Deliciu de spirale la cuptor

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa
Deliciu de spirale la cuptor

Ingrediente

  • Minunate și gustoase
  • 200 gr penne sau fussilli
  • 1 bucata sunca sau kaizer, 200 gr
  • 500 ml rosii pasate sau 250 gr intregi
  • 1 ceapa alba
  • 1 ceapa rosie
  • 1 capatana de usturoi
  • 1 ardei capia
  • Cateva masline dacă aveți prin frigider
  • 1/2 morcov ras fin
  • 2 maini de branza rasa fin
  • 4 maini de cascaval ras mare
  • 2 lg pline de smantana sau iaurt gras
  • 2 oua mari
  • Patrunjel, oregano, busuioc
  • 1 lgt boia dulce
  • 1 lgt curry
  • 1/2 lgt curcuma
  • Piper proaspăt măcinat
  • Sare
  • 1/3 lgt Ienibahar macinat

Mod de preparare

Punem 2 l de apa pe foc și când începe sa fiarbă adaugam 2 lgt de sare, 1/3 lgt ienibahar macinat, coriandru, foi de dafin si pastele. Amestecam mereu și lasam sa fiarba al dente vreo 8 min, le gustam. Calim carnea si legumele pe rand în ordinea următoare : usturoiul zdrobit, ceapa tocata, kaizerul cuburi, maslinele, morcovul ras și ardeiul taiat julliene. Punem rosiile, 1/2 cana de apa de la fiertul pastelor, o parte din verdeata, 1 lgt condimente uscate formate din : rosii uscate, busuioc, piper, usturoi, boia, patrunjel și restul de boia, curry și curcuma. Adaugam in transe pastele scurse și le calim 2 min impreuna cu sosul. Asezam într-un vas 1/2 din paste, verdeata, 1 lgt condimente, o mana de branza si doua de cascaval. Punem restul de paste, verdeata, condimente și branza. Batem ouale cu smantana si le punem peste. Dam la cuptor vreo 10 min la 180 de grade doar cat sa se rumenească deasupra nu sa se usuce de tot sa ramana fara sos. Sunt ft bune și în prima faza fără sa le mai dam la cuptor. Se mai poate face în fel urmator, nu mai amestecati pastele cu sosul ci se pune un rand de paste, unul de sos, verdeata, branza si ouale batute.

 

Comentarii

Acest articol nu are comentarii. Fii primul care comentează!

Adaugă comentariu

Gem de caise

Gem de caise

Reteta de gem de caise fara conservanti. Gem de caise reteta simpla si usor de preparat.

Gem de caise
Shakshuka

Shakshuka

Se trag la tigaie ceapa, ardeiul, rosiile si se lasa pana se inmoaie.

Shakshuka
Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Evantai de vinete cu rosii la cuptor