Reteta postata pe: 24 iunie 2008
Ingrediente
BLAT:10oua,200g zahar,1lamaie,120g faina CREMA:250g unt, ciocolata,1 lingura cacao,6 oua,250g zahar
Dificultate: Medie | Timp: 45 min
Mod de preparare
BLAT:10galbenusuri se freaca foarte tare cu zaharul, coaja si zeama de lamaie pana ce amestecul devine o crema spumoasa(de preferat cu mixerul)Se adauga apoi albusurile batute spuma tare si faina alternand cu albusurile. Se fac 10 foi care se coc pe rand pe fundul formei de tort pusa pe gratarul din cuptor. CREMA: Se topeste ciocolata si cacaua pe foc in 3 linguri de apa, si se amesteca cate putin in untul frecat spuma. Separat se bat ouale intregi cu zaharul, pe foc mic, pana ce amestecul devine ca o crema groasa.Cu aceasta crema se umplu foile,se suprapun si se opreste o parte din crema pentru uns tortul deasupra. Se poate orna cu frisca
Daca ti-a placut reteta noastra ""Dobos" tort" nu uita sa-i faci un
review
Foile de Doboș:
Se separa ouale.
Gălbenusurile se mixeaza bine cu 15 linguri cu zahăr pana
Tort Doboș fără coacere (cu biscuiți), ușor de făcut și perfect pentru vara când cuptorul
1 vot
0 comentarii
1h 30 min
Recomandari pentru tine si casa ta
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate