autor:

CulinaryRainbow

» » Prajituri

Doughnuts

Autor: CulinaryRainbow (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Marea Britanie


    Reteta postata pe: 16 noiembrie 2014

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: CulinaryRainbow (Chef de cuisine)   
Specific:  

Marea Britanie


Reteta postata pe: 16 noiembrie 2014

Ingrediente
Ingrediente pentru aluat:, 320 g făină, două gălbenușuri, 150 ml lapte integral, 35 g zahăr pudră, 15 g drojdie, 50 g unt, coaja rasă de la o portocală, un praf de sare, , Glazura de ciocolată:, o ciocolată cu lapte/neagră, 25 g unt, o linguriță cu smântână integrală, bombonele colorate pentru decor

Dificultate: Redusa Timp: 1h 45 min

1 vot

Mod de preparare

Zahărul și laptele se pun într-o cratiță, la foc mic, și se amestecă până când zahărul se topește.

Dizolvați drojdia în jumătate din cantitatea de lapte cald. Amestecați și puneți-o de-o parte.

Restul de lapte se pune din nou pe foc și se adaugă untul. Se încălzește ușor ( laptele nu trebuie să fiarbă ).



Făina și sarea se cern într-un castron încăpător unde se adăuga și laptele cu drojdia, laptele cu untul și cele două gălbenușuri. Se frământă un aluat elastic și se lasă să dospească până când își dublează volumul.

Întindem aluatul la o grosime de 1 cm și tăiem cu forma cercuri cărora le vom decupa apoi mijlocul ( dacă nu aveți forme de mărimi diferite, puteți folosi un pahar și un degetar pentru a decupa mijlocul ). Așezăm fiecare doughnut pe hârtie de copt și mai lăsăm să dospească circa 15-20 de minute.



Încingem uleiul, apoi reducem focul. Se coc pe ambele părți până când devin aurii. Le scoatem pe un șervețel și le lăsăm să se răcească.

Glazura se prepară pe bain marie. Amestecăm ciocolata mărunțită cu untul, iar după ce s-a topit adăugăm smântâna. Eu am folosit două tipuri de ciocolată.

Fiecare gogoașă am încins-o în glazura de ciocolată ( doar partea superioară ) apoi am presărat bomboane colorate.



Spor la bucătărit și poftă bună!
Daca ti-a placut reteta noastra "Doughnuts" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Prăjitura Boema

Prăjitura Boema

Cele două linguri de zahăr se caramelizează uşor şi se stinge cu apa rece.Se lasă pe foc până

19 voturi    21 comentarii
2h
Prajituri
Cozonac cu trei umpluturi

Cozonac cu trei umpluturi

Se dizolva drojdia cu o lg de zahar, putin lapte caldut, o lg de faina si se lasa sa creasca intr-un

3 voturi    3 comentarii
2h 30 min
Prajituri

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 23 %
389.99 lei
299.99 lei

Blender Monterrey White

- 23 %
299.99 lei
229.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h 45 min

1 vot

Ingrediente

  • Ingrediente pentru aluat:
  • 320 g făină
  • două gălbenușuri
  • 150 ml lapte integral
  • 35 g zahăr pudră
  • 15 g drojdie
  • 50 g unt
  • coaja rasă de la o portocală
  • un praf de sare
  • Glazura de ciocolată:
  • o ciocolată cu lapte/neagră
  • 25 g unt
  • o linguriță cu smântână integrală
  • bombonele colorate pentru decor

Raporteaza reteta

Retete
de CulinaryRainbow
Shaorma... cu sănătate! :)

Shaorma... cu sănătate! :)

Am așezat lipia pe folie de aluminiu. Am întins crema de brânză, am presărat semințele, apoi

2 voturi    4 comentarii
15 min
Salate cu carne
Ciorbă rădăuțeană

Ciorbă rădăuțeană

Se pun la fiert legumele întregi, pieptul de pui și piperul boabe. Când pieptul s-a fiert, se

10 voturi    6 comentarii
3h
Borsuri si Ciorbe
Ciorbă de crap

Ciorbă de crap

Peștele se fierbe în 5 l de apă cu sare. Când acesta a fiert am scos bucățile de crap pe o

7 voturi    6 comentarii
2h
Borsuri si Ciorbe
Adauga reteta
Retete

din Prajituri

Samba cu crusta de nuci Samba cu crusta de nuci

Se dau biscuitii la robot, apoi se framanta cu untul si miezul de nuca maruntit. Se intinde in forma de tort, in strat uniform, presat

0 voturi    0 comentarii
99h 45 min
Dulciuri diverse
Prajitura cu caise Prajitura cu caise

Se freaca galbenusurile cu zahar, pana se albesc si-si dubleaza volumul, se adauga ulei cate putin, apoi iaurtul, coaja de lamaie,faina

0 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Delicii sanatoase de la bloggeri
Puisori si iepurasi de Paste