autor:

LAVINIA ARDELEAN

» » Torturi

Tort Dobos

Autor: LAVINIA ARDELEAN (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 16 august 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: LAVINIA ARDELEAN (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 16 august 2011

Ingrediente
foi: 8 oua, 8 linguri de apa, 12 ling.zahar, 12 ling. faina, praf de copt., crema: 4 oua,10 linguri de zahar, 50 gr.ciocolata, 3 ling.cacao, un pachet de margarina, , glazura: 100 gr.zahar.

Dificultate: Medie Timp: 2h 30 min

3 voturi

Mod de preparare

am batut blat din 2 albuse si o lingura de apa apoi am adaugat 3 linguri de zahar ,galbenusele ,faina si putin praf de copt,am impartit compozitia pe doua foi de copt de diametrul de 26 cm.Din toata compozitia am facut 8 foi. Pentru crema am batut ouale intregi pe baie de aburi cu zaharul pana s-a topit apoi am adaugat ciocolata rasa si cacaua. Crema se lasa la rece,margarina se freaca spuma apoi se adauga crema tot cate o lingura amestecand bine. Se topeste zaharul la foc mic. O foaie se taie felii apoi se pune zaharul si se intinde repede sa nu se intareasca. Foile se intercaleaza cu crema apoi se pune si ultima foaie taiata felii,se poate orna dupa dorinta.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Dobos" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Tort Dobos cu ursuleti

Tort Dobos cu ursuleti

Ursuletii i-am facut din compozitie de salam de biscuiti. Biscuitii i-am macinat cu cacao si nuca.

11 voturi    3 comentarii
3h
Prajituri
Casuța construită pe tort Doboș cu ness și ciocolată

Casuța construită pe tort Doboș cu ness și ciocolată

Foile de Doboș: Se separa ouale. Gălbenusurile se mixeaza bine cu 15 linguri cu zahăr pana

5 voturi    5 comentarii
4h
Torturi

Recomandari pentru tine si casa ta

Promo clipper set

- 20 %
199.99 lei
159.99 lei

Perie cu aer cald 600W

- 20 %
269.99 lei
215.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

2h 30 min

3 voturi

Ingrediente

  • foi: 8 oua
  • 8 linguri de apa
  • 12 ling.zahar
  • 12 ling. faina
  • praf de copt.
  • crema: 4 oua,10 linguri de zahar
  • 50 gr.ciocolata
  • 3 ling.cacao
  • un pachet de margarina
  • glazura: 100 gr.zahar.

Raporteaza reteta

Retete
de LAVINIA ARDELEAN
Prajitura cu crema capuccino

Prajitura cu crema capuccino

blat 1: se bat albusele spuma, se adauga zaharul, faina si nuca de cocos. Se unge o tava bine si

1 vot    1 comentariu
2h
Prajituri
Tort cu fructe

Tort cu fructe

6 galbenusuri se freaca spuma cu 250 gr. zahar separat gelatina se pune la inmuiat in apa calduta.

4 voturi    10 comentarii
2h
Torturi
TORT DE CIOCOLATA

TORT DE CIOCOLATA

Blat.se bat albusele bine apoi se adauga tot cate 2 ling.zahar se adauga galbenusele apoi nuca,faina

2 voturi    5 comentarii
2h
Torturi
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Torturi

Tort Diplomat Tort Diplomat

Gelatina se pune într-o ceaşcă împreună cu zeama de compot, să se umfle minimum 10 minute. Se separă ouăle. Gălbenuşurile

0 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Tort inteligent cu jeleu de fructe Tort inteligent cu jeleu de fructe

Se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se mixeaza cu un praf de sare. apoi cu jumatate din cantitatea de zahar pana se intareste

0 voturi    0 comentarii
50 min
Dulciuri diverse
Tort cu mere crude