autor:

Fara foto

» » , Mancaruri cu peste, Retete de post

Dorada cu sos de iaurt

Autor: Radu Popovici (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 23 mai 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Radu Popovici (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 23 mai 2011

Ingrediente
[2 portii], 2 dorade, curatate, sare, piper negru, proaspat macinat, 4 catei de usturoi, tocati grosier, 1 ceapa rosie mica, tocata grosier, 1 praz (doar partea alba), tocat grosier, 1/2 ardei iute, tocat grosier, 1 lingurita de boia dulce, 1 lingura de suc de lamaie, 5 linguri de ulei de orez, 2 rosii, taiate rondele, 1 lamaie, taiata feliute, 1 ceapa rosie, taiata rondele, 150 ml iaurt, 2 linguri de ulei de masline, 1/2 legatura de patrunjel proaspat, tocat marunt, 1/2 legatura de marar proaspat, tocat marunt, 10 cm bucata de castravete, curatat de seminte si coaja

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

2 voturi

Mod de preparare

Reteta arata foarte decorativ si este plina de gust si aroma. Unul dintre punctele sale forte este contrastul oferit de peste si legume fata sosul de iaurt. Primele sunt picante si fierbinti, iar sosul este racoritor si rece, oferind o contrapondere care echilibreaza reteta.

Se incinge cuptorul la mediu.
Se proceseaza in blender ceapa cu usturoi, praz si ardei iute. Se adauga sare, piper, suc de lamaie si 2 linguri de ulei si se proceseaza pana se obtine o pasta.

Se practica despicaturi oblice pe ambele fete ale pestilor. Se ung cu mixtura de usturoi in interior si pe exterior, insistand la despicaturi.

Se unge cu ulei o tava de copt. Se asaza in tava, pe un singur strat, rondelele de ceapa, cele de rosie, frunzele de praz si feliutele de lamaie. Se sareaza si se pipereaza, apoi se stropesc cu restul de ulei. Peste ele se asaza pestii. Se coc pestii si vegetalele circa 20 de minute.

Intre timp se toaca castravetele, mararul, patrunjelul si se combina cu boia, marinada si cateva linguri de iaurt. Se adauga sare, piper, restul de iaurt si se continua. Se transfera intr-un castron, se stropeste cu ulei de masline si se orneaza cu verdeata.
Se serveste pestele pe pat de vegetale, alaturi de sosul de iaurt.
Daca ti-a placut reteta noastra "Dorada cu sos de iaurt" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Retete de post
Tocinei de cartofi

Tocinei de cartofi

Se curata cartofii,se spala bine,se dau pe razatoare cu ochiuri mici. Intre maini ii stoarcem de

19 voturi    11 comentarii
1h
Retete de post
Pisto

Pisto

Legumele le spalam toate. Luam o cratita o punem pe foc si adaugam uleiul de masline,lasam sa

16 voturi    5 comentarii
1h
Retete de post

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

30 min

2 voturi

Ingrediente

  • [2 portii]
  • 2 dorade
  • curatate
  • sare
  • piper negru
  • proaspat macinat
  • 4 catei de usturoi
  • tocati grosier
  • 1 ceapa rosie mica
  • tocata grosier
  • 1 praz (doar partea alba)
  • tocat grosier
  • 1/2 ardei iute
  • tocat grosier
  • 1 lingurita de boia dulce
  • 1 lingura de suc de lamaie
  • 5 linguri de ulei de orez
  • 2 rosii
  • taiate rondele
  • 1 lamaie
  • taiata feliute
  • 1 ceapa rosie
  • taiata rondele
  • 150 ml iaurt
  • 2 linguri de ulei de masline
  • 1/2 legatura de patrunjel proaspat
  • tocat marunt
  • 1/2 legatura de marar proaspat
  • tocat marunt
  • 10 cm bucata de castravete
  • curatat de seminte si coaja

Raporteaza reteta

Retete
de Radu Popovici
Risotto cu legume

Risotto cu legume

Risotto este preparatul cu orez cel mai popular al bucatariei italiene. Se foloseste un prez special,

1 vot    1 comentariu
40 min
Retete vegetariene
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Retete de post

Bolognez vegan Bolognez vegan

Intai pregatim lintea-o clatim si o fierbem aparte aproximativ jumatate de ora -ea trebuie sa fie al dente. Intr-o cratita lata, dar

0 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Pilaf cu sos de ciuperci (de post) Pilaf cu sos de ciuperci (de post)

Pentru perioada Postului va propun pilaf cu sos de ciuperci si salata de varza alba si rosie. Este o mancare de Post, satioasa si sanatoasa. Mod

0 voturi    0 comentarii
1h 10 min
Delicii de post de la bloggeri
Pateu de post cu linte