autor:

amalia

» » Dulciuri diverse

DELICIU DE CIOCOLATA CU CASTANE

Autor: amalia (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 31 ianuarie 2016

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: amalia (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 31 ianuarie 2016

Ingrediente
250 g ciocolata neagra, 1 lingurita esenta de rom, 25 g unt, 2 oua, 300 ml frisca, 250 g piure de castane, sos de ciocolata

Dificultate: Redusa Timp: 1h

3 voturi

Mod de preparare

Se rupe ciocolata bucatele si se pune la topit impreuna cu esenta de rom, la baine-marie.
Se adauga untul si se amesteca pana cand se topeste.
Se opreste focul si se ia vasul de pe abur. Cu ajutorul mixerului se incorporeaza pe rand galbenusurile si piureul de castane.
Separat, se bat albusurile spuma si se incorporeaza in crema de ciocolata amestecand incet.
Se adauga frisca si se mixeaza pana cand obtii cremozitatea dorita.

Se pune crema in paharele decorate cu sos de ciocolata si se decoreaza cu frisca si ciocolata rasa.
Se scoate de la frigider cu 30 minute inainte de a fi servite, pentru a fi moale si cremoasa.
Daca ti-a placut reteta noastra "DELICIU DE CIOCOLATA CU CASTANE" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Prajitura cu visine

Prajitura cu visine

Pentru aluat amesteci margarina cu 200g faina pana se formeaza o pasta. Din faina ramasa, ou, smantana

6 voturi    6 comentarii
1h 15 min
Dulciuri diverse
Prajitura inteligenta

Prajitura inteligenta

Incorporez galbenusurile cu zaharul,zaharul vanilat si esenta.Intre timp topesc untul in 50 g lapte,

32 voturi    9 comentarii
1h 20 min
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h

3 voturi

Ingrediente

  • 250 g ciocolata neagra
  • 1 lingurita esenta de rom
  • 25 g unt
  • 2 oua
  • 300 ml frisca
  • 250 g piure de castane
  • sos de ciocolata

Raporteaza reteta

Retete
de amalia
Pasca fara aluat

Pasca fara aluat

Punem ouale intr-un castron suficient de mare, adaugam zaharul si zaharul vanilinat si batem bine

24 voturi    2 comentarii
2h
Dulciuri diverse
Cheesecake cu ciocolata (la rece)

Cheesecake cu ciocolata (la rece)

Biscuitii digestivi se sfarama si apoi se adauga margarina topita. Amesteci bine pana cand obtii

24 voturi    1 comentariu
4h
Dulciuri diverse
TORT FESTIV DE REVELION

TORT FESTIV DE REVELION

1. Blat: Galbenusurile le freci spuma impreuna cu praful de sare si zaharul. Apoi bati albusurile

1 vot    0 comentarii
4h
Torturi
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Gem de visine Gem de visine

Visinele se spala bine. Se scot samburii si se adauga peste ele zaharul. Se amesteca intr-un ceaun de tuci cu zaharul pana isi lasa

1 vot    0 comentarii
2h 30 min
Conserve si muraturi
Dulceata de coacaze negre Dulceata de coacaze negre

Coacazele se spala, se scurg si se pun in cratita. Adaugam zaharul, apoi apa si fierbem 20 minute, spumam. Cand este gata, o punem

4 voturi    0 comentarii
20 min
Conserve si muraturi
Prajitura cu visine