autor:

Fara foto

» » Torturi

DELIZIA ALLA CREMA ROSA

Autor: enache mihaela denisia (Bucatar sef)   
   Specific: 

Italia


    Reteta postata pe: 13 iunie 2008

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: enache mihaela denisia (Bucatar sef)   
Specific:  

Italia


Reteta postata pe: 13 iunie 2008

Ingrediente
200 GRAME DE FAINA,180 GRAME DE UNT, GRAME DE ZAHAR,1 OU,O LAMAIE, COSULETE DE CAPSUNI,ADICA APROXIMATIV 750 GRAME,3 LINGURI DE ZAHAR TOS,UN PAHAREL DE BRANDY SAU IN ALTERNATIVA ROM,350 DE GRAME DE MASCARPONE,100 ML DE SMANTANA PROASPATA,PT DECOR FRUNZULITE DE CIOCOLATA AMARA.

Dificultate: Medie Timp: 1h

0 voturi

Mod de preparare

Inainte de toate, pregatiti doua tavi rotunde, de diametrul de 24 cm, pe care le ungeti cu unt, le tapetati cu faina sau puteti folosi hartie speciala de cuptor. Puneti untul intr-un castron, adaugati 130 de grame de zahar si-l lucrati pana se topeste. Adaugati coaja de lamaie rasa, oul, amestecand mereu, si la sfarsit, faina in ploaie.

Impartiti aluatul in doua parti, il puneti in tavile pregatite precendent si le coaceti pentru 15 minute la 180 de grade. Capsunile le spalati si le taiati felii, le puneti intr-un castron, cu restul de zahar, sucul de la o jumatate de lamaie si brandy. Faceti crema de mascarpone cu zaharul tos, la care adaugati sucul pe care l-au lasat capsunile. Adaugati mai apoi si frisca obtinuta din smanatana la crema de mascarpone.

Tineti deoparte o ceasca de crema pentru decorat. Dupa, adaugati usor si capsunile in crema, fiind atente sa nu le striviti. Blatul te tort se acopera cu crema rosa, se aseaza si celalalt blat, dupa care se pune in frigider, sa se odihneasca pentru o ora. Inainte de a se servi, se decoreaza cu crema tinuta deoparte si cu frunzulitele de ciocolata. Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "DELIZIA ALLA CREMA ROSA" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Blat de ciocolata alba pentru torturi festive-Madeira Sponge Cake

Blat de ciocolata alba pentru torturi festive-Madeira Sponge Cake

Pentru torturile etajate se folosesc blaturi cu o consistenta dura,cel mai des intalnit fiind Madeira

18 voturi    15 comentarii
1h 10 min
Torturi
Tort Jessy 9 ani

Tort Jessy 9 ani

Pentru prima data facem compozitia pentru blat. Albusele batute spuma cu 12 linguri de zahar si 12

8 voturi    19 comentarii
3h
Torturi

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 28 %
249.99 lei
179.99 lei

Mixer compact cu bol

- 20 %
499.99 lei
399.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

1h

0 voturi

Ingrediente

  • 200 GRAME DE FAINA,180 GRAME DE UNT, GRAME DE ZAHAR,1 OU,O LAMAIE, COSULETE DE CAPSUNI,ADICA APROXIMATIV 750 GRAME,3 LINGURI DE ZAHAR TOS,UN PAHAREL DE BRANDY SAU IN ALTERNATIVA ROM,350 DE GRAME DE MASCARPONE,100 ML DE SMANTANA PROASPATA,PT DECOR FRUNZULITE DE CIOCOLATA AMARA.

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Retete

din Torturi

Tort cu ciocolata si caise Tort cu ciocolata si caise

Se topeste ciocolata si se incorporeaza cate putin, untul. Se lasa sa se raceasca. Se mixeaza albusurile cu un praf de sare, apoi cu

0 voturi    0 comentarii
40 min
Dulciuri diverse
Tort cu jeleu de zmeura si crema mascarpone Tort cu jeleu de zmeura si crema mascarpone

Blatul: Untul la temperatura camerei se mixeaza impreuna cu zaharul pudra. Se adauga pe rand, cate un ou, mixand bine dupa fiecare.

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Dulciuri diverse
Tort de frisca