autor:

Piri Piri e Canela

» » , Dulciuri diverse, Spume si creme dulci

Doce da Casa (Desertul Casei)

Autor: Piri Piri e Canela (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Portugalia


    Reteta postata pe: 17 februarie 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Piri Piri e Canela (Chef de cuisine)   
Specific:  

Portugalia


Reteta postata pe: 17 februarie 2011

Ingrediente
1 cutie lapte condensat cca. 400 gr., biscuiti simpli (3-4 biscuiti pt. fiecare portie), cafea tare cca. 200 ml, 1 plic budincã de vanilie, smântânã pt. friscã, Decor:, biscuiti sfãrâmati, biscuiti cu glazurã de ciocolatã

Dificultate: Redusa Timp: 20 min

11 voturi

Mod de preparare

Este un desert care se gãseste în majoritatea restaurantelor si cafenelelor din Portugalia, este foarte ieftin si usor de fãcut iar rezultatul e un deliciu :) Este si preferatul meu.
1)Pregãtim cafeaua si o punem intr-un bol sau farfurie adâncã.
2)Se pregãteste budinca conform instructiunilor de pe plic, se lasã la rãcit. Cãldutã se amestecã cu laptele condensat.
3) Se bate smântâna cu 2 linguri de zahãr, pânã obtinem friscã si se pãstreazã la rece.

4)In cupe pt. înghetatã sau chiar o formã lungã rectangularã, se pun biscuiti dati prin cafea (fiecare pune dupã plac).
Se toarnã budincã peste fiecare, iar un rând de biscuiti dati prin cafea si la urmã frisca.
5)Se decoreazã cu biscuiti sfãrâmati, eu am tãiat în douã câtiva biscuiti cu glazurã si am pus în top.
Poftã bunã!
Daca ti-a placut reteta noastra "Doce da Casa (Desertul Casei)" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Spume si creme dulci
Pudding din paine cu marmelada de portocale

Pudding din paine cu marmelada de portocale

Unge cu unt fiecare felie de paine pe ambele parti.Unge cu cate 1 lingura marmelada de portocale

20 voturi    12 comentarii
1h 30 min
Spume si creme dulci
Mousse de Cãpsuni

Mousse de Cãpsuni

1) Curãtã si spalã bine cãpsunile în apã rece cu putinã sare groasã. Pãstreazã câteva

4 voturi    0 comentarii
35 min
Spume si creme dulci

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 11 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Mirela Dumitrescu , 29 noiembrie 2015

    ARATA FOARTE BINE SI USOR DE FACUT , BRAVO

  • Fara foto

    veronica (Chef de cuisine) , 13 iunie 2014

    de unde ai cumparat laptele condensat si de care? ...eu am gasit o varianta la conserva mica de 250 dar foarte gros si varianta mai lichida ce se gaseste la lidl.

  • Piri Piri e Canela

    Piri Piri e Canela (Chef de cuisine) , 06 martie 2011

    In cazul meu chiar ca imi fac de cap cu dulciurile, pur si simplu uit de dietã!!! sã fie normal? :))

    • Mihaela11

      Mihaela11 (Chef de cuisine) , 05 martie 2011

      Foarte practic si apetisant! Daca ai terminat biscuitii inainte de a face decorul cred ca nu mai putem spera la o cupa!!!!!!!ha ha ha...Trebuie sa te punem la regim ca sa mancam si noi puitn din bunatatile tale????????

    • Piri Piri e Canela

      Piri Piri e Canela (Chef de cuisine) , 22 februarie 2011

      Merçi fetelor!!! Aneta, asa este :) cei de ciocolatã sunt preferati mei, numai 3 biscuiti au mai rãmas pt. decor de restul m-am ocupat eu :)) Altã variantã ar fi sã pui jumãtate de lapte condensat in budincã si cealatã in friscã. Sã-mi zici cum ti-a iesit!

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 20 februarie 2011

      Felicitari si din partea mea!

    • vitan aneta

      vitan aneta (Chef de cuisine) , 19 februarie 2011

      buna ramona,delicioasa aceasta reteta,am auzis de ea dar nu am incercat-o niciodata,dar de data asta am sa incerc,biscuitii simpli pot fi maria,nu?iar aceia cu ciocolata deasupra ptr ornat sunt aceia de la pingo doce?multumesc beij

    • mihai

      mihai (Chef de cuisine) , 18 februarie 2011

      Ramona, ai 5 stele de la mine si Lidia, cat de comentarii, nu stim ce sa mai spunem. Felicitari!

    • Lia Maria

      Lia Maria (Chef de cuisine) , 18 februarie 2011

      Un deliciu yumi,yumi...trebue musai sa-l incerc. Felicitari ! si ms pt desert.*****

    • Adriana K.D.

      Adriana K.D. (Chef de cuisine) , 18 februarie 2011

      Simplu si tare gustos!*****

    • Camelia Grosu

      Camelia Grosu (Chef de cuisine) , 18 februarie 2011

      Mi-e asa de pofta de desertul tau....

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

20 min

11 voturi

Ingrediente

  • 1 cutie lapte condensat cca. 400 gr.
  • biscuiti simpli (3-4 biscuiti pt. fiecare portie)
  • cafea tare cca. 200 ml
  • 1 plic budincã de vanilie
  • smântânã pt. friscã
  • Decor:
  • biscuiti sfãrâmati
  • biscuiti cu glazurã de ciocolatã

Raporteaza reteta

Retete
de Piri Piri e Canela
Rulouri de jambon afumat cu spanac

Rulouri de jambon afumat cu spanac

1) Se fierbe spanacul, se scurge. Separat se caleste usturoiul taiat marunt in unt se adauga painea

3 voturi    6 comentarii
45 min
Aperitive cu carne
Tort de ciocolata cu nuci si stafide

Tort de ciocolata cu nuci si stafide

1)Se bate bine untul cu zaharul si coaja de lamaie.Se adauga galbenusele pe rand,se bat albusele

4 voturi    3 comentarii
50 min
Torturi
Muschi de porc la cuptor in sos de portocale si vin(reteta proprie)

Muschi de porc la cuptor in sos de portocale si vin(reteta proprie)

1)Se face mujdei din jumate capatana de usturoi pisat cu sare,piper,boia,ierburi,ulei de masline.Se

5 voturi    14 comentarii
1h 30 min
Fripturi

veronica (Chef de cuisine)

de unde ai cumparat laptele condensat si de care? ...eu am gasit o varianta la conserva mica de 250 dar foarte gros si varianta mai lichida ce se gaseste la lidl.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Spume si creme dulci

Terci cu fulgi de ovaz si fructe Terci cu fulgi de ovaz si fructe

Imi pare rau, nu este frumos cuvantul terci, dar nu am gasit ceva mai potrivit. Se pun in robotul de bucatarie toate ingredientele,

0 voturi    0 comentarii
15 min
Budinci
Panna cotta Panna cotta

Gelatina se hidrateaza în apă rece. Se crestează batonul de vanilie şi se scoate miezul cu vârful cuţitului. Batonul,

0 voturi    0 comentarii
20 min
Budinci
Bezele cu ciocolata