DELICIU DE CIOCOLATA CU CASTANE

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa
DELICIU DE CIOCOLATA CU CASTANE

Ingrediente

  • 250 g ciocolata neagra
  • 1 lingurita esenta de rom
  • 25 g unt
  • 2 oua
  • 300 ml frisca
  • 250 g piure de castane
  • sos de ciocolata

Mod de preparare

Se rupe ciocolata bucatele si se pune la topit impreuna cu esenta de rom, la baine-marie.

Se adauga untul si se amesteca pana cand se topeste.

Se opreste focul si se ia vasul de pe abur. Cu ajutorul mixerului se incorporeaza pe rand galbenusurile si piureul de castane.

Separat, se bat albusurile spuma si se incorporeaza in crema de ciocolata amestecand incet.

Se adauga frisca si se mixeaza pana cand obtii cremozitatea dorita.

Se pune crema in paharele decorate cu sos de ciocolata si se decoreaza cu frisca si ciocolata rasa.

Se scoate de la frigider cu 30 minute inainte de a fi servite, pentru a fi moale si cremoasa.

 

Comentarii

Acest articol nu are comentarii. Fii primul care comentează!

Adaugă comentariu

Gem de caise

Gem de caise

Reteta de gem de caise fara conservanti. Gem de caise reteta simpla si usor de preparat.

Gem de caise
Shakshuka

Shakshuka

Se trag la tigaie ceapa, ardeiul, rosiile si se lasa pana se inmoaie.

Shakshuka
Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Evantai de vinete cu rosii la cuptor