autor:

Fara foto

» » Torturi

"Dobos" tort

Autor: NICOLETA MIRELA BUZICA (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 24 iunie 2008

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: NICOLETA MIRELA BUZICA (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 24 iunie 2008

Ingrediente
BLAT:10oua,200g zahar,1lamaie,120g faina CREMA:250g unt, ciocolata, lingura cacao,6 oua,250g zahar

Dificultate: Medie Timp: 45 min

3 voturi

Mod de preparare

BLAT:10galbenusuri se freaca foarte tare cu zaharul, coaja si zeama de lamaie pana ce amestecul devine o crema spumoasa(de preferat cu mixerul)Se adauga apoi albusurile batute spuma tare si faina alternand cu albusurile. Se fac 10 foi care se coc pe rand pe fundul formei de tort pusa pe gratarul din cuptor. CREMA: Se topeste ciocolata si cacaua pe foc in 3 linguri de apa, si se amesteca cate putin in untul frecat spuma. Separat se bat ouale intregi cu zaharul, pe foc mic, pana ce amestecul devine ca o crema groasa.Cu aceasta crema se umplu foile,se suprapun si se opreste o parte din crema pentru uns tortul deasupra. Se poate orna cu frisca
Daca ti-a placut reteta noastra ""Dobos" tort" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Tort Dobos cu ursuleti

Tort Dobos cu ursuleti

Ursuletii i-am facut din compozitie de salam de biscuiti. Biscuitii i-am macinat cu cacao si nuca.

10 voturi    3 comentarii
3h
Prajituri
Tort Dobos

Tort Dobos

Prepararea cremei: Am fiert zaharul cu 50 ml apa, apoi am lasat sa se racoreasca. Untul l-am frecat

40 voturi    22 comentarii
2h
Torturi

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 20 %
499.99 lei
399.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

45 min

3 voturi

Ingrediente

  • BLAT:10oua,200g zahar,1lamaie,120g faina CREMA:250g unt, ciocolata, lingura cacao,6 oua,250g zahar

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Retete

din Torturi

Tort cu ciocolata si caise Tort cu ciocolata si caise

Se topeste ciocolata si se incorporeaza cate putin, untul. Se lasa sa se raceasca. Se mixeaza albusurile cu un praf de sare, apoi cu

0 voturi    0 comentarii
40 min
Dulciuri diverse
Tort cu jeleu de zmeura si crema mascarpone Tort cu jeleu de zmeura si crema mascarpone

Blatul: Untul la temperatura camerei se mixeaza impreuna cu zaharul pudra. Se adauga pe rand, cate un ou, mixand bine dupa fiecare.

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Dulciuri diverse
Tort cu Marzipan