Blatul: se bat albusurile de la 6 oua. Cand sunt tari albusurile, se adauga 300 gr. zahar treptat, continunad sa se bata. Dupa incorporarea zaharului, se adauga galbenusurile si se amesteca usor sa se incorporeze. In continuare se adauga cate o lingura de faina si se amesteca apoi o lingura de apa si se ameseca din nou. Se continua in acest fel pana se adauga toate cele 10 linguri de apa si toata faina. Se amesteca usor si de sus in jos, altfel albusele lasa aerul sa iasa si blatul nu va creste frumos. Blatul se pune intr-o tava dreptunghiulara tapetata cu faina si se da la copt. Cuptorul va fi de la inceput bine incalzit si la foc tare, pana creste putin blatul apoi se da la foc potrivit. Cuptorul nu se deschide inainte de 25 de min altfel blatul se lasa.

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii