autor:

Fara foto

» » , Mancaruri cu peste, Retete de post

Dorada cu sos de iaurt

Autor: Radu Popovici (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 23 mai 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Radu Popovici (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 23 mai 2011

Ingrediente
[2 portii], 2 dorade, curatate, sare, piper negru, proaspat macinat, 4 catei de usturoi, tocati grosier, 1 ceapa rosie mica, tocata grosier, 1 praz (doar partea alba), tocat grosier, 1/2 ardei iute, tocat grosier, 1 lingurita de boia dulce, 1 lingura de suc de lamaie, 5 linguri de ulei de orez, 2 rosii, taiate rondele, 1 lamaie, taiata feliute, 1 ceapa rosie, taiata rondele, 150 ml iaurt, 2 linguri de ulei de masline, 1/2 legatura de patrunjel proaspat, tocat marunt, 1/2 legatura de marar proaspat, tocat marunt, 10 cm bucata de castravete, curatat de seminte si coaja

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

2 voturi

Mod de preparare

Reteta arata foarte decorativ si este plina de gust si aroma. Unul dintre punctele sale forte este contrastul oferit de peste si legume fata sosul de iaurt. Primele sunt picante si fierbinti, iar sosul este racoritor si rece, oferind o contrapondere care echilibreaza reteta.

Se incinge cuptorul la mediu.
Se proceseaza in blender ceapa cu usturoi, praz si ardei iute. Se adauga sare, piper, suc de lamaie si 2 linguri de ulei si se proceseaza pana se obtine o pasta.

Se practica despicaturi oblice pe ambele fete ale pestilor. Se ung cu mixtura de usturoi in interior si pe exterior, insistand la despicaturi.

Se unge cu ulei o tava de copt. Se asaza in tava, pe un singur strat, rondelele de ceapa, cele de rosie, frunzele de praz si feliutele de lamaie. Se sareaza si se pipereaza, apoi se stropesc cu restul de ulei. Peste ele se asaza pestii. Se coc pestii si vegetalele circa 20 de minute.

Intre timp se toaca castravetele, mararul, patrunjelul si se combina cu boia, marinada si cateva linguri de iaurt. Se adauga sare, piper, restul de iaurt si se continua. Se transfera intr-un castron, se stropeste cu ulei de masline si se orneaza cu verdeata.
Se serveste pestele pe pat de vegetale, alaturi de sosul de iaurt.
Daca ti-a placut reteta noastra "Dorada cu sos de iaurt" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Retete de post
MANCARE DE MAZARE CU CARNE

MANCARE DE MAZARE CU CARNE

Pipotele si inimioarele se curata bine,se spala si se fierb bine.Atentie sa se ia spuma. Ceapa tocata

31 voturi    11 comentarii
40 min
Retete de post
Pilaf de orez...simplu de tot

Pilaf de orez...simplu de tot

Orezul se spala bine de tot. Uleiul se incinge, se trage cratita de pe foc si se pune patrunjelul

14 voturi    7 comentarii
20 min
Retete de post

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

30 min

2 voturi

Ingrediente

  • [2 portii]
  • 2 dorade
  • curatate
  • sare
  • piper negru
  • proaspat macinat
  • 4 catei de usturoi
  • tocati grosier
  • 1 ceapa rosie mica
  • tocata grosier
  • 1 praz (doar partea alba)
  • tocat grosier
  • 1/2 ardei iute
  • tocat grosier
  • 1 lingurita de boia dulce
  • 1 lingura de suc de lamaie
  • 5 linguri de ulei de orez
  • 2 rosii
  • taiate rondele
  • 1 lamaie
  • taiata feliute
  • 1 ceapa rosie
  • taiata rondele
  • 150 ml iaurt
  • 2 linguri de ulei de masline
  • 1/2 legatura de patrunjel proaspat
  • tocat marunt
  • 1/2 legatura de marar proaspat
  • tocat marunt
  • 10 cm bucata de castravete
  • curatat de seminte si coaja

Raporteaza reteta

Retete
de Radu Popovici
Risotto cu legume

Risotto cu legume

Risotto este preparatul cu orez cel mai popular al bucatariei italiene. Se foloseste un prez special,

1 vot    1 comentariu
40 min
Retete vegetariene
Adauga reteta
Retete

din Retete de post

Mancare de legume la Crock Pot Mancare de legume la Crock Pot

Curatam si spalam legumele. Cartofii ii taiem cubulete, morcovii rondele, dovlecelul, ceapa, usturoiul si ardeii ii taiem marunt. Adaugam

0 voturi    0 comentarii
3h 30 min
Aperitive cu carne
Ardei umpluti-reteta de post Ardei umpluti-reteta de post

Se pregatesc ardeii, se taie cotoarele si se scot semintele, se clatesc si se pun pe chiuveta la scurs. Se curata prazul, se toaca

0 voturi    0 comentarii
2h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Placinta clasica cu mere