autor:

amalia

» » Dulciuri diverse

DELICIU DE CIOCOLATA CU CASTANE

Autor: amalia (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 31 ianuarie 2016

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: amalia (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 31 ianuarie 2016

Ingrediente
250 g ciocolata neagra, 1 lingurita esenta de rom, 25 g unt, 2 oua, 300 ml frisca, 250 g piure de castane, sos de ciocolata

Dificultate: Redusa Timp: 1h

3 voturi

Mod de preparare

Se rupe ciocolata bucatele si se pune la topit impreuna cu esenta de rom, la baine-marie.
Se adauga untul si se amesteca pana cand se topeste.
Se opreste focul si se ia vasul de pe abur. Cu ajutorul mixerului se incorporeaza pe rand galbenusurile si piureul de castane.
Separat, se bat albusurile spuma si se incorporeaza in crema de ciocolata amestecand incet.
Se adauga frisca si se mixeaza pana cand obtii cremozitatea dorita.

Se pune crema in paharele decorate cu sos de ciocolata si se decoreaza cu frisca si ciocolata rasa.
Se scoate de la frigider cu 30 minute inainte de a fi servite, pentru a fi moale si cremoasa.
Daca ti-a placut reteta noastra "DELICIU DE CIOCOLATA CU CASTANE" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Cornuri dulci umplute

Cornuri dulci umplute

Intr-un bol se toarna apa calduta si in ea se adauga zaharul si plicul de drojdie si se amesteca

10 voturi    8 comentarii
1h 20 min
Dulciuri diverse
Fursecuri cu ciocolata si alune

Fursecuri cu ciocolata si alune

Topim ciocolata cu untul. Lasam sa se raceasca. Mixam ouale cu zaharul si esenta de portocale, apoi

2 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style Black

- 17 %
299.99 lei
249.99 lei

Panini Maker Large

- 13 %
389.99 lei
339.99 lei

Panini Maker

- 12 %
249.99 lei
219.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h

3 voturi

Ingrediente

  • 250 g ciocolata neagra
  • 1 lingurita esenta de rom
  • 25 g unt
  • 2 oua
  • 300 ml frisca
  • 250 g piure de castane
  • sos de ciocolata

Raporteaza reteta

Retete
de amalia
Pasca fara aluat

Pasca fara aluat

Punem ouale intr-un castron suficient de mare, adaugam zaharul si zaharul vanilinat si batem bine

22 voturi    2 comentarii
2h
Dulciuri diverse
Cheesecake cu ciocolata (la rece)

Cheesecake cu ciocolata (la rece)

Biscuitii digestivi se sfarama si apoi se adauga margarina topita. Amesteci bine pana cand obtii

24 voturi    1 comentariu
4h
Dulciuri diverse
TORT FESTIV DE REVELION

TORT FESTIV DE REVELION

1. Blat: Galbenusurile le freci spuma impreuna cu praful de sare si zaharul. Apoi bati albusurile

1 vot    0 comentarii
4h
Torturi
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Prajitura cu branza si stafide Prajitura cu branza si stafide

Intr-un castron mai mare, se amesteca branza rasa impreuna cu zaharul, zaharul pudra vanilat si galbenusurile. Se adauga albusurile

0 voturi    0 comentarii
50 min
Aluaturi si Foietaje
Tarta cu mere si aluat foietaj Tarta cu mere si aluat foietaj

Placintele cu mere nu se numara printre deserturile mele preferate si mi se par adesea banale, dar poate ca frumusetea sta tocmai in

0 voturi    0 comentarii
40 min
Dulciuri diverse
Tarta cu dovleac