autor:

Fara foto

» » Prajituri

Dobos

Autor: Angela Opricean (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 28 octombrie 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Angela Opricean (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 28 octombrie 2007

Ingrediente
PENTRU FOI:, 10 linguri ulei, 10 linguri zahar, 1 ou intrg, 1 plic zahar vanilat, 100 ml lapte fierbinte cu care se stinge o lingurita de amoniac, faina cat cuprinde, , PENTRU CREMA:, 4 linguri zahar, 1 pachet margarina Rama, 4 linguri faina, 2 linguri cacao, 3-4 pahare de 100ml. cu lapte, , GLAZURA:, 2 linguri apa, 1 pahar de 100 ml. cu zahar, 2 linguri cu cacao, 2 linguri cu ulei, 1 lingurita cu otet, putina nuca de cocos alba sau colorata sau bombonele colorate (pentru decor)

Dificultate: Redusa Timp: 1h

92 voturi

Mod de preparare


Din ingredientele pt. foi se face un aluat potrivit (care sa se intinda usor). Se imparte in 4-5 parti si se coc pe dosul tavii.



Crema:

Cele 4 linguri de zahar se ard caramel intr-o craticioara.Se adauga margarina si se amesteca pana se topeste. 4 linguri de faina se amesteca cu 2 linguri de cacao si apoi se dezleaga cu 3-4 pahare ,de 100 ml.,cu lapte. Se amesteca cu margarina si se fierbe pana se ingroasa.Asa fierbinta se pune intre foi.Peste foaia de deasuprase pune glazura de cacao.



Glazura:



2 linguri cu apa se pun la fiert intr-o craticioara impreuna cu un pahar de 100ml. ,cu zahar pana se topeste zaharul. Se ia craticioara de pe foc, se adauga 2 linguri cu varf de caco si se amesteca bine,apoi se adauga 2 linguri cu ulei si o lingurita cu otet. Se amesteca bine. Daca mai este nevoie se mai adauga o lingura de apa fierbinte si se unge foaia de deasupra. Se presara cu nuca de cocos sau bombonele colorate.

Daca ti-a placut reteta noastra "Dobos" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Casuța construită pe tort Doboș cu ness și ciocolată

Casuța construită pe tort Doboș cu ness și ciocolată

Foile de Doboș: Se separa ouale. Gălbenusurile se mixeaza bine cu 15 linguri cu zahăr pana

5 voturi    5 comentarii
4h
Torturi
Dobos

Dobos

Pentru foi se amesteca toate ingredientele si se framanta o coca exact ca la taitei.Se imparte coca

1 vot    3 comentarii
1h 55 min
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

Hair Clipper 41mm

- 20 %
249.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 4 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    roxana , 04 august 2009

    Faina sa puneti, ca sa nu fie nici moale nici tare la foi. Ca sa nu curga de pe dosul tavii.

  • Fara foto

    carmen , 25 decembrie 2008

    Eu am facut prajitura asta, dar din pacate nu mi-a iesit. Este destul de dificil de facut foile alea.

  • Fara foto

    GABRIELA , 12 octombrie 2008

    Mi se pare destul de buna reteta.

    • CristinaD

      CristinaD (Chef de cuisine) , 24 mai 2008

      o poza :)

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h

92 voturi

Ingrediente

  • PENTRU FOI:
  • 10 linguri ulei
  • 10 linguri zahar
  • 1 ou intrg
  • 1 plic zahar vanilat
  • 100 ml lapte fierbinte cu care se stinge o lingurita de amoniac
  • faina cat cuprinde
  • PENTRU CREMA:
  • 4 linguri zahar
  • 1 pachet margarina Rama
  • 4 linguri faina
  • 2 linguri cacao
  • 3-4 pahare de 100ml. cu lapte
  • GLAZURA:
  • 2 linguri apa
  • 1 pahar de 100 ml. cu zahar
  • 2 linguri cu cacao
  • 2 linguri cu ulei
  • 1 lingurita cu otet
  • putina nuca de cocos alba sau colorata sau bombonele colorate (pentru decor)

Raporteaza reteta

roxana

Faina sa puneti, ca sa nu fie nici moale nici tare la foi. Ca sa nu curga de pe dosul tavii.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Prajitura cu caise si zmeura Prajitura cu caise si zmeura

•Ouale se bat energic cu zaharul brun, zaharul vanilinat si un praf de sare. Se adauga alternand uleiul si laptele de cocos. •Dupa

2 voturi    1 comentariu
1h
Dulciuri diverse
Prajitura cu capsuni Prajitura cu capsuni

Aceasta este o prajitura de sezon, pe care o putem prepara fie cu capsuni, fie cu cirese. Eu am folosit capsunile care au dat prajiturii

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse
Placinta cu dovleac