Două dintr-o lovitură: lichii si pizza

Timp pregatire
150 minute
Complexitate
redusa
Două dintr-o lovitură: lichii si pizza

Ingrediente

  • Aluat:
  • 1kg de făină
  • 1 lingură de sare mare
  • 4 linguri de ulei
  • 1 lingurita de zahar
  • 40g de drojdie proaspătă
  • 500 ml de apă caldă
  • 3 linguri de lapte
  • Umplutura pentru lichie:
  • 6-8 cartofi mari
  • ceapa multă(eu am pus verde)
  • ulei
  • sare si piper
  • Umplutura pentru pizza:
  • niste ceapa călită
  • pastramă
  • telemea mai uscată
  • sos de roşii
  • condimente după gust

Mod de preparare

Făina şi sarea se amestecă, se pun apoi apa caldă şi uleiul treptat. Drojdia se mărunţeşte cu zahărul, apoi se dilueaza cu laptele şi se adaugă la aluat.

Se frământaă cam 10 minute şi dupa aceea se lasaă la crescut o oră(sau până îşi dublează volumul). Mie mi-a crescut mai repede.

Umplutura se prepară înainte, ca să se răcească. Se taie ceapa marunt(sau felii, după chef). Cartofii trebuie tăiaţi sferturi, apoi feliuţe foarte fine(sau raşi). Se călesc împreună cu ceapa în ulei sau în ulei amestecat cu unsoare. Se condimentează dupa gust. Nu trebuie sa fie moi de tot, că se mai fac şi la copt.

Se iau bucăti de aluat şi se întind subţire şi se pune umplutura, apoi se aduce aluatul peste umplutură. Se aşaza în tava unsă cu puţin ulei. Le faci căt de mari vrei. Mie mi-au iesit 4 bucăti mai mari şi o pizza.

In pizza am pus ceapa, apoi am presărat pastrama tăiată bastonaşe, apoi telemea rasă şi la urmă un sos de roşii gros, de casă care avea şi multe mirodenii în el.Pui ce ai prin frigider!

Lichiile se ung cu ou bătut şi se mai lasă 15 minute să crească în tăvi, apoi se coc în cuptorul preîncălzit.

Eu am pus lichiile în 2 tăvi, pizza în formă rotundaă si le-am copt deodata(am 2 gratare), iar tava cu pizza am pus-o în tava mai mare a aragazului..

Pizza s-a făcut mai repede că era pusă în partea de jos, celelalte cred că într-o ora, oricum pâna se rumenesc. Nu trebuie sa fie focul prea tare.

Când se scot, se ung cu nişte slănină, apoi se acoperă cu un şervet să se moaie puţin. se servesc destul de calde.

Se pot umple şi cu varza călită sau cu brânza cu ou.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Ghiveci de legume cu oua romanesti

Ghiveci de legume cu oua romanesti

Se taie ceapa pestisor si se caleste in 2 linguri ulei.

Ghiveci de legume cu oua romanesti
Ciorba de fasole cu rasol si costita afumata

Ciorba de fasole cu rasol si costita afumata

Ceapa verde o curatam, o taiem rondele, ceapa uscata o curatam si o tocam marunt.

Ciorba de fasole cu rasol si costita afumata
Negresa cu glazura de ciocolata.

Negresa cu glazura de ciocolata.

Negresa cu glazura de ciocolata.
Parteneri
Desert briose cu ciocolata si ness
Bucataras.RO

Desert briose cu ciocolata si ness

Daca iubiti ciocolata, nu aveti cum sa nu iubiti si aceste briose. De fapt, daca va plac chestiile insiropate, cu creme, e...

Desert briose cu ciocolata si ness
Evantai de vinete cu rosii la cuptor
Culinar.RO

Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Retete dietetice

Evantai de vinete cu rosii la cuptor