autor:

Fara foto

» » , Mancaruri cu peste, Retete de post

Dorada cu sos de iaurt

Autor: Radu Popovici (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 23 mai 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Radu Popovici (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 23 mai 2011

Ingrediente
[2 portii], 2 dorade, curatate, sare, piper negru, proaspat macinat, 4 catei de usturoi, tocati grosier, 1 ceapa rosie mica, tocata grosier, 1 praz (doar partea alba), tocat grosier, 1/2 ardei iute, tocat grosier, 1 lingurita de boia dulce, 1 lingura de suc de lamaie, 5 linguri de ulei de orez, 2 rosii, taiate rondele, 1 lamaie, taiata feliute, 1 ceapa rosie, taiata rondele, 150 ml iaurt, 2 linguri de ulei de masline, 1/2 legatura de patrunjel proaspat, tocat marunt, 1/2 legatura de marar proaspat, tocat marunt, 10 cm bucata de castravete, curatat de seminte si coaja

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

2 voturi

Mod de preparare

Reteta arata foarte decorativ si este plina de gust si aroma. Unul dintre punctele sale forte este contrastul oferit de peste si legume fata sosul de iaurt. Primele sunt picante si fierbinti, iar sosul este racoritor si rece, oferind o contrapondere care echilibreaza reteta.

Se incinge cuptorul la mediu.
Se proceseaza in blender ceapa cu usturoi, praz si ardei iute. Se adauga sare, piper, suc de lamaie si 2 linguri de ulei si se proceseaza pana se obtine o pasta.

Se practica despicaturi oblice pe ambele fete ale pestilor. Se ung cu mixtura de usturoi in interior si pe exterior, insistand la despicaturi.

Se unge cu ulei o tava de copt. Se asaza in tava, pe un singur strat, rondelele de ceapa, cele de rosie, frunzele de praz si feliutele de lamaie. Se sareaza si se pipereaza, apoi se stropesc cu restul de ulei. Peste ele se asaza pestii. Se coc pestii si vegetalele circa 20 de minute.

Intre timp se toaca castravetele, mararul, patrunjelul si se combina cu boia, marinada si cateva linguri de iaurt. Se adauga sare, piper, restul de iaurt si se continua. Se transfera intr-un castron, se stropeste cu ulei de masline si se orneaza cu verdeata.
Se serveste pestele pe pat de vegetale, alaturi de sosul de iaurt.
Daca ti-a placut reteta noastra "Dorada cu sos de iaurt" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Retete de post
Cornulete de post

Cornulete de post

Se cerne faina,se face o adancitura in mijlocul ei unde se adauga margarina rece taiata in bucati

64 voturi    8 comentarii
1h 30 min
Retete de post
Chiftele cu cartofi si cascaval

Chiftele cu cartofi si cascaval

Se spala cartofii si se pun la fiert cu coaja. Testam cu ajutorul unui cutit si, atunci cand cartofii

7 voturi    0 comentarii
1h
Retete de post

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 13 %
389.99 lei
339.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

30 min

2 voturi

Ingrediente

  • [2 portii]
  • 2 dorade
  • curatate
  • sare
  • piper negru
  • proaspat macinat
  • 4 catei de usturoi
  • tocati grosier
  • 1 ceapa rosie mica
  • tocata grosier
  • 1 praz (doar partea alba)
  • tocat grosier
  • 1/2 ardei iute
  • tocat grosier
  • 1 lingurita de boia dulce
  • 1 lingura de suc de lamaie
  • 5 linguri de ulei de orez
  • 2 rosii
  • taiate rondele
  • 1 lamaie
  • taiata feliute
  • 1 ceapa rosie
  • taiata rondele
  • 150 ml iaurt
  • 2 linguri de ulei de masline
  • 1/2 legatura de patrunjel proaspat
  • tocat marunt
  • 1/2 legatura de marar proaspat
  • tocat marunt
  • 10 cm bucata de castravete
  • curatat de seminte si coaja

Raporteaza reteta

Retete
de Radu Popovici
Risotto cu legume

Risotto cu legume

Risotto este preparatul cu orez cel mai popular al bucatariei italiene. Se foloseste un prez special,

1 vot    1 comentariu
40 min
Retete vegetariene
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Retete de post

Placinta cu mere si aluat de casa Placinta cu mere si aluat de casa

O reteta de post de placinta cu mere si aluat fraged Se spală merele, se decojesc sau nu, în funcţie de preferinţe. Se dau

0 voturi    0 comentarii
50 min
Aluaturi si Foietaje
Mancare de legume la Crock Pot Mancare de legume la Crock Pot

Curatam si spalam legumele. Cartofii ii taiem cubulete, morcovii rondele, dovlecelul, ceapa, usturoiul si ardeii ii taiem marunt. Adaugam

0 voturi    0 comentarii
3h 30 min
Aperitive cu carne
Clatite de post