"Dobos" tort

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • BLAT:10oua
  • 200g zahar
  • 1lamaie
  • 120g faina CREMA:250g unt
  • 200g ciocolata
  • 1 lingura cacao
  • 6 oua
  • 250g zahar

Mod de preparare

BLAT:10galbenusuri se freaca foarte tare cu zaharul, coaja si zeama de lamaie pana ce amestecul devine o crema spumoasa(de preferat cu mixerul)Se adauga apoi albusurile batute spuma tare si faina alternand cu albusurile. Se fac 10 foi care se coc pe rand pe fundul formei de tort pusa pe gratarul din cuptor. CREMA: Se topeste ciocolata si cacaua pe foc in 3 linguri de apa, si se amesteca cate putin in untul frecat spuma. Separat se bat ouale intregi cu zaharul, pe foc mic, pana ce amestecul devine ca o crema groasa.Cu aceasta crema se umplu foile,se suprapun si se opreste o parte din crema pentru uns tortul deasupra. Se poate orna cu frisca

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tort Diplomat

Tort Diplomat

Reteta de tort Diplomat. Cum faci acasa cel mai bun tort Diplomat.

Tort Diplomat
Varza a la Cluj

Varza a la Cluj

Varza a la Cluj. Puteti sa folositi si varza dulce. Daca folositi varza murata, gustati-o sa nu fie prea sarata, daca estem...

Varza a la Cluj
Coșulețe aperitiv din bacon cu salată de fasole albă și maioneză

Coșulețe aperitiv din bacon cu salată de fasole albă și maioneză

Coșulețe aperitiv din bacon cu salată de fasole albă și maioneză
Parteneri
Desert briose cu ciocolata si ness
Bucataras.RO

Desert briose cu ciocolata si ness

Daca iubiti ciocolata, nu aveti cum sa nu iubiti si aceste briose. De fapt, daca va plac chestiile insiropate, cu creme, e...

Desert briose cu ciocolata si ness
Evantai de vinete cu rosii la cuptor
Culinar.RO

Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Retete dietetice

Evantai de vinete cu rosii la cuptor