 g faina, 1 plic cu zahar vanilat, 1 plic cu praf de copt, 3 linguri cu cacao, 1 lingurita cu unt, 1 lingurita cu scortisoara, Pt decor, 100 g frisca, 250 g ciocolata cu lapte

Dificultate: Ridicata Timp: 1h 10 min

1 vot

Mod de preparare

Bate ouale cu zaharul si zaharul vanilat pana obtii o crema.
Adauga treptat sucul, uleiul si nuca macinata.
Intr-o farfurie, amesteca faina cu praful de copt, cacaua si scortisoara. Compozitia astfel obtinuta toarn-o peste crema de oua. Amesteca energic sau bate cu un mixer.
Toarna compozitia intr-o tava unsa cu unt si tapetata cu faina. Lasa la cuptor timp de 40-45 min.
Dupa ce s-a racit, tai-o in patrate.
Separat, topeste ciocolata la bain marie. Cu jumatate din cantitatea de ciocolata imbraca prajiturelele cu nuca.
Restul de ciocolata toarn-o uniform pe o bucata de hartie de copt. Dupa ce s-a racit, tai-o in patrate potrivit de mari.
Acum urmeaza partea cea mai frumoasa, ornatul. Pe fiecare prajitura imbracata in ciocolata pune cu spritul mici gramajoare de frisca. Deasupra aseaza patratelele de ciocolata.Serveste dupa ce a stat la rece.
Daca ti-a placut reteta noastra "DELICIU AFRICAN" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Prajitura cu capsuni si bezea

Prajitura cu capsuni si bezea

Amestecam zaharul cu galbenusurile, adaugam untul,smantana si restul ingredientelor. Se obtine o

38 voturi    27 comentarii
1h
Prajituri
Prajitura mea de Halloween

Prajitura mea de Halloween

Incepem asa: pentru un blat folosim: 4 galbenusuri amestecate cu 4 linguri de zahar si 6 linguri

1 vot    1 comentariu
1h
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii

Dificultate

Ridicata

Timp

1h 10 min

1 vot

Ingrediente

  • 100 g nuca
  • 4 oua
  • 250 g zahar
  • 200 ml ulei
  • 200 ml suc de portocala
  • 300 g faina
  • 1 plic cu zahar vanilat
  • 1 plic cu praf de copt
  • 3 linguri cu cacao
  • 1 lingurita cu unt
  • 1 lingurita cu scortisoara
  • Pt decor
  • 100 g frisca
  • 250 g ciocolata cu lapte

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Pandispan zebra cu nectarine Pandispan zebra cu nectarine

Bați albușurile spumă tare împreună cu zahărul și praful de sare ,apoi adaugi pe rând galbenusurile, mixând

3 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Strudel cu visine si zmeura Strudel cu visine si zmeura

Incepeti cu pregatirea umpluturii, ca sa aiba timp sa se raceasca. Visinele spalate, le curatati de codite, scoateti samburii. Zmeura

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Prajitura de toamna cu biscuiti si jeleu de ananas