Tarta cu cirese si crema de branza

Intr-un bol, adaugam toate ingredientele si le amestecam cu mana.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa
Tarta cu cirese si crema de branza

Ingrediente

  • Pentru aluat:
  • 80 g unt
  • 75 g zahar
  • 1 ou
  • 200 g faina
  • 1/2 plic praf de copt
  • Pentru umplutura de cirese
  • 1 borcan de compot de cirese 400 g
  • 2 linguri de zahar
  • 2 linguri amidon de porumb
  • Pentru crema de deasupra:
  • 2 oua
  • un praf de sare
  • 80 g zahar
  • 400 g crema de branza (eu am folosit gervita)
  • 1 plic zahar vanilat
  • esenta de vanilie
  • 3 linguri ulei
  • 130 g faina
  • 1 lingurita rasa praf de copt

Mod de preparare

Pentru aluat:

Intr-un bol, adaugam toate ingredientele si le amestecam cu mana pana obtinem un aluat care sa nu se lipeasca si sa fie elastic.

Pentru umplutura:

Intr-un ibric marisor, adaugam tot compotul din borcan, cu tot cu cirese, impreuna cu zaharul si lasam pe foc 8-10 minute. Adaugam si amidonul dizolvat in 3 linguri apa rece si mai lasam sa fiarba la foc mic, amestecand continuu pana cand apa de la compot s-a ingrosat.

Dam deoparte si lasam sa se raceasca complet.

Pentru crema:

Separam ouale, albusurile le batem spuma cu un praf de sare, pe urma adaugam zaharul, cand s-a dizolvat, adaugam si galbenusurile, pe rand. In aluatul obtinut adaugam crema de branza, zaharul vanilat, esenta de vanilie si uleiul, mixam si la final adaugam faina cu praful de copt. Amestecam din nou pana obtinem un aluat omogen.

Intr-o tava de tarta (28cm) unsa cu unt pe toata suprafata am intins aluatul (si pe margini), pe urma am pus umplutura de cirese si deasupra am adaugat crema de branza. Nivelam usor si dam tava la cuptorul incins pentru cca.1 ora sau pana se rumeneste frumos deasupra.

Cand este gata, lasam sa se raceasca complet, apoi o pudram cu zahar pudra.

 

Comentarii

Acest articol nu are comentarii. Fii primul care comentează!

Adaugă comentariu

Prajitura cu piscoturi, crema de lamaie si zmeura

Prajitura cu piscoturi, crema de lamaie si zmeura

Crema de lamaie: Intr-un vas de inox spargeti ouale.

Prajitura cu piscoturi, crema de lamaie si zmeura
Shakshuka cu oua de prepelita si mozzarella

Shakshuka cu oua de prepelita si mozzarella

Incingi o tigaie neaderenta, adaugi uleiul de masline si ceapa taiata cubulete peste care presari putina sare.

Shakshuka cu oua de prepelita si mozzarella
Omleta la cuptor, cu cartofi

Omleta la cuptor, cu cartofi

Omleta la cuptor, cu cartofi