autor:

Laura-Cristina Chelciov

» » Retete de post

Desert chinezesc : Orez cu miere si migdale

Autor: Laura-Cristina Chelciov (Chef de cuisine)   
   Specific: 

China


    Reteta postata pe: 13 iulie 2013

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Laura-Cristina Chelciov (Chef de cuisine)   
Specific:  

China


Reteta postata pe: 13 iulie 2013

Ingrediente
-125g orez, -2 linguri de miere, -10 sau 15 migdale, -sare, -apa pt fiert

Dificultate: Redusa Timp: 25 min

4 voturi

Mod de preparare

Orezul se spala si se lasa in apa rece pt 2 h. Dupa cele 2h, orezul se pune la fiert in apa rece cu putina sare. Eu la 125g orez am pus 1l de apa.

Dupa ce orezul a fost fiert, se strecoara.



O tigaie se pune pe foc si, cand e incalzita, se pune orezul. Dupa 1 minut, se pune mierea dizolvata in putina apa si se lasa 1-2 minute la prajit, impreuna.

Dupa care se adauga migdalele si se stinge focul.



Eu l-am lasat putin la racit in tigaie, dupa care l-am pus intr-un bol si am mai aruncat migdale deasupra.



Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert chinezesc : Orez cu miere si migdale" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Retete de post
Placinta ardeleneasca cu varza murata si cartofi

Placinta ardeleneasca cu varza murata si cartofi

Cartofii se curata de coaja, se spala, se taie cubulete si se pun la fiert in apa cu sare. Apoi se

40 voturi    13 comentarii
1h 30 min
Retete de post
Prajitura de post, cu suc de rosii

Prajitura de post, cu suc de rosii

Foile: Intr-un bol amestecam uleiul cu zaharul, apoi si cu sucul de rosii. Stingem bicarbonatul

2 voturi    2 comentarii
2h 30 min
Retete de post

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • Fara foto

    niki , 12 ianuarie 2015

    Super simplu si gustos

Dificultate

Redusa

Timp

25 min

4 voturi

Ingrediente

  • -125g orez
  • -2 linguri de miere
  • -10 sau 15 migdale
  • -sare
  • -apa pt fiert

Raporteaza reteta

Retete
de Laura-Cristina Chelciov
Tarta cu smochine

Tarta cu smochine

Intr-un bol se pun faina, praf de copt, sare, zahar, ou, unt si vanilina si se framanta bina. Aluatul,

1 vot    1 comentariu
1h 20 min
Prajituri
Biban de mare, la cuptor, in crusta de sare si ierburi

Biban de mare, la cuptor, in crusta de sare si ierburi

Prima data trebuie spalati si curatati pestii. Dupa care se taie rozmarinul si salvia marunt.

2 voturi    0 comentarii
1h 10 min
Mancaruri cu peste
Zuppa di cozze alla napoletana ( Supa de scoici tipic napoletan)

Zuppa di cozze alla napoletana ( Supa de scoici tipic napoletan)

Sub jet de apa rece, spalati bine scoicile cu partea abraziva a buretelui, iar cozile smulgeti-le

1 vot    0 comentarii
45 min
Supe de carne
Fara foto

niki

Super simplu si gustos

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Retete de post

Bolognez vegan Bolognez vegan

Intai pregatim lintea-o clatim si o fierbem aparte aproximativ jumatate de ora -ea trebuie sa fie al dente. Intr-o cratita lata, dar

0 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Pilaf cu sos de ciuperci (de post) Pilaf cu sos de ciuperci (de post)

Pentru perioada Postului va propun pilaf cu sos de ciuperci si salata de varza alba si rosie. Este o mancare de Post, satioasa si sanatoasa. Mod

0 voturi    0 comentarii
1h 10 min
Delicii de post de la bloggeri
Varza proaspata calita de post