Galbenusurile cu zaharul, coaja si zeama de la o lamiie se freaca pina se obtine o crema. Se adauga albusurile batute spuma si faina putin cite putin, amestecind incet.
Din aluatul obtinut se fac zece foi subtiri cit muchia unui cutit si se coc intr-o tava dreptunghiulara, unsa cu unt.
Cind toate foile sint coapte si racite, se ung cu crema, se asaza unele peste altele si se glaseaza cu zahar ars sau cu aceeasi crema.
Pentru crema, intr-o cratita asezata in apa clocotita pe foc, se bat cu telul ouale intregi cu zaharul, pina cind se ingroasa. Se ia de pe foc si se adauga ciocolata amestecata si incalzita cu patru linguri de apa si untul. Se freaca totul bine pina se raceste.
Se ung foile cu aceasta crema.

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii