autor:

kok miori

» » , Dulciuri diverse, Prajituri

Deliciu la pahar

Autor: kok miori (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Israel


    Reteta postata pe: 23 mai 2015

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: kok miori (Chef de cuisine)   
Specific:  

Israel


Reteta postata pe: 23 mai 2015

Ingrediente
Blat de pandispan, 6 oua, 6 lg zahar, 6 lg faina, esenta vanilie, coaja lamaie, , 1 budinca de vanilie ptr crema, 1 budinca de ciocolata ptr crema, 2 pahare de lapte, 500 ml smantana ptr frisca, 1 borcan compot de visine

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

1 vot

Mod de preparare

Facem un blat de pandispan din 6 oua, 6 linguri de zahar, 2 linguri de ulei, putina esenta de vanilie putina coaja de lamaie si 6 linguri de faina. Se toarna intr-o tava a cuptorului, tapetata cu hartie si presarata cu zahar pudra. Se coace 15-20 de minute pana blatul este auriu; se scoate pe o plansa si se acopera cu un prosop pana se racoreste si putem scoate forme cu paharul pe care il vom folosi.

Ptr fiecare pahar ne trebuie 2 discuri de pandispan sau chiar trei. (alternativa la acest pandispan este un blat cumparat sau piscoturi de sampanie)

Crema-fiecare budinca vine batuta bine cu un pahar de lapte si 250 ml de smantana de frisca pana devine o crema spumoasa. Eu m-am folosit de budincile lui Osem, dar puteti folosi alte firme care dau acelasi rezultat.

Visinile din compot le-am pus intr-o strecuratoare, dar zeama lor o pastram caci vom stropi blaturile cu ele.

Ansamblarea-folosim aceiasi marime de pahar ptr desert.

Punem in pahar un rotund de pandispan, insiropam cu sos de visine si punem un strat de crema de ciocolata, peste el punem un strat de pandispan din nou stropit cu sos si chiar un strat de visine din compot care au fost scurse si un strat de crema de vanilie, inca un strat de pandispan insiropat si deasupra inca un strat de crema de ciocolata si ornament de crema de vanile sau de ciocolata.

Le lasam 2-3 ore la frigider si dupa aceea servim.

Este usor, foarte delicios si usor de pregatit -de asemenea aspectuos!
Daca ti-a placut reteta noastra "Deliciu la pahar" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Kürtös Kolak (ca la Cluj)

Kürtös Kolak (ca la Cluj)

Drojdia se faramiteaza in 100 ml lapte caldut si se lasa la plamadit cam 10 minute. Dupa aceasta

28 voturi    14 comentarii
2h
Prajituri
Prajitura  cu mere

Prajitura cu mere

Toate ingredientele se amesteca , se imparte aluatul in 3 si se coc 3 foi pe fundul unei tavi sau

33 voturi    11 comentarii
40 min
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

HeatSoft Hand Mixer

- 14 %
349.99 lei
299.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

1 vot

Ingrediente

  • Blat de pandispan
  • 6 oua
  • 6 lg zahar
  • 6 lg faina
  • esenta vanilie
  • coaja lamaie
  • 1 budinca de vanilie ptr crema
  • 1 budinca de ciocolata ptr crema
  • 2 pahare de lapte
  • 500 ml smantana ptr frisca
  • 1 borcan compot de visine

Raporteaza reteta

Retete
de kok miori
Salata de legume fiarta

Salata de legume fiarta

Se curata toate legumele de coaja si se taie cubulete. Se poate folosi robotul culinar care face

11 voturi    2 comentarii
50 min
Salate de legume
prajitura de ciocolata cu crema

prajitura de ciocolata cu crema

se pune la topit o ciocolata cu margarina intru-n vas la ben-marin(vasul cu cicolata peste alt vas

31 voturi    7 comentarii
40 min
Torturi
Prajitura Mira

Prajitura Mira

Se face un aluat din 8 galbenuse frecate cu zahar. Cind zaharul nu se mai simte, se adauga uleiul

11 voturi    5 comentarii
50 min
Prajituri
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Tarta Floarea Soarelui cu fructe de sezon Tarta Floarea Soarelui cu fructe de sezon

 Într-un bol mixăm cele 4 ouă împreună cu zahărul până capătă consistența unei creme; Adăugăm smântâna

2 voturi    0 comentarii
50 min
Aluaturi si Foietaje
Minitarte racoritoare cu iaurt grecesc si fructe de padure Minitarte racoritoare cu iaurt grecesc si fructe de padure

Iaurtul grecesc se pune intr-un tifon si se lasa la scurs peste noapte. Se pune faina cernuta impreuna cu untul,ouale, laptele si sarea

1 vot    0 comentarii
1h 45 min
Aluaturi si Foietaje
Prajitura fina cu foi de napolitana