autor:

Rita Ilieș

» » Prajituri

Doughnuts

Autor: Rita Ilieș (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Marea Britanie


    Reteta postata pe: 16 noiembrie 2014

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Rita Ilieș (Chef de cuisine)   
Specific:  

Marea Britanie


Reteta postata pe: 16 noiembrie 2014

Ingrediente
Ingrediente pentru aluat:, 320 g făină, două gălbenușuri, 150 ml lapte integral, 35 g zahăr pudră, 15 g drojdie, 50 g unt, coaja rasă de la o portocală, un praf de sare, , Glazura de ciocolată:, o ciocolată cu lapte/neagră, 25 g unt, o linguriță cu smântână integrală, bombonele colorate pentru decor

Dificultate: Redusa Timp: 1h 45 min

2 voturi

Mod de preparare

Zahărul și laptele se pun într-o cratiță, la foc mic, și se amestecă până când zahărul se topește.

Dizolvați drojdia în jumătate din cantitatea de lapte cald. Amestecați și puneți-o de-o parte.

Restul de lapte se pune din nou pe foc și se adaugă untul. Se încălzește ușor ( laptele nu trebuie să fiarbă ).



Făina și sarea se cern într-un castron încăpător unde se adăuga și laptele cu drojdia, laptele cu untul și cele două gălbenușuri. Se frământă un aluat elastic și se lasă să dospească până când își dublează volumul.

Întindem aluatul la o grosime de 1 cm și tăiem cu forma cercuri cărora le vom decupa apoi mijlocul ( dacă nu aveți forme de mărimi diferite, puteți folosi un pahar și un degetar pentru a decupa mijlocul ). Așezăm fiecare doughnut pe hârtie de copt și mai lăsăm să dospească circa 15-20 de minute.



Încingem uleiul, apoi reducem focul. Se coc pe ambele părți până când devin aurii. Le scoatem pe un șervețel și le lăsăm să se răcească.

Glazura se prepară pe bain marie. Amestecăm ciocolata mărunțită cu untul, iar după ce s-a topit adăugăm smântâna. Eu am folosit două tipuri de ciocolată.

Fiecare gogoașă am încins-o în glazura de ciocolată ( doar partea superioară ) apoi am presărat bomboane colorate.



Spor la bucătărit și poftă bună!
Daca ti-a placut reteta noastra "Doughnuts" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Prajitura cu capsuni si bezea

Prajitura cu capsuni si bezea

Amestecam zaharul cu galbenusurile, adaugam untul,smantana si restul ingredientelor. Se obtine o

38 voturi    27 comentarii
1h
Prajituri
Prajitura mea de Halloween

Prajitura mea de Halloween

Incepem asa: pentru un blat folosim: 4 galbenusuri amestecate cu 4 linguri de zahar si 6 linguri

1 vot    1 comentariu
1h
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 25 %
239.99 lei
179.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii

Dificultate

Redusa

Timp

1h 45 min

2 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente pentru aluat:
  • 320 g făină
  • două gălbenușuri
  • 150 ml lapte integral
  • 35 g zahăr pudră
  • 15 g drojdie
  • 50 g unt
  • coaja rasă de la o portocală
  • un praf de sare
  • Glazura de ciocolată:
  • o ciocolată cu lapte/neagră
  • 25 g unt
  • o linguriță cu smântână integrală
  • bombonele colorate pentru decor

Raporteaza reteta

Retete
de Rita Ilieș
Shaorma... cu sănătate! :)

Shaorma... cu sănătate! :)

Am așezat lipia pe folie de aluminiu. Am întins crema de brânză, am presărat semințele, apoi

2 voturi    4 comentarii
15 min
Salate cu carne
Ciorbă rădăuțeană

Ciorbă rădăuțeană

Se pun la fiert legumele întregi, pieptul de pui și piperul boabe. Când pieptul s-a fiert, se

17 voturi    6 comentarii
3h
Borsuri si Ciorbe
Ciorbă de crap

Ciorbă de crap

Peștele se fierbe în 5 l de apă cu sare. Când acesta a fiert am scos bucățile de crap pe o

8 voturi    7 comentarii
2h
Borsuri si Ciorbe
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Pandispan zebra cu nectarine Pandispan zebra cu nectarine

Bați albușurile spumă tare împreună cu zahărul și praful de sare ,apoi adaugi pe rând galbenusurile, mixând

3 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Strudel cu visine si zmeura Strudel cu visine si zmeura

Incepeti cu pregatirea umpluturii, ca sa aiba timp sa se raceasca. Visinele spalate, le curatati de codite, scoateti samburii. Zmeura

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Guguluf (briose) cu nuci si ciocolata