Tort cu fructe

Timp pregatire
75 minute
Complexitate
redusa
Tort cu fructe

Ingrediente

  • 1 l frisca lichida
  • 4 plicuri gelatina
  • 10 piscoturi,
  • fructe de sezon
  • 1 iaurt mare (de preferat cu fructe)
  • putina apa

Mod de preparare

Se bate frisca pana se intareste bine.

Se pastreaza putina intr-un pahar pentru ornat la final. Se adauga iaurtul, o parte din fructe maruntite si gelatina.

Gelatina se pregateste astfel: pliculetele se amesteca cu 15 linguri de apa sau zeama de fructe si se lasa asa 2 minute pana dispare lichidul.

Apoi se pune la foc mic si se amesteca continuu pana se topeste bine.

Nu se fierbe, trebuie sa atinga maxim temperatura la care suporta degetul.

Se ia de pe foc si se adauga la compozitia de tort.

Se amesteca bine si toata compozitia si se toarna in cratita gata imbracata cu fructe.

La final se adauga piscoturi putin inmuiate in zeama de fructe sau apa.

Se pune un capac la cratita si se da la frigider pana a doua zi.

Se scoate din frigider, se asaza un platou in locul capacului si se intoarce cratita. Se ridica si apoi se indeparteaza folia.

Se poarte orna cu frisca dupa preferinta.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Mucenici moldovenesti

Mucenici moldovenesti

Mucenici moldovenesti
Ciorba de vacuta cu tarhon

Ciorba de vacuta cu tarhon

Ciorba de vacuta cu tarhon
Orez cu lapte

Orez cu lapte

Reteta de orez cu lapte. Orez cu lapte reteta simpla si rapida. Retete de deserturi cu orez. Retete rapide.

Orez cu lapte
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise