Se bate frisca pana se intareste bine.
Se pastreaza putina intr-un pahar pentru ornat la final. Se adauga iaurtul, o parte din fructe maruntite si gelatina.
Gelatina se pregateste astfel: pliculetele se amesteca cu 15 linguri de apa sau zeama de fructe si se lasa asa 2 minute pana dispare lichidul.
Apoi se pune la foc mic si se amesteca continuu pana se topeste bine.
Nu se fierbe, trebuie sa atinga maxim temperatura la care suporta degetul.
Se ia de pe foc si se adauga la compozitia de tort.
Se amesteca bine si toata compozitia si se toarna in cratita gata imbracata cu fructe.
La final se adauga piscoturi putin inmuiate in zeama de fructe sau apa.
Se pune un capac la cratita si se da la frigider pana a doua zi.
Se scoate din frigider, se asaza un platou in locul capacului si se intoarce cratita. Se ridica si apoi se indeparteaza folia.
Se poarte orna cu frisca dupa preferinta.

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii