autor:

Daniela_Gherca

» » , Dulciuri diverse, Prajituri

Tarta cu cirese si crema de branza

Autor: Daniela_Gherca (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 30 iulie 2017

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Daniela_Gherca (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 30 iulie 2017

Ingrediente
Pentru aluat:, 80 g unt, 75 g zahar, 1 ou, 200 g faina, 1/2 plic praf de copt, Pentru umplutura de cirese, 1 borcan de compot de cirese 400 g, 2 linguri de zahar, 2 linguri amidon de porumb, Pentru crema de deasupra:, 2 oua, un praf de sare, 80 g zahar, 400 g crema de branza (eu am folosit gervita), 1 plic zahar vanilat, esenta de vanilie, 3 linguri ulei, 130 g faina, 1 lingurita rasa praf de copt

Dificultate: Redusa Timp: 1h

2 voturi

Mod de preparare

Pentru aluat:

Intr-un bol, adaugam toate ingredientele si le amestecam cu mana pana obtinem un aluat care sa nu se lipeasca si sa fie elastic.



Pentru umplutura:



Intr-un ibric marisor, adaugam tot compotul din borcan, cu tot cu cirese, impreuna cu zaharul si lasam pe foc 8-10 minute. Adaugam si amidonul dizolvat in 3 linguri apa rece si mai lasam sa fiarba la foc mic, amestecand continuu pana cand apa de la compot s-a ingrosat.

Dam deoparte si lasam sa se raceasca complet.



Pentru crema:

Separam ouale, albusurile le batem spuma cu un praf de sare, pe urma adaugam zaharul, cand s-a dizolvat, adaugam si galbenusurile, pe rand. In aluatul obtinut adaugam crema de branza, zaharul vanilat, esenta de vanilie si uleiul, mixam si la final adaugam faina cu praful de copt. Amestecam din nou pana obtinem un aluat omogen.

Intr-o tava de tarta (28cm) unsa cu unt pe toata suprafata am intins aluatul (si pe margini), pe urma am pus umplutura de cirese si deasupra am adaugat crema de branza. Nivelam usor si dam tava la cuptorul incins pentru cca.1 ora sau pana se rumeneste frumos deasupra.

Cand este gata, lasam sa se raceasca complet, apoi o pudram cu zahar pudra.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu cirese si crema de branza" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Prajitura cu capsuni si bezea

Prajitura cu capsuni si bezea

Amestecam zaharul cu galbenusurile, adaugam untul,smantana si restul ingredientelor. Se obtine o

38 voturi    27 comentarii
1h
Prajituri
Prajitura mea de Halloween

Prajitura mea de Halloween

Incepem asa: pentru un blat folosim: 4 galbenusuri amestecate cu 4 linguri de zahar si 6 linguri

1 vot    1 comentariu
1h
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii

Dificultate

Redusa

Timp

1h

2 voturi

Ingrediente

  • Pentru aluat:
  • 80 g unt
  • 75 g zahar
  • 1 ou
  • 200 g faina
  • 1/2 plic praf de copt
  • Pentru umplutura de cirese
  • 1 borcan de compot de cirese 400 g
  • 2 linguri de zahar
  • 2 linguri amidon de porumb
  • Pentru crema de deasupra:
  • 2 oua
  • un praf de sare
  • 80 g zahar
  • 400 g crema de branza (eu am folosit gervita)
  • 1 plic zahar vanilat
  • esenta de vanilie
  • 3 linguri ulei
  • 130 g faina
  • 1 lingurita rasa praf de copt

Raporteaza reteta

Retete
de Daniela_Gherca
Toba de pui

Toba de pui

Taiem pulpele si pieptul fasii lungi si subtiri le condimendam cu boia dulce, usturoi granule( se

21 voturi    3 comentarii
1h
Retete de Pasti
Tort la metru cu glazura de lamaie

Tort la metru cu glazura de lamaie

Pentru aluat: Separam ouale, batem albusurile cu praful de sare si zaharul, adaugam treptat cate

11 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Torturi
Drob de pui

Drob de pui

Am pus la fiert inimile si pipotele in apa rece cu sare, intre timp le-am spumat si cand au fiert

10 voturi    2 comentarii
2h
Retete de Pasti
Retete

din Prajituri

Pandispan zebra cu nectarine Pandispan zebra cu nectarine

Bați albușurile spumă tare împreună cu zahărul și praful de sare ,apoi adaugi pe rând galbenusurile, mixând

3 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Strudel cu visine si zmeura Strudel cu visine si zmeura

Incepeti cu pregatirea umpluturii, ca sa aiba timp sa se raceasca. Visinele spalate, le curatati de codite, scoateti samburii. Zmeura

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Prajitura cu mere