Se bate frisca pana se intareste bine.
Se pastreaza putina intr-un pahar pentru ornat la final. Se adauga iaurtul, o parte din fructe maruntite si gelatina.
Gelatina se pregateste astfel: pliculetele se amesteca cu 15 linguri de apa sau zeama de fructe si se lasa asa 2 minute pana dispare lichidul.
Apoi se pune la foc mic si se amesteca continuu pana se topeste bine.
Nu se fierbe, trebuie sa atinga maxim temperatura la care suporta degetul.
Se ia de pe foc si se adauga la compozitia de tort.
Se amesteca bine si toata compozitia si se toarna in cratita gata imbracata cu fructe.
La final se adauga piscoturi putin inmuiate in zeama de fructe sau apa.
Se pune un capac la cratita si se da la frigider pana a doua zi.
Se scoate din frigider, se asaza un platou in locul capacului si se intoarce cratita. Se ridica si apoi se indeparteaza folia.
Se poarte orna cu frisca dupa preferinta.
Reteta de mancare de stevie. Mancare de stevie reteta simpla si delicioasa. Cum se face mancarea de stevie. Retete cu stevie.
Mancare de stevieReteta de salata de cartofi cu smantana. Salata de cartofi cu smantana si usturoi reteta simpla. Retete de salata de cartofi....
Salata de cartofi cu smantanaDaca iubiti ciocolata, nu aveti cum sa nu iubiti si aceste briose. De fapt, daca va plac chestiile insiropate, cu creme, e...
Desert briose cu ciocolata si nessRetete dietetice
Evantai de vinete cu rosii la cuptor
Comentarii