autor:

Daniela_Gherca

» » , Dulciuri diverse, Prajituri

Tarta cu cirese si crema de branza

Autor: Daniela_Gherca (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 30 iulie 2017

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Daniela_Gherca (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 30 iulie 2017

Ingrediente
Pentru aluat:, 80 g unt, 75 g zahar, 1 ou, 200 g faina, 1/2 plic praf de copt, Pentru umplutura de cirese, 1 borcan de compot de cirese 400 g, 2 linguri de zahar, 2 linguri amidon de porumb, Pentru crema de deasupra:, 2 oua, un praf de sare, 80 g zahar, 400 g crema de branza (eu am folosit gervita), 1 plic zahar vanilat, esenta de vanilie, 3 linguri ulei, 130 g faina, 1 lingurita rasa praf de copt

Dificultate: Redusa Timp: 1h

1 vot

Mod de preparare

Pentru aluat:

Intr-un bol, adaugam toate ingredientele si le amestecam cu mana pana obtinem un aluat care sa nu se lipeasca si sa fie elastic.



Pentru umplutura:



Intr-un ibric marisor, adaugam tot compotul din borcan, cu tot cu cirese, impreuna cu zaharul si lasam pe foc 8-10 minute. Adaugam si amidonul dizolvat in 3 linguri apa rece si mai lasam sa fiarba la foc mic, amestecand continuu pana cand apa de la compot s-a ingrosat.

Dam deoparte si lasam sa se raceasca complet.



Pentru crema:

Separam ouale, albusurile le batem spuma cu un praf de sare, pe urma adaugam zaharul, cand s-a dizolvat, adaugam si galbenusurile, pe rand. In aluatul obtinut adaugam crema de branza, zaharul vanilat, esenta de vanilie si uleiul, mixam si la final adaugam faina cu praful de copt. Amestecam din nou pana obtinem un aluat omogen.

Intr-o tava de tarta (28cm) unsa cu unt pe toata suprafata am intins aluatul (si pe margini), pe urma am pus umplutura de cirese si deasupra am adaugat crema de branza. Nivelam usor si dam tava la cuptorul incins pentru cca.1 ora sau pana se rumeneste frumos deasupra.

Cand este gata, lasam sa se raceasca complet, apoi o pudram cu zahar pudra.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu cirese si crema de branza" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Placinta dobrogeana  cu dovleac

Placinta dobrogeana cu dovleac

Aluatul se imparte in 5 bucati.Fiecare bucata se framanta din nou cateva minute. Se intinde ca o

36 voturi    26 comentarii
1h 30 min
Prajituri
Tarta cu fructe de vara

Tarta cu fructe de vara

In primul rand se face coca pentru blatul de tarta astfel: 200 gr unt lasat la temperatura camerei

23 voturi    12 comentarii
50 min
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h

1 vot

Ingrediente

  • Pentru aluat:
  • 80 g unt
  • 75 g zahar
  • 1 ou
  • 200 g faina
  • 1/2 plic praf de copt
  • Pentru umplutura de cirese
  • 1 borcan de compot de cirese 400 g
  • 2 linguri de zahar
  • 2 linguri amidon de porumb
  • Pentru crema de deasupra:
  • 2 oua
  • un praf de sare
  • 80 g zahar
  • 400 g crema de branza (eu am folosit gervita)
  • 1 plic zahar vanilat
  • esenta de vanilie
  • 3 linguri ulei
  • 130 g faina
  • 1 lingurita rasa praf de copt

Raporteaza reteta

Retete
de Daniela_Gherca
Toba de pui

Toba de pui

Taiem pulpele si pieptul fasii lungi si subtiri le condimendam cu boia dulce, usturoi granule( se

18 voturi    3 comentarii
1h
Retete de Pasti
Tort la metru cu glazura de lamaie

Tort la metru cu glazura de lamaie

Pentru aluat: Separam ouale, batem albusurile cu praful de sare si zaharul, adaugam treptat cate

9 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Torturi
Drob de pui

Drob de pui

Am pus la fiert inimile si pipotele in apa rece cu sare, intre timp le-am spumat si cand au fiert

9 voturi    1 comentariu
2h
Retete de Pasti
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Amandine Amandine

Separa albusurile de galbenusuri. Bate albusurile spuma, adauga zaharul, apoi galbenusurile unul cate unul, iar la final faina cernuta

35 voturi    10 comentarii
1h 30 min
Prajituri
Tarta cu mere caramelizate si frisca Tarta cu mere caramelizate si frisca

O reteta pentru familie si prieteni in care bineinteles ca am pus ingredientul secret dragoste. Am inceput cu zaharul caramelizat.

0 voturi    0 comentarii
45 min
Dulciuri diverse
Prajitura cu foi si crema caramel