DELICIU DE CIOCOLATA CU CASTANE

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa
DELICIU DE CIOCOLATA CU CASTANE

Ingrediente

  • 250 g ciocolata neagra
  • 1 lingurita esenta de rom
  • 25 g unt
  • 2 oua
  • 300 ml frisca
  • 250 g piure de castane
  • sos de ciocolata

Mod de preparare

Se rupe ciocolata bucatele si se pune la topit impreuna cu esenta de rom, la baine-marie.

Se adauga untul si se amesteca pana cand se topeste.

Se opreste focul si se ia vasul de pe abur. Cu ajutorul mixerului se incorporeaza pe rand galbenusurile si piureul de castane.

Separat, se bat albusurile spuma si se incorporeaza in crema de ciocolata amestecand incet.

Se adauga frisca si se mixeaza pana cand obtii cremozitatea dorita.

Se pune crema in paharele decorate cu sos de ciocolata si se decoreaza cu frisca si ciocolata rasa.

Se scoate de la frigider cu 30 minute inainte de a fi servite, pentru a fi moale si cremoasa.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tarta rustica cu cirese

Tarta rustica cu cirese

Tarta rustica cu cirese
Ardei umpluti cu branza

Ardei umpluti cu branza

Ardei umpluti cu branza
Paleuri cu crema de ciocolata

Paleuri cu crema de ciocolata

Paleuri cu crema de ciocolata
Parteneri
Desert briose cu ciocolata si ness
Bucataras.RO

Desert briose cu ciocolata si ness

Daca iubiti ciocolata, nu aveti cum sa nu iubiti si aceste briose. De fapt, daca va plac chestiile insiropate, cu creme, e...

Desert briose cu ciocolata si ness
Evantai de vinete cu rosii la cuptor
Culinar.RO

Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Retete dietetice

Evantai de vinete cu rosii la cuptor