autor:

LAVINIA ARDELEAN

» » Torturi

Tort Dobos

Autor: LAVINIA ARDELEAN (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 16 august 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: LAVINIA ARDELEAN (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 16 august 2011

Ingrediente
foi: 8 oua, 8 linguri de apa, 12 ling.zahar, 12 ling. faina, praf de copt., crema: 4 oua,10 linguri de zahar, 50 gr.ciocolata, 3 ling.cacao, un pachet de margarina, , glazura: 100 gr.zahar.

Dificultate: Medie Timp: 2h 30 min

3 voturi

Mod de preparare

am batut blat din 2 albuse si o lingura de apa apoi am adaugat 3 linguri de zahar ,galbenusele ,faina si putin praf de copt,am impartit compozitia pe doua foi de copt de diametrul de 26 cm.Din toata compozitia am facut 8 foi. Pentru crema am batut ouale intregi pe baie de aburi cu zaharul pana s-a topit apoi am adaugat ciocolata rasa si cacaua. Crema se lasa la rece,margarina se freaca spuma apoi se adauga crema tot cate o lingura amestecand bine. Se topeste zaharul la foc mic. O foaie se taie felii apoi se pune zaharul si se intinde repede sa nu se intareasca. Foile se intercaleaza cu crema apoi se pune si ultima foaie taiata felii,se poate orna dupa dorinta.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Dobos" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Tort Dobos (mic)

Tort Dobos (mic)

Intr-un bol mixam sau batem cu un tel albusurile cu un varf de sare. Adaugam zaharul si mixam pana

15 voturi    7 comentarii
3h 30 min
Torturi
Tort Dobos

Tort Dobos

In primul rand scoatem untul sa stea la temperatura camerei, si decupam cate sase foi rotunde,de

8 voturi    3 comentarii
3h
Torturi

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 28 %
249.99 lei
179.99 lei

Blender Monterrey White

- 23 %
299.99 lei
229.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

2h 30 min

3 voturi

Ingrediente

  • foi: 8 oua
  • 8 linguri de apa
  • 12 ling.zahar
  • 12 ling. faina
  • praf de copt.
  • crema: 4 oua,10 linguri de zahar
  • 50 gr.ciocolata
  • 3 ling.cacao
  • un pachet de margarina
  • glazura: 100 gr.zahar.

Raporteaza reteta

Retete
de LAVINIA ARDELEAN
Prajitura cu crema capuccino

Prajitura cu crema capuccino

blat 1: se bat albusele spuma, se adauga zaharul, faina si nuca de cocos. Se unge o tava bine si

1 vot    1 comentariu
2h
Prajituri
Tort cu fructe

Tort cu fructe

6 galbenusuri se freaca spuma cu 250 gr. zahar separat gelatina se pune la inmuiat in apa calduta.

4 voturi    10 comentarii
2h
Torturi
TORT DE CIOCOLATA

TORT DE CIOCOLATA

Blat.se bat albusele bine apoi se adauga tot cate 2 ling.zahar se adauga galbenusele apoi nuca,faina

2 voturi    5 comentarii
2h
Torturi
Adauga reteta
Retete

din Torturi

Tort cu ciocolata si caise Tort cu ciocolata si caise

Se topeste ciocolata si se incorporeaza cate putin, untul. Se lasa sa se raceasca. Se mixeaza albusurile cu un praf de sare, apoi cu

0 voturi    0 comentarii
40 min
Dulciuri diverse
Tort cu jeleu de zmeura si crema mascarpone Tort cu jeleu de zmeura si crema mascarpone

Blatul: Untul la temperatura camerei se mixeaza impreuna cu zaharul pudra. Se adauga pe rand, cate un ou, mixand bine dupa fiecare.

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Dulciuri diverse
tort cu crema de sampanie