autor:

Fara foto

» » Prajituri

Dobos

Autor: Angela Opricean (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 28 octombrie 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Angela Opricean (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 28 octombrie 2007

Ingrediente
PENTRU FOI:, 10 linguri ulei, 10 linguri zahar, 1 ou intrg, 1 plic zahar vanilat, 100 ml lapte fierbinte cu care se stinge o lingurita de amoniac, faina cat cuprinde, , PENTRU CREMA:, 4 linguri zahar, 1 pachet margarina Rama, 4 linguri faina, 2 linguri cacao, 3-4 pahare de 100ml. cu lapte, , GLAZURA:, 2 linguri apa, 1 pahar de 100 ml. cu zahar, 2 linguri cu cacao, 2 linguri cu ulei, 1 lingurita cu otet, putina nuca de cocos alba sau colorata sau bombonele colorate (pentru decor)

Dificultate: Redusa Timp: 1h

92 voturi

Mod de preparare


Din ingredientele pt. foi se face un aluat potrivit (care sa se intinda usor). Se imparte in 4-5 parti si se coc pe dosul tavii.



Crema:

Cele 4 linguri de zahar se ard caramel intr-o craticioara.Se adauga margarina si se amesteca pana se topeste. 4 linguri de faina se amesteca cu 2 linguri de cacao si apoi se dezleaga cu 3-4 pahare ,de 100 ml.,cu lapte. Se amesteca cu margarina si se fierbe pana se ingroasa.Asa fierbinta se pune intre foi.Peste foaia de deasuprase pune glazura de cacao.



Glazura:



2 linguri cu apa se pun la fiert intr-o craticioara impreuna cu un pahar de 100ml. ,cu zahar pana se topeste zaharul. Se ia craticioara de pe foc, se adauga 2 linguri cu varf de caco si se amesteca bine,apoi se adauga 2 linguri cu ulei si o lingurita cu otet. Se amesteca bine. Daca mai este nevoie se mai adauga o lingura de apa fierbinte si se unge foaia de deasupra. Se presara cu nuca de cocos sau bombonele colorate.

Daca ti-a placut reteta noastra "Dobos" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Prajitura Dobos

Prajitura Dobos

Din ingredientele pentru foi se face un aluat potrivit( care sa se intinda usor). Se imparte in 5

7 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Prajituri
Tort Dobos cu ursuleti

Tort Dobos cu ursuleti

Ursuletii i-am facut din compozitie de salam de biscuiti. Biscuitii i-am macinat cu cacao si nuca.

10 voturi    3 comentarii
3h
Prajituri

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 12 %
249.99 lei
219.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 4 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    roxana , 04 august 2009

    Faina sa puneti, ca sa nu fie nici moale nici tare la foi. Ca sa nu curga de pe dosul tavii.

  • Fara foto

    carmen , 25 decembrie 2008

    Eu am facut prajitura asta, dar din pacate nu mi-a iesit. Este destul de dificil de facut foile alea.

  • Fara foto

    GABRIELA , 12 octombrie 2008

    Mi se pare destul de buna reteta.

    • CristinaD

      CristinaD (Chef de cuisine) , 24 mai 2008

      o poza :)

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h

92 voturi

Ingrediente

  • PENTRU FOI:
  • 10 linguri ulei
  • 10 linguri zahar
  • 1 ou intrg
  • 1 plic zahar vanilat
  • 100 ml lapte fierbinte cu care se stinge o lingurita de amoniac
  • faina cat cuprinde
  • PENTRU CREMA:
  • 4 linguri zahar
  • 1 pachet margarina Rama
  • 4 linguri faina
  • 2 linguri cacao
  • 3-4 pahare de 100ml. cu lapte
  • GLAZURA:
  • 2 linguri apa
  • 1 pahar de 100 ml. cu zahar
  • 2 linguri cu cacao
  • 2 linguri cu ulei
  • 1 lingurita cu otet
  • putina nuca de cocos alba sau colorata sau bombonele colorate (pentru decor)

Raporteaza reteta

roxana

Faina sa puneti, ca sa nu fie nici moale nici tare la foi. Ca sa nu curga de pe dosul tavii.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Chec marmorat Chec marmorat

Se separa albusurile de galbenusuri, punandu-se fiecare in cate un vas mare de mixer. Se bat albusurile spuma tare, se adauga zeama

0 voturi    0 comentarii
25 min
Dulciuri diverse
Dulce cu curmale Dulce cu curmale

Intr-o tigaie, punem la incalzit curmalele macinate cu zaharul si adaugam si margarina si lasam sa se topeasca impreuna pana devine

0 voturi    0 comentarii
50 min
Dulciuri diverse
Mini patiserie