autor:

Fara foto

» » Prajituri

Desert fin din iaurt

Autor: ICE (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 27 decembrie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: ICE (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 27 decembrie 2009

Ingrediente
Pentru fursecuri:, 100 gr faina, un varf cutit praf de copt, 2 linguri zahar, 2 plicuri zahar vanilat, 60 gr margarina Rama Maestro, , , Ingrediente pentru crema de iaurt:, 1 plic gelatina alba, 300 gr iaurt, 50 gr zahar, 1 plic zahar vanilat, 2 linguri zeama de lamaie, 125 ml lapte, un kiwi, ananas, grapefruit, o lingura cacao

Dificultate: Redusa Timp: 1h 5 min

1 vot

Mod de preparare

Fursecuri:
Faina se framanta cu margarina Rama, praful de copt, zaharul tos si zaharul vanilat. Se face o sfera care se inveleste intr-o folie de aluminiu si se baga la frigider, circa 30 minute. Cuptorul se preincalzeste la 200 gr Celsius. Din aluat se intinde o foaie groasa de jumatate de centimetru si se decupeaza cu o ceasca, 8 discuri. Se asaza pe o tava unsa cu ulei si se baga la cuptor pentru 10 minute.
Crema de iaurt:
Gelatina se prepara conform instructiunilor de pe ambalaj. Iaurtul se amesteca cu zaharul, zaharul vanilat, sucul de lamaie si laptele. Se amesteca bine. Luati cam 3 linguri din aceasta compozitie si puneti-le in gelatina, amestecati bine, apoi o adaugati peste crema de iaurt. Impartiti crema in doua si intr-una adaugati lingura de cacao. Luati 8 cescute mici de cafea, puneti-le sub jet de apa rece, apoi adaugati din crema de iaurt, cam jumatate. Se tin la rece 3-4 ore. Ca sa scoateti crema din cescute, tineti-le putin in apa fierbinte. Fiecare cupa formata se asaza pe un fursec si se decoareaza cu fructe. Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert fin din iaurt" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Chec cu visine

Chec cu visine

Se bat ouale cu zaharul pana se topeste apoi se incorporeaza faina incetul cu incetul,uleiul,zaharul

9 voturi    0 comentarii
1h
Prajituri
Prajitura cu capsuni

Prajitura cu capsuni

Ouale se separa (albusuri si galbenusuri). Galbenusurile se amesteca impreuna cu uleiul. Se stoarce

4 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 6 comentarii
  • Fara foto

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 22 aprilie 2010

    Ca sa mearga treaba mai repede, se pot imbraca biscuiti rotunzi cu aceasta crema, cred, ce zici ICE?

  • Fara foto

    ICE (Chef de cuisine) , 31 martie 2010

    Multumesc! Pup!

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 16 martie 2010

    Minunat!

    • Fara foto

      ICE (Chef de cuisine) , 24 februarie 2010

      Multumesc fetelor!

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 28 ianuarie 2010

      un deliciu...

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 12 ianuarie 2010

      Cred ca e un deliciu

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h 5 min

1 vot

Ingrediente

  • Pentru fursecuri:
  • 100 gr faina
  • un varf cutit praf de copt
  • 2 linguri zahar
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 60 gr margarina Rama Maestro
  • Ingrediente pentru crema de iaurt:
  • 1 plic gelatina alba
  • 300 gr iaurt
  • 50 gr zahar
  • 1 plic zahar vanilat
  • 2 linguri zeama de lamaie
  • 125 ml lapte
  • un kiwi
  • ananas
  • grapefruit
  • o lingura cacao

Raporteaza reteta

Retete
de ICE
Salata cu sunca si ou

Salata cu sunca si ou

Salata verde se spala frunza cu frunza, in jet de apa rece. La fel si restul legumelor. Se taie sau

0 voturi    6 comentarii
20 min
Salate reci
Reţetă de preparare a papanaşilor

Reţetă de preparare a papanaşilor

Reţetă de preparare a papanaşilor Ouale se bat un pic cu cele 10 gr de zahar, coaja de lamaie

13 voturi    5 comentarii
1h 15 min
Prajituri
Cartofi taranesti

Cartofi taranesti

Se pun cartofii la fiet, taiati in felii mari si groase. Intr-o tigaie de teflon caliti ceapa, iar

15 voturi    9 comentarii
50 min
Mancaruri cu carne

burdulea maria elena (Chef de cuisine)

Ca sa mearga treaba mai repede, se pot imbraca biscuiti rotunzi cu aceasta crema, cred, ce zici ICE?

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Clafoutis cu cirese Clafoutis cu cirese

Pastram ingredientele la temperatura camerei.   Se amesteca faina cu sare, praf de copt, zahar, peste faina se adauga

0 voturi    0 comentarii
1h 10 min
Dulciuri diverse
Amandine Amandine

Separa albusurile de galbenusuri. Bate albusurile spuma, adauga zaharul, apoi galbenusurile unul cate unul, iar la final faina cernuta

35 voturi    10 comentarii
1h 30 min
Prajituri
Tiramisu rețeta originală