autor:

Adelina Damian-Fekete

» » Aluaturi si Foietaje

Două dintr-o lovitură: lichii si pizza

Autor: Adelina Damian-Fekete (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 02 iunie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Adelina Damian-Fekete (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 02 iunie 2010

Ingrediente
Aluat:, 1kg de făină, 1 lingură de sare mare, 4 linguri de ulei, 1 lingurita de zahar, 40g de drojdie proaspătă, 500 ml de apă caldă, 3 linguri de lapte, Umplutura pentru lichie:, 6-8 cartofi mari, ceapa multă(eu am pus verde), ulei, sare si piper, Umplutura pentru pizza:, niste ceapa călită, pastramă, telemea mai uscată, sos de roşii, condimente după gust

Dificultate: Redusa Timp: 2h 30 min

8 voturi

Mod de preparare

Făina şi sarea se amestecă, se pun apoi apa caldă şi uleiul treptat. Drojdia se mărunţeşte cu zahărul, apoi se dilueaza cu laptele şi se adaugă la aluat.
Se frământaă cam 10 minute şi dupa aceea se lasaă la crescut o oră(sau până îşi dublează volumul). Mie mi-a crescut mai repede.
Umplutura se prepară înainte, ca să se răcească. Se taie ceapa marunt(sau felii, după chef). Cartofii trebuie tăiaţi sferturi, apoi feliuţe foarte fine(sau raşi). Se călesc împreună cu ceapa în ulei sau în ulei amestecat cu unsoare. Se condimentează dupa gust. Nu trebuie sa fie moi de tot, că se mai fac şi la copt.
Se iau bucăti de aluat şi se întind subţire şi se pune umplutura, apoi se aduce aluatul peste umplutură. Se aşaza în tava unsă cu puţin ulei. Le faci căt de mari vrei. Mie mi-au iesit 4 bucăti mai mari şi o pizza.
In pizza am pus ceapa, apoi am presărat pastrama tăiată bastonaşe, apoi telemea rasă şi la urmă un sos de roşii gros, de casă care avea şi multe mirodenii în el.Pui ce ai prin frigider!
Lichiile se ung cu ou bătut şi se mai lasă 15 minute să crească în tăvi, apoi se coc în cuptorul preîncălzit.
Eu am pus lichiile în 2 tăvi, pizza în formă rotundaă si le-am copt deodata(am 2 gratare), iar tava cu pizza am pus-o în tava mai mare a aragazului..
Pizza s-a făcut mai repede că era pusă în partea de jos, celelalte cred că într-o ora, oricum pâna se rumenesc. Nu trebuie sa fie focul prea tare.
Când se scot, se ung cu nişte slănină, apoi se acoperă cu un şervet să se moaie puţin. se servesc destul de calde.
Se pot umple şi cu varza călită sau cu brânza cu ou.
Daca ti-a placut reteta noastra "Două dintr-o lovitură: lichii si pizza" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aluaturi si Foietaje
Tarta cu dovlecel

Tarta cu dovlecel

-se face aluatul din toate ingredientele de mai sus si se lasa la rece pana pregatiti legumele pentru

5 voturi    6 comentarii
1h 20 min
Aluaturi si Foietaje
Mamaliguta

Mamaliguta

Faina se pune in apa clocotinda cu sare,se lasa sa fiarba 5 min., apoi se amesteca bine (de dorit

8 voturi    1 comentariu
30 min
Aluaturi si Foietaje

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 8 comentarii
  • Fara foto

  • Mihaela11

    Mihaela11 (Chef de cuisine) , 27 iunie 2010

    Delicioase!

  • Camelia Grosu

    Camelia Grosu (Chef de cuisine) , 04 iunie 2010

    Bune amandoua.

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 03 iunie 2010

    O bunatate !

    • mariana scarlat

      mariana scarlat (Chef de cuisine) , 03 iunie 2010

      Mi-ai facut o pofta!!! Am deja in nari miros de paine calda si de pizza!

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 02 iunie 2010

      Buna lovitura, frumoase preparatele.

    • maria mihalache

      maria mihalache (Chef de cuisine) , 02 iunie 2010

      Bune trebuie sa mai fie.

    • Fara foto

      mira (Chef de cuisine) , 02 iunie 2010

      Daca renuntam la lapte, nu le ungem cu ou ci presaram seminte de susan, de exemplu, si in loc de pastrama punem ciuperci, obtinem mancare de post. In ce regiune se numesc aceste placinte lichii?

    • ALINA BANICA

      ALINA BANICA (Chef de cuisine) , 02 iunie 2010

      Foarte bun si rustic, in acelasi timp!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

2h 30 min

8 voturi

Ingrediente

  • Aluat:
  • 1kg de făină
  • 1 lingură de sare mare
  • 4 linguri de ulei
  • 1 lingurita de zahar
  • 40g de drojdie proaspătă
  • 500 ml de apă caldă
  • 3 linguri de lapte
  • Umplutura pentru lichie:
  • 6-8 cartofi mari
  • ceapa multă(eu am pus verde)
  • ulei
  • sare si piper
  • Umplutura pentru pizza:
  • niste ceapa călită
  • pastramă
  • telemea mai uscată
  • sos de roşii
  • condimente după gust

Raporteaza reteta

Retete
de Adelina Damian-Fekete
Cozonac uşor de făcut

Cozonac uşor de făcut

Se freaca zaharul cu ouale intregi si cu sarea pana se face ca o crema. Se amesteca treptat laptele

81 voturi    16 comentarii
2h
Aluaturi si Foietaje
Sirop de căpşuni de la Filo,de la Cluj

Sirop de căpşuni de la Filo,de la Cluj

Se pun laolata ( intr-un vailing/castron mare) si se lasa 2-3 zile. Se mai amesteca la trecerea prin

6 voturi    3 comentarii
1h 30 min
Conserve si muraturi
Marinata de peste

Marinata de peste

Se aşază astfel:1 rând de morcovi+ ceapa taiată( eu pun şi o jumătate de ţelină cubuleţe) 1

3 voturi    0 comentarii
2h
Conserve si muraturi

Mihaela11 (Chef de cuisine)

Delicioase!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aluaturi si Foietaje

Pita deosebita Pita deosebita

Pregatim alautul Eu pun in oala mixerului faina cernuta adaug zaharul,drojdia si uleiul si las ca mixerul sa lucreze adaug treptat

1 vot    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Covrigi bavarezi Covrigi bavarezi

Se pune faina intr-un bol, in mijloc se pune drojdia cu apa, se amesteca si se lasa 20 minute sa creasca maiaua. Dupa ce a crescut se

20 voturi    7 comentarii
2h
Aluaturi si Foietaje
Paine de casa