autor:

Fara foto

» » Prajituri

DELICIU AFRICAN

Autor: focsa vlad george (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 02 iulie 2008

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: focsa vlad george (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 02 iulie 2008

Ingrediente
100 g nuca, 4 oua, 250 g zahar, 200 ml ulei, 200 ml suc de portocala, 300 g faina, 1 plic cu zahar vanilat, 1 plic cu praf de copt, 3 linguri cu cacao, 1 lingurita cu unt, 1 lingurita cu scortisoara, Pt decor, 100 g frisca, 250 g ciocolata cu lapte

Dificultate: Ridicata Timp: 1h 10 min

1 vot

Mod de preparare

Bate ouale cu zaharul si zaharul vanilat pana obtii o crema.
Adauga treptat sucul, uleiul si nuca macinata.
Intr-o farfurie, amesteca faina cu praful de copt, cacaua si scortisoara. Compozitia astfel obtinuta toarn-o peste crema de oua. Amesteca energic sau bate cu un mixer.
Toarna compozitia intr-o tava unsa cu unt si tapetata cu faina. Lasa la cuptor timp de 40-45 min.
Dupa ce s-a racit, tai-o in patrate.
Separat, topeste ciocolata la bain marie. Cu jumatate din cantitatea de ciocolata imbraca prajiturelele cu nuca.
Restul de ciocolata toarn-o uniform pe o bucata de hartie de copt. Dupa ce s-a racit, tai-o in patrate potrivit de mari.
Acum urmeaza partea cea mai frumoasa, ornatul. Pe fiecare prajitura imbracata in ciocolata pune cu spritul mici gramajoare de frisca. Deasupra aseaza patratelele de ciocolata.Serveste dupa ce a stat la rece.
Daca ti-a placut reteta noastra "DELICIU AFRICAN" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Gogosi cu ciocolata

Gogosi cu ciocolata

Se framanta toate ingredientele cu laptele caldut. Rezulta o coca elastica si parfumata. Lasi

1 vot    0 comentarii
1h 20 min
Prajituri
Prajitura cu mac

Prajitura cu mac

Din ingredientele de la 1) se prepara blatul. Din ingredientele de la 2) se face o crema. Cantitatea

31 voturi    11 comentarii
1h
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Ridicata

Timp

1h 10 min

1 vot

Ingrediente

  • 100 g nuca
  • 4 oua
  • 250 g zahar
  • 200 ml ulei
  • 200 ml suc de portocala
  • 300 g faina
  • 1 plic cu zahar vanilat
  • 1 plic cu praf de copt
  • 3 linguri cu cacao
  • 1 lingurita cu unt
  • 1 lingurita cu scortisoara
  • Pt decor
  • 100 g frisca
  • 250 g ciocolata cu lapte

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Amandine Amandine

Separa albusurile de galbenusuri. Bate albusurile spuma, adauga zaharul, apoi galbenusurile unul cate unul, iar la final faina cernuta

35 voturi    10 comentarii
1h 30 min
Prajituri
Tarta cu mere caramelizate si frisca Tarta cu mere caramelizate si frisca

O reteta pentru familie si prieteni in care bineinteles ca am pus ingredientul secret dragoste. Am inceput cu zaharul caramelizat.

0 voturi    0 comentarii
45 min
Dulciuri diverse
Prajitura "Alba -ca-Zapada"