autor:

amalia

» » Dulciuri diverse

DELICIU DE CIOCOLATA CU CASTANE

Autor: amalia (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 31 ianuarie 2016

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: amalia (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 31 ianuarie 2016

Ingrediente
250 g ciocolata neagra, 1 lingurita esenta de rom, 25 g unt, 2 oua, 300 ml frisca, 250 g piure de castane, sos de ciocolata

Dificultate: Redusa Timp: 1h

3 voturi

Mod de preparare

Se rupe ciocolata bucatele si se pune la topit impreuna cu esenta de rom, la baine-marie.
Se adauga untul si se amesteca pana cand se topeste.
Se opreste focul si se ia vasul de pe abur. Cu ajutorul mixerului se incorporeaza pe rand galbenusurile si piureul de castane.
Separat, se bat albusurile spuma si se incorporeaza in crema de ciocolata amestecand incet.
Se adauga frisca si se mixeaza pana cand obtii cremozitatea dorita.

Se pune crema in paharele decorate cu sos de ciocolata si se decoreaza cu frisca si ciocolata rasa.
Se scoate de la frigider cu 30 minute inainte de a fi servite, pentru a fi moale si cremoasa.
Daca ti-a placut reteta noastra "DELICIU DE CIOCOLATA CU CASTANE" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Tarta Slim cu capsuni

Tarta Slim cu capsuni

Mai intai se framanta aluatul din ingredientele mentionate,se formeaza o bila si se da la frigider

21 voturi    16 comentarii
50 min
Dulciuri diverse
Napolitane umplute cu crema de caramel cu nuca

Napolitane umplute cu crema de caramel cu nuca

Nuca se taie marunt. Se fierb pe baie de aburi ouale, margarina si 250 g zahar pana se ingroasa;

2 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h

3 voturi

Ingrediente

  • 250 g ciocolata neagra
  • 1 lingurita esenta de rom
  • 25 g unt
  • 2 oua
  • 300 ml frisca
  • 250 g piure de castane
  • sos de ciocolata

Raporteaza reteta

Retete
de amalia
Pasca fara aluat

Pasca fara aluat

Punem ouale intr-un castron suficient de mare, adaugam zaharul si zaharul vanilinat si batem bine

24 voturi    2 comentarii
2h
Dulciuri diverse
Cheesecake cu ciocolata (la rece)

Cheesecake cu ciocolata (la rece)

Biscuitii digestivi se sfarama si apoi se adauga margarina topita. Amesteci bine pana cand obtii

24 voturi    1 comentariu
4h
Dulciuri diverse
TORT FESTIV DE REVELION

TORT FESTIV DE REVELION

1. Blat: Galbenusurile le freci spuma impreuna cu praful de sare si zaharul. Apoi bati albusurile

1 vot    0 comentarii
4h
Torturi
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Gem de capsuni Gem de capsuni

Se spală căpşunile, se acoperă cu zahăr şi se lasă peste noapte, pentru a-şi lăsa sucul. A doua zi, se pun la fiert, pe foc

1 vot    0 comentarii
45 min
Conserve si muraturi
Dulceata din fructe de padure Dulceata din fructe de padure

Se spală delicat fructele. Într-o cratiţă mai mare se pun la fiert apa cu zahărul, care se lasă să fiarbă, iar când

1 vot    0 comentarii
50 min
Conserve si muraturi
Boccacio