autor:

Fara foto

» » Torturi

"Dobos" tort

Autor: NICOLETA MIRELA BUZICA (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 24 iunie 2008

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: NICOLETA MIRELA BUZICA (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 24 iunie 2008

Ingrediente
BLAT:10oua,200g zahar,1lamaie,120g faina CREMA:250g unt, ciocolata, lingura cacao,6 oua,250g zahar

Dificultate: Medie Timp: 45 min

3 voturi

Mod de preparare

BLAT:10galbenusuri se freaca foarte tare cu zaharul, coaja si zeama de lamaie pana ce amestecul devine o crema spumoasa(de preferat cu mixerul)Se adauga apoi albusurile batute spuma tare si faina alternand cu albusurile. Se fac 10 foi care se coc pe rand pe fundul formei de tort pusa pe gratarul din cuptor. CREMA: Se topeste ciocolata si cacaua pe foc in 3 linguri de apa, si se amesteca cate putin in untul frecat spuma. Separat se bat ouale intregi cu zaharul, pe foc mic, pana ce amestecul devine ca o crema groasa.Cu aceasta crema se umplu foile,se suprapun si se opreste o parte din crema pentru uns tortul deasupra. Se poate orna cu frisca
Daca ti-a placut reteta noastra ""Dobos" tort" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Tort Dobos cu alune de padure

Tort Dobos cu alune de padure

Pentru aluat 1. Incalzeste cuptorul la 180ᵒC.Tapeteaza cu foaie de copt 4 tavi dreptunghiulare

20 voturi    10 comentarii
3h
Torturi
Tort dobos

Tort dobos

Blaturi: Cele 10 galbenusuri se freaca foarte bine cu sarea, vanilia, coaja si zeama de lamaie si

67 voturi    14 comentarii
3h 40 min
Prajituri

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

45 min

3 voturi

Ingrediente

  • BLAT:10oua,200g zahar,1lamaie,120g faina CREMA:250g unt, ciocolata, lingura cacao,6 oua,250g zahar

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Torturi

Tort cu ciocolata si menta Tort cu ciocolata si menta

Se piseaza biscuitii in blender, se adauga untul, se amesteca, apoi se rastoarna in forma de tort de 22 cm diametru, iar dupa ce s-a

0 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Dulciuri diverse
Deliciu cu mascarpone, pere si caramel Deliciu cu mascarpone, pere si caramel

Perele le curatam de coaja si le taiem in jumatati, apoi fiecare jumatate in felii subtiri. Le punem intr-o tigaie cu scortisoara, cuisoarele,

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse
Cheesecake ornat cu coacaze si macarons