Ingrediente
- 6-7 cartofi, - 2 cepe, - 2 morcovi, - 6-7 catei usturoi, - 1 legatura patrunjel, - 5 linguri ulei (de masline), - 2 lamai, - condimente pentru peste, - sare, piper
Dificultate: Redusa | Timp: 50 min
5 voturi
Mod de preparare
Patrunjelul se toaca marunt si se amesteca cu usturoiul strivit,sare si piper. Se adauga uleiul incet, cate o lingura, apoi se adauga cam 200 ml apa. Se pune sosul peste legumele taiate si se omogenizeaza. Apoi, legumele se pun intr-o tava acoperita cu o folie de aluminiu si se introduce pentru 20 minute in cuptorul incalzit.
In acest timp, pestii curatati si spalati ii crestam pe o parte. Se presara condimente pentru peste peste tot, inclusiv in interior. Apoi se stropesc pestii cu sucul de la 1 lamaie.
Se scoate folia de aluminiu si se aseaza dorada deasupra, peste legume.
Dam iar la cuptor pentru 20 minute.
Se scoate de la cuptor si se presara patrunjel tocat.
Pofta buna!