Două dintr-o lovitură: lichii si pizza

Timp pregatire
150 minute
Complexitate
redusa
Două dintr-o lovitură: lichii si pizza

Ingrediente

  • Aluat:
  • 1kg de făină
  • 1 lingură de sare mare
  • 4 linguri de ulei
  • 1 lingurita de zahar
  • 40g de drojdie proaspătă
  • 500 ml de apă caldă
  • 3 linguri de lapte
  • Umplutura pentru lichie:
  • 6-8 cartofi mari
  • ceapa multă(eu am pus verde)
  • ulei
  • sare si piper
  • Umplutura pentru pizza:
  • niste ceapa călită
  • pastramă
  • telemea mai uscată
  • sos de roşii
  • condimente după gust

Mod de preparare

Făina şi sarea se amestecă, se pun apoi apa caldă şi uleiul treptat. Drojdia se mărunţeşte cu zahărul, apoi se dilueaza cu laptele şi se adaugă la aluat.

Se frământaă cam 10 minute şi dupa aceea se lasaă la crescut o oră(sau până îşi dublează volumul). Mie mi-a crescut mai repede.

Umplutura se prepară înainte, ca să se răcească. Se taie ceapa marunt(sau felii, după chef). Cartofii trebuie tăiaţi sferturi, apoi feliuţe foarte fine(sau raşi). Se călesc împreună cu ceapa în ulei sau în ulei amestecat cu unsoare. Se condimentează dupa gust. Nu trebuie sa fie moi de tot, că se mai fac şi la copt.

Se iau bucăti de aluat şi se întind subţire şi se pune umplutura, apoi se aduce aluatul peste umplutură. Se aşaza în tava unsă cu puţin ulei. Le faci căt de mari vrei. Mie mi-au iesit 4 bucăti mai mari şi o pizza.

In pizza am pus ceapa, apoi am presărat pastrama tăiată bastonaşe, apoi telemea rasă şi la urmă un sos de roşii gros, de casă care avea şi multe mirodenii în el.Pui ce ai prin frigider!

Lichiile se ung cu ou bătut şi se mai lasă 15 minute să crească în tăvi, apoi se coc în cuptorul preîncălzit.

Eu am pus lichiile în 2 tăvi, pizza în formă rotundaă si le-am copt deodata(am 2 gratare), iar tava cu pizza am pus-o în tava mai mare a aragazului..

Pizza s-a făcut mai repede că era pusă în partea de jos, celelalte cred că într-o ora, oricum pâna se rumenesc. Nu trebuie sa fie focul prea tare.

Când se scot, se ung cu nişte slănină, apoi se acoperă cu un şervet să se moaie puţin. se servesc destul de calde.

Se pot umple şi cu varza călită sau cu brânza cu ou.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura pufoasa cu fructe

Prajitura pufoasa cu fructe

Reteta de prajitura pufoasa cu fructe. Prajitura pufoasa cu fructe reteta simpla. Retete de prajituri cu fructe. Prajituri...

Prajitura pufoasa cu fructe
Salata de vinete cu pasta de rosii

Salata de vinete cu pasta de rosii

Reteta de salata de vinete cu pasta de rosii. Salata de vinete cu pasta de rosii reteta simpla. Reteta de salata de vinete cu...

Salata de vinete cu pasta de rosii
Batoane cu magiun

Batoane cu magiun

Reteta de batoane cu magiun. Batoane cu magiun sau gem reteta pas cu pas. Reteta de batoane de post. Retete de batoane....

Batoane cu magiun
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise