DELIZIA ALLA CREMA ROSA

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 200 GRAME DE FAINA
  • 180 GRAME DE UNT
  • 150 GRAME DE ZAHAR
  • 1 OU
  • O LAMAIE
  • 3 COSULETE DE CAPSUNI
  • ADICA APROXIMATIV 750 GRAME
  • 3 LINGURI DE ZAHAR TOS
  • UN PAHAREL DE BRANDY SAU IN ALTERNATIVA ROM
  • 350 DE GRAME DE MASCARPONE
  • 100 ML DE SMANTANA PROASPATA
  • PT DECOR FRUNZULITE DE CIOCOLATA AMARA.

Mod de preparare

Inainte de toate, pregatiti doua tavi rotunde, de diametrul de 24 cm, pe care le ungeti cu unt, le tapetati cu faina sau puteti folosi hartie speciala de cuptor. Puneti untul intr-un castron, adaugati 130 de grame de zahar si-l lucrati pana se topeste. Adaugati coaja de lamaie rasa, oul, amestecand mereu, si la sfarsit, faina in ploaie.

Impartiti aluatul in doua parti, il puneti in tavile pregatite precendent si le coaceti pentru 15 minute la 180 de grade. Capsunile le spalati si le taiati felii, le puneti intr-un castron, cu restul de zahar, sucul de la o jumatate de lamaie si brandy. Faceti crema de mascarpone cu zaharul tos, la care adaugati sucul pe care l-au lasat capsunile. Adaugati mai apoi si frisca obtinuta din smanatana la crema de mascarpone.

Tineti deoparte o ceasca de crema pentru decorat. Dupa, adaugati usor si capsunile in crema, fiind atente sa nu le striviti. Blatul te tort se acopera cu crema rosa, se aseaza si celalalt blat, dupa care se pune in frigider, sa se odihneasca pentru o ora. Inainte de a se servi, se decoreaza cu crema tinuta deoparte si cu frunzulitele de ciocolata. Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise