autor:

Fara foto

» » Torturi

DELIZIA ALLA CREMA ROSA

Autor: enache mihaela denisia (Bucatar sef)   
   Specific: 

Italia


    Reteta postata pe: 13 iunie 2008

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: enache mihaela denisia (Bucatar sef)   
Specific:  

Italia


Reteta postata pe: 13 iunie 2008

Ingrediente
200 GRAME DE FAINA,180 GRAME DE UNT, GRAME DE ZAHAR,1 OU,O LAMAIE, COSULETE DE CAPSUNI,ADICA APROXIMATIV 750 GRAME,3 LINGURI DE ZAHAR TOS,UN PAHAREL DE BRANDY SAU IN ALTERNATIVA ROM,350 DE GRAME DE MASCARPONE,100 ML DE SMANTANA PROASPATA,PT DECOR FRUNZULITE DE CIOCOLATA AMARA.

Dificultate: Medie Timp: 1h

0 voturi

Mod de preparare

Inainte de toate, pregatiti doua tavi rotunde, de diametrul de 24 cm, pe care le ungeti cu unt, le tapetati cu faina sau puteti folosi hartie speciala de cuptor. Puneti untul intr-un castron, adaugati 130 de grame de zahar si-l lucrati pana se topeste. Adaugati coaja de lamaie rasa, oul, amestecand mereu, si la sfarsit, faina in ploaie.

Impartiti aluatul in doua parti, il puneti in tavile pregatite precendent si le coaceti pentru 15 minute la 180 de grade. Capsunile le spalati si le taiati felii, le puneti intr-un castron, cu restul de zahar, sucul de la o jumatate de lamaie si brandy. Faceti crema de mascarpone cu zaharul tos, la care adaugati sucul pe care l-au lasat capsunile. Adaugati mai apoi si frisca obtinuta din smanatana la crema de mascarpone.

Tineti deoparte o ceasca de crema pentru decorat. Dupa, adaugati usor si capsunile in crema, fiind atente sa nu le striviti. Blatul te tort se acopera cu crema rosa, se aseaza si celalalt blat, dupa care se pune in frigider, sa se odihneasca pentru o ora. Inainte de a se servi, se decoreaza cu crema tinuta deoparte si cu frunzulitele de ciocolata. Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "DELIZIA ALLA CREMA ROSA" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Tort Arici

Tort Arici

Se rup biscuitii in bucati mai mici si ii amestecam cu celelalte ingrediente (miere, cacao, nuca,

13 voturi    16 comentarii
2h
Torturi
Tort Diplomat

Tort Diplomat

Intii am separat galbenusurile de albus, apoi le-am pus intr-un castron cu zaharul. Se mixeaza impreuna

16 voturi    2 comentarii
1h 30 min
Torturi

Recomandari pentru tine si casa ta

Crockpot Express

- 22 %
999.99 lei
779.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

1h

0 voturi

Ingrediente

  • 200 GRAME DE FAINA,180 GRAME DE UNT, GRAME DE ZAHAR,1 OU,O LAMAIE, COSULETE DE CAPSUNI,ADICA APROXIMATIV 750 GRAME,3 LINGURI DE ZAHAR TOS,UN PAHAREL DE BRANDY SAU IN ALTERNATIVA ROM,350 DE GRAME DE MASCARPONE,100 ML DE SMANTANA PROASPATA,PT DECOR FRUNZULITE DE CIOCOLATA AMARA.

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Torturi

Tort spirala de ciocolata si cafea Tort spirala de ciocolata si cafea

Se prepară aluatul pentru blat : se bat albuşurile spumă cu un praf de sare, apoi se adaugă zahărul şi se bat în continuare.

0 voturi    0 comentarii
1h 10 min
Dulciuri diverse
Tort cu jeleu de visine si oua de ciocolata Tort cu jeleu de visine si oua de ciocolata

Am facut acest tort in doua zile. In prima zi am facut blatul, siropul si jeleu, a doua zi am facut crema si l-am asamblat si ornat.

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Retete de Pasti
Tort cu fructe si frisca