Pregatim blatul:
Separam albusurile de galbenusuri, le batem spuma cu un praf de sare, adaugam apoi zaharul in ploaie, scortisoara, coaja rasa de lamaie, uleiul si apoi faina amestecata cu praful de copt, omogenizam bine compozitia.
Tapetam o forma cu hartie de copt si turnam compozitia in ea, dam la cuptor aprox. 10-15 min.
Intre timp pregatim merele:
Le decojim si le taiem cubulete mici, apoi il punem la fiert in sucul de mere, sucul de lamaie si zaharul si lasam pana se inmoaie marul.
Dupa care le punem la scurs intr-o strecuratoare.
Pregatim crema:
Batem galbenusurile cu zaharul, adaugam laptele, apoi punem compozitia rezultata la foc mic pana se ingroasa mestecand continuu.
Mixam frisca.
Pregatim gelatina conform instructiunilor de pe pachet, apoi o turnam peste crema amestecata cu frisca si dam 5-10 minute la rece.
Blatul il taiem in 2.
Eu am facut 2 tortulete, unul pentru noi si unul pentru soacra mea cu ocazia zilei de 1 Martie, insa voi puteti face unul singur si o sa va iasa mai inalt.
Turnam crema peste blatul insiropat cu zeama in care au fiert merele, apoi punem un strat de crema, merele si iar un strat de crema.
Ornam cu frisca si jeleuri.

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii