autor:

Fara foto

» » Prajituri

Dobos

Autor: Angela Opricean (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 28 octombrie 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Angela Opricean (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 28 octombrie 2007

Ingrediente
PENTRU FOI:, 10 linguri ulei, 10 linguri zahar, 1 ou intrg, 1 plic zahar vanilat, 100 ml lapte fierbinte cu care se stinge o lingurita de amoniac, faina cat cuprinde, , PENTRU CREMA:, 4 linguri zahar, 1 pachet margarina Rama, 4 linguri faina, 2 linguri cacao, 3-4 pahare de 100ml. cu lapte, , GLAZURA:, 2 linguri apa, 1 pahar de 100 ml. cu zahar, 2 linguri cu cacao, 2 linguri cu ulei, 1 lingurita cu otet, putina nuca de cocos alba sau colorata sau bombonele colorate (pentru decor)

Dificultate: Redusa Timp: 1h

92 voturi

Mod de preparare


Din ingredientele pt. foi se face un aluat potrivit (care sa se intinda usor). Se imparte in 4-5 parti si se coc pe dosul tavii.



Crema:

Cele 4 linguri de zahar se ard caramel intr-o craticioara.Se adauga margarina si se amesteca pana se topeste. 4 linguri de faina se amesteca cu 2 linguri de cacao si apoi se dezleaga cu 3-4 pahare ,de 100 ml.,cu lapte. Se amesteca cu margarina si se fierbe pana se ingroasa.Asa fierbinta se pune intre foi.Peste foaia de deasuprase pune glazura de cacao.



Glazura:



2 linguri cu apa se pun la fiert intr-o craticioara impreuna cu un pahar de 100ml. ,cu zahar pana se topeste zaharul. Se ia craticioara de pe foc, se adauga 2 linguri cu varf de caco si se amesteca bine,apoi se adauga 2 linguri cu ulei si o lingurita cu otet. Se amesteca bine. Daca mai este nevoie se mai adauga o lingura de apa fierbinte si se unge foaia de deasupra. Se presara cu nuca de cocos sau bombonele colorate.

Daca ti-a placut reteta noastra "Dobos" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Prajitura Dobos

Prajitura Dobos

Din ingredientele pentru foi se face un aluat potrivit( care sa se intinda usor). Se imparte in 5

7 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Prajituri
Dobos

Dobos

Pentru foi se amesteca toate ingredientele si se framanta o coca exact ca la taitei.Se imparte coca

1 vot    3 comentarii
1h 55 min
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

Ultra Sonic Steam

- 31 %
799.99 lei
549.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 4 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    roxana , 04 august 2009

    Faina sa puneti, ca sa nu fie nici moale nici tare la foi. Ca sa nu curga de pe dosul tavii.

  • Fara foto

    carmen , 25 decembrie 2008

    Eu am facut prajitura asta, dar din pacate nu mi-a iesit. Este destul de dificil de facut foile alea.

  • Fara foto

    GABRIELA , 12 octombrie 2008

    Mi se pare destul de buna reteta.

    • CristinaD

      CristinaD (Chef de cuisine) , 24 mai 2008

      o poza :)

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h

92 voturi

Ingrediente

  • PENTRU FOI:
  • 10 linguri ulei
  • 10 linguri zahar
  • 1 ou intrg
  • 1 plic zahar vanilat
  • 100 ml lapte fierbinte cu care se stinge o lingurita de amoniac
  • faina cat cuprinde
  • PENTRU CREMA:
  • 4 linguri zahar
  • 1 pachet margarina Rama
  • 4 linguri faina
  • 2 linguri cacao
  • 3-4 pahare de 100ml. cu lapte
  • GLAZURA:
  • 2 linguri apa
  • 1 pahar de 100 ml. cu zahar
  • 2 linguri cu cacao
  • 2 linguri cu ulei
  • 1 lingurita cu otet
  • putina nuca de cocos alba sau colorata sau bombonele colorate (pentru decor)

Raporteaza reteta

roxana

Faina sa puneti, ca sa nu fie nici moale nici tare la foi. Ca sa nu curga de pe dosul tavii.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Chec rapid de ciocolata si orez expandat Chec rapid de ciocolata si orez expandat

Intr-un bol punem ciocolatile taiate bucati, adaugam margarina taiata bucati-si punem bolul pe o cratita cu apa fierbinte, amestecam

0 voturi    0 comentarii
50 min
Dulciuri diverse
Cremsnit cu foi de pandispan Cremsnit cu foi de pandispan

Intr-un bol batem bine 3 oua cu 3 linguri de zahar si 1 lingurita de zahar vanilat pana compozitia devine spumoasa si mai deschisa

0 voturi    0 comentarii
1h 50 min
Dulciuri diverse
Inghetata cu cafea