autor:

» » , Mancaruri cu peste, Retete de post

Dorada cu sos de iaurt

Autor: Radu Popovici (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 23 mai 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Radu Popovici (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 23 mai 2011

Ingrediente
[2 portii], 2 dorade, curatate, sare, piper negru, proaspat macinat, 4 catei de usturoi, tocati grosier, 1 ceapa rosie mica, tocata grosier, 1 praz (doar partea alba), tocat grosier, 1/2 ardei iute, tocat grosier, 1 lingurita de boia dulce, 1 lingura de suc de lamaie, 5 linguri de ulei de orez, 2 rosii, taiate rondele, 1 lamaie, taiata feliute, 1 ceapa rosie, taiata rondele, 150 ml iaurt, 2 linguri de ulei de masline, 1/2 legatura de patrunjel proaspat, tocat marunt, 1/2 legatura de marar proaspat, tocat marunt, 10 cm bucata de castravete, curatat de seminte si coaja

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

2 voturi

Mod de preparare

Reteta arata foarte decorativ si este plina de gust si aroma. Unul dintre punctele sale forte este contrastul oferit de peste si legume fata sosul de iaurt. Primele sunt picante si fierbinti, iar sosul este racoritor si rece, oferind o contrapondere care echilibreaza reteta.

Se incinge cuptorul la mediu.
Se proceseaza in blender ceapa cu usturoi, praz si ardei iute. Se adauga sare, piper, suc de lamaie si 2 linguri de ulei si se proceseaza pana se obtine o pasta.

Se practica despicaturi oblice pe ambele fete ale pestilor. Se ung cu mixtura de usturoi in interior si pe exterior, insistand la despicaturi.

Se unge cu ulei o tava de copt. Se asaza in tava, pe un singur strat, rondelele de ceapa, cele de rosie, frunzele de praz si feliutele de lamaie. Se sareaza si se pipereaza, apoi se stropesc cu restul de ulei. Peste ele se asaza pestii. Se coc pestii si vegetalele circa 20 de minute.

Intre timp se toaca castravetele, mararul, patrunjelul si se combina cu boia, marinada si cateva linguri de iaurt. Se adauga sare, piper, restul de iaurt si se continua. Se transfera intr-un castron, se stropeste cu ulei de masline si se orneaza cu verdeata.
Se serveste pestele pe pat de vegetale, alaturi de sosul de iaurt.
Daca ti-a placut reteta noastra "Dorada cu sos de iaurt" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Retete de post
Negresa cu gem

Negresa cu gem

Am amestecat cu mixerul toate ingredientele. Am pus prajitura la cuptorul preincalzit pentru 45

301 voturi    32 comentarii
1h
Retete de post
Prajitura cu lamaie si fructe de padure

Prajitura cu lamaie si fructe de padure

Se face foarte repede si se mananca tot asa :)). in primul rand mixati margarina cu zaharul si uleiul

7 voturi    3 comentarii
1h
Retete de post

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii

Dificultate

Redusa

Timp

30 min

2 voturi

Ingrediente

  • [2 portii]
  • 2 dorade
  • curatate
  • sare
  • piper negru
  • proaspat macinat
  • 4 catei de usturoi
  • tocati grosier
  • 1 ceapa rosie mica
  • tocata grosier
  • 1 praz (doar partea alba)
  • tocat grosier
  • 1/2 ardei iute
  • tocat grosier
  • 1 lingurita de boia dulce
  • 1 lingura de suc de lamaie
  • 5 linguri de ulei de orez
  • 2 rosii
  • taiate rondele
  • 1 lamaie
  • taiata feliute
  • 1 ceapa rosie
  • taiata rondele
  • 150 ml iaurt
  • 2 linguri de ulei de masline
  • 1/2 legatura de patrunjel proaspat
  • tocat marunt
  • 1/2 legatura de marar proaspat
  • tocat marunt
  • 10 cm bucata de castravete
  • curatat de seminte si coaja

Raporteaza reteta

Retete
de Radu Popovici
Risotto cu legume

Risotto cu legume

Risotto este preparatul cu orez cel mai popular al bucatariei italiene. Se foloseste un prez special,

1 vot    1 comentariu
40 min
Retete vegetariene
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Retete de post

Prajitura cu mere si gris (de post) Prajitura cu mere si gris (de post)

Este o reteta usor de preparat, rapida si delicioasa. Prajitura o putem numi si "Gustul copilariei", pentru ca ne bucuram

0 voturi    0 comentarii
1h 40 min
Dulciuri diverse
Melcisori deliciosi cu legume Melcisori deliciosi cu legume

Se dizolva drojdia in apa calduta,apoi se adauga zaharul si uleiul de masline amestecand energic.Compozitia rezultata se torna peste

0 voturi    0 comentarii
1h 40 min
Aluaturi si Foietaje
FASOLE BATUTA DELICIOASA